enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 İnşaat sektöründe “ilerleme paradoksu”: İyimserlik artıyor, risk iştahı düşüyor
00:47 Yalnız Değiliz
00:47 Türkiye’de en sık görülen ruhsal sorunlar: Depresyon ve kaygı bozuklukları
00:41 Kocaeli Ticaret Odası’ndan (KOTO), işletmelere yeşil dönüşümde kılavuzluk ediyor
00:39 2016’dan bu yana 1 milyon 407 bin Suriyeli gönüllü geri dönüş yaptı
00:23 SPD’nin Sekizinci Araştırma Raporu yayınlandı: Türkiye’de Nehir Havza Planlaması ve Yönetimi
00:13 Bakan Göktaş: Gaziantep’e ilk etapta 50 milyon lira kaynak aktarıyoruz
00:01 SAHA’da ATTİLA var: Dengeleri değiştirmeye geliyor
21:51 UNESCO Uluslararası Gastronomi Şehirleri Afyonkarahisar’da Buluşuyor
10:22 Site yönetimlerinde ‘keyfi aidat’ dönemi sona eriyor
10:21 Enflasyon verileri bugün açıklanacak
10:03 Ülkemizde Şiddet ve Kaba Kuvvet
18:30 Bakan Ersoy: Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması turizm açısından olumlu olur
17:05 TUDPAM Başkanı Hüseyin YELTİN’in yazısı: Antalya Diplomasi Forumu ve Türk Dış Politikasındaki Dönüşüm
16:32 Kızıldeniz Denklemi: ABD-İsrail-İran Hattında Türkiye’nin Stratejik Tahkimi
15:57 KİAMP-Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu: 3 Mayıs Türkçülük Günü’müz kutlu olsun! Ne Mutlu Türk’üm Diyene!
15:39 Veyis GÜNGÖR’den Muhteşem Bir Kitap: Mavi Minibüs (1976–1986) Amsterdam’da Bir Dönemin Hikayesi
15:16 Ege’de bulutların arasından parlayan isim Kerem Kazaz oldu
14:59 FUEN TAG öncülüğünde Kosova ve Kuzey Makedonya Türkleri AP Azınlıklar İntergrubu’nda tanıtıldı
23:22 Derince’nin Göbeğinde Sahipsizlik! Cami ve Okul Duvarı Alkol ve Çöp Yuvası Oldu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı

Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
4 Şubat 2026
10
A+
A-

* Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ocakta aylık bazda yüzde 4,84 artarken, yıllık bazda yüzde 30,65 oldu.

* İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

ANKARA, 04 ŞUBAT 2025 – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayı enflasyon verilerini açıkladı.

Buna göre, TÜFE’deki değişim ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 4,84 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 4,84 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 30,65 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 33,98 artış olarak gerçekleşti.

En yüksek ağırlığa sahip üç ana harcama grubunun yıllık değişimleri; gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 31,69 artış, ulaştırmada yüzde 29,39 artış ve konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlarda yüzde 45,36 artış olarak gerçekleşti. İlgili ana harcama gruplarının yıllık değişime olan katkıları ise gıda ve alkolsüz içeceklerde 7,82, ulaştırmada 4,64 ve konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlarda 6,74 yüzde puan oldu.

En yüksek ağırlığa sahip üç ana harcama grubunun aylık değişimleri; gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 6,59 artış, ulaştırmada yüzde 5,29 artış ve konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlarda yüzde 4,43 artış olarak gerçekleşti. İlgili ana grupların aylık değişime olan katkıları ise gıda ve alkolsüz içeceklerde 1,61, ulaştırmada 0,88 ve konutta 0,51 yüzde puan oldu.

Endekste kapsanan 174 alt sınıftan ocak ayı itibarıyla, 14 alt sınıfın endeksinde düşüş gerçekleşirken, 3 alt sınıfın endeksinde değişim olmadı. 157 alt sınıfın endeksinde ise artış gerçekleşti.

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE’deki değişim,ocakta bir önceki aya göre yüzde 4,22 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 4,22 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 30,11 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 33,82 artış olarak gerçekleşti.

Kira artış oranı

Böylece, TÜFE yıllık bazda son 50 ayın en düşük seviyesine geriledi. Söz konusu endeks, Kasım 2021’de yüzde 21,31 olarak kaydedilmişti.

Ocak enflasyon verilerinin açıklanmasıyla kira artış oranı da belli oldu. Şubatta ev ve iş yerleri için uygulanacak kira artış oranı yüzde 33,98 olarak belirlendi.

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE)

Yİ-ÜFE Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 2,67 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 2,67 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 27,17 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 25,39 artış gösterdi.

Sanayinin dört sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 32,97 artış, imalatta yüzde 27,10 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 25,94 artış ve su temininde yüzde 37,21 artış olarak gerçekleşti.

Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara mallarında yüzde 25,69 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 30,07 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 30,44 artış, enerjide yüzde 22,14 artış ve sermaye mallarında yüzde 29,24 artış olarak gerçekleşti.

Yİ-ÜFE imalat ürünlerinde aylık yüzde 3,24 arttı

Sanayinin dört sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 2,84 artış, imalatta yüzde 3,24 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 2,57 azalış ve su temininde yüzde 2,02 artış olarak gerçekleşti.

Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara mallarında yüzde 2,96 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 4,02 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 4,16 artış, enerjide yüzde 1,69 azalış ve sermaye mallarında yüzde 2,82 artış olarak gerçekleşti.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.