enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 Dışişleri Bakanı Fidan, “Ateşkesi memnuniyetle karşılıyoruz”
00:53 Alman Dış Politikasında Güncel Zorluklar ve İnandırıcılık Sorunu
00:43 Bakan Fidan: Dünya İsrail’in muhtemel sabotaj hamlelerine karşı hazır olmalı
00:42 Türk SİHA’ları ‘KARAT’ ile yeni bir sayfa açacak
00:14 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “Kumar ve müstehcenlikle mücadele liste başında”
00:14 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan ‘ara seçim’ açıklaması
00:03 Savaşa ‘ateşkes’ arası: İstihbarat örgütleri sınıfta mı kaldı?
21:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü
12:51 “Karavan Araç Deposu”ndan Modern Otoparka: Şikayetler Bitti, Huzur Geldi
12:33 Bekçilerin işe alım şartları değiştirildi
00:56 AB Su Direktijleri / Avrupa Birliği su politikasını değiştiriyor: Peki Türkiye ne durumda?
00:55 İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları derhal durdurmaması halinde, “pişman edici bir karşılık” vereceklerini bildirdi.
00:40 UHA / İnternational News Agency’n ‘Dünya Gündemi’nden kısa kısa
00:12 Tahran’dan Ateşkes’le ilgili son gelişmeler…
00:09 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “Tatilciler Afyonu’u rahat geçecek”
11:22 Dışişleri’nden “geçici ateşkes” açıklaması: Memnuniyetle karşılıyoruz
10:01 Amsterdam’da 10 Nisan’da Tarih Sahneye Çıkıyor: “Papa’cı olmaktansa Türklüğü terci ederim”
00:51 Gazeteci İlhan KARAÇAY: “Terörizmi” Kim Belirliyor? Medyadan Çifte Standard
00:46 Bakan Bayraktar: TürkAkım boru hattının güvenliği önemli
00:44 Dışişleri Bakanlığı, İsrailli bir bakanın işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskını kınadı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP’li belediyenin rüşvet davası başlıyor

CHP’li belediyenin rüşvet davası başlıyor
2 Aralık 2025
14
A+
A-

* Antalya’da Manavgat Belediyesine yönelik rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan eski Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ile yardımcısı Mehmet Engin Tüter’in de aralarında bulunduğu 9’u tutuklu 41 sanığın yargılanmasına bugün başlanacak.

* İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

ANTALYA (Manavgat), 2 ARALIK 2025 – CHP’li Antalya Manavgat Belediyesi’ne yönelik 4 Temmuz’da rüşvet soruşturması kapsamında operasyon düzenlenmişti.

Makam odasında tatlı kutusuyla alınan 110 bin euroluk rüşvete suçüstü yapılmış, rüşvet çarkı ortaya çıkmıştı. Antalya’nın CHP’li Manavgat Belediyesi’ne ilişkin 9’u tutuklu 41 sanıklı rüşvet davası görülmeye başlanıyor.

Birbiri ardına itiraflarla deşifre olan rüşvet çarkında pek çok isim gözaltına alındı. Belediyede kurulan rüşvet zinciri tek tek deşifre edildi. Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve rüşveti alan yardımcısı Mehmet Engin Tüter ile birlikte 41 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan biri de Niyazi Nefi Kara’nın yeğeni Hüseyin Cem Gül oldu. Gül, etkin pişmanlıktan yararlanarak ifade verdi ve rüşvet çarkını itiraf etti. 3 kilogram altın, 500 bin euro ve 153 bin dolar nakit paranın saklandığı deponun yerini gösterdi.

İfadelerin ardından Niyazi Nefi Kara ve yardımcısı Mehmet Engin Tüter’in de aralarında olduğu 41 sanıktan 9’u tutuklandı. Kara, İçişleri Bakanlığı tarafından başkanlık görevinden uzaklaştırıldı.

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan, 33 ayrı suç unsuru içeren 155 sayfalık iddianame Manavgat 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Tutuklu sanıklar, örgüt yöneticisi sıfatıyla hakim karşısına çıkacak.

Savcılık, “Suç örgütü kurmak ve yönetmek” suçundan “örgüt lideri” olarak tanımlanan Niyazi Nefi Kara için 31 yıldan 66 yıla kadar hapis cezası talep etti. Diğer sanıklar için de 5 ila 25 yıl hapis cezaları isteniyor.

Manavgat 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün başlayacak davanın ilk duruşmasının hafta boyunca sürmesi bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.