enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:41 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı
12:18 Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:34 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
10:14 “Suyun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük önem taşıyor”
09:57 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
09:32 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
06:51 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
06:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
00:57 Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçağıyla mücadele kapsamında Diyarbakır’da kapsamlı bir denetim süreci başlattı…
00:47 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
00:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”…
13:42 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:21 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:04 DoktorTakvimi, bu yıl da Great Place To Work Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesinde yerini aldı
10:36 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
10:04 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:32 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cezayir’in Vahran sahilleri 19. Akdeniz Olimpiyatları’nda yelkencileri ağırlayacak

Cezayir’in Vahran sahilleri 19. Akdeniz Olimpiyatları’nda yelkencileri ağırlayacak
7 Haziran 2022
1.542
A+
A-

CEZAYİR – UHA HABER / Cezayir’in Vahran kenti 25 Haziran ile 6 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Akdeniz Oyunları’na ev sahipliği yapacak. Vahran Yolu serisi, 19. Akdeniz Oyunları’na ilişkin hazırlıklara yakından göz atmak ve bu olağanüstü kenti keşfetmek için sizleri Vahran’a yolculuğa çıkarıyor. 

Boeing'den uçak kazalarında ölenlerin ailelerine 50 milyon dolar tazminat - (UHA) Uluslararası Haber Ajansı

HABER : Gizem SADE, Freelance Journalist

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘EuroNews’den aktardığı Gizem Sade‘nin haberine göre, Cezayir’in ikinci en önemli şehri, 26 Akdeniz ülkesinden gelen 6 binden fazla sporcuyu ağırlayacak. 19. Akdeniz Oyunları kapsamında 24 farklı spor dalında 244 müsabaka düzenlenecek. Bu sporlardan biri de yelkencilik olacak. 

19. Akdeniz Oyunlarının yelken yarışmaları, Vahran’daki Endülüslüler deniz üssünde yapılacak. Vahran’dan yaklaşık otuz kilometre uzaklıkta, harika beyaz ve ince kumuyla Endülüs plajı bölgenin en popüler plajlarından biri. Plaj 15. yüzyılda, Endülüs’ün düşüşünden sonra İspanya’dan gelen mülteci akınından beri bu isimle anılıyor.

Endülüslüler plajı, organizatörler tarafından rastgele seçilmedi. Bu oyun alanı bölgedeki en iyi alanlardan biri. Vahran Yelken Ligi Başkanı Nazim Addu, bu bölgeyi şu şekilde anlatıyor: “Endülüslüler bölgesini su kütlesi nedeniyle tercih ettik. Bu bölgede ayrıca, bu mevsimde hakim olan batı rüzgarı başta olmak üzere koşulların mükemmel olduğunu görüyoruz ve umarım Akdeniz Oyunları süresince benzer koşullar hüküm sürmeye devam edecek.”

Yelkencilikte yeni yarışma kategorisi

Yelken müsabakaları 27 Haziran’dan 3 Temmuz’a kadar 170 sporcunun katılımıyla düzenlenecek.

19. Akdeniz Oyunlarının yelken müsabakalarında laser radial ve standart gibi klasiklerin yanı sıra iQFOil gibi büyük yenilikler de yer alacak. Su üzerinde uçan sörf tahtası iQFOil, 2024 Paris Olimpiyatları’nın ana kategorilerinden biri olacak. Vahran Oyunları rüzgar sörfçüleri için iyi bir deneme fırsatı sunacak.

Öte yandan sporcular yeni yarışmadan dolayı biraz telaşlı. 2016 Afrika Rüzgar Sörfü Şampiyonu Fatıma Abid, “Bizim için en büyük zorluk, olimpiyatların yeni kategorisi olan iQFOiL olacak. Suyun üzerinde kaldığımız RS :X tahtalarını kullanmaya alışmıştık. Ama iQFOiL’de suyun üzerinde uçuyoruz.” şeklinde konuşuyor.

Zorluklara rağmen Cezayirli sporcular bayrakları için her şeylerini vermeye hazır. Yelkencilik burada en çok beklenen disiplinlerden biri. 2019 Afrika rüzgar sörfü şampiyonu Amina Berrichi, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ve tüm yetkililer yelkene güveniyor ve bu spora önem veriyor. Ve bizler de sporcular olarak bayrağımızı iyi temsil etmek için elimizden geleni yapacağız inşallah.” diyor.

Vahran sahillerine yoğun ilgi

Vahran sahilleri yalnızca Endülüs plajından ibaret değil. Kentin batısındaki kornişten Madagh plajına kadar giden alanda, yerli halk ve turistler tarafından sevilen, kilometrelerce uzunlukta ince kumlu plajlar ve kristal sularla çevrili kayalıklı sahiller bulunuyor. Bu plajlar özellikle yaz sezonunda oldukça popüler.

Ayn El Türk koyunda, Cennet Plajı, Bomo, Beau Sejour ve Cap Falcon gibi bir çok plaj bulunuyor. Şehir merkezinden 50 kilometre uzakta, Madagh Plajı önünde harika Habibas Adaları’nı görebileceğiniz olağanüstü bir deniz koruma alanı.

Vahran’ın doğu kıyı şeridi, balıkçı köyü Kristel’den vahşi Ayn Franine’e kadar, küçük ve güzel koyları bulabileceğiniz bir bölge. Burası, yerli ve yabancı turistlerin Akdeniz’in tadını çıkarabilecekleri bir başka nokta.

Çevre koruması

Akdeniz Oyunları organizatörlerinin hedeflerinden biri de Vahran sahillerinin temizlenmesi için gönüllülük günleri ve atölyelerle, çevre koruması için seferber olmak. Suad, düzenli olarak deniz gezilerine çıkan yerel CAP çevre derneğinin bir üyesi. Ayn el Türk koyu gezimizde bize eşlik etti. Cap Falkon plajından Cennet plajına gittik.

Ulusal Sivil Toplum Gözlemevi ve Akdeniz Oyunları Organizasyon Komitesi (COJM), etkinliğe eşlik eden faaliyetlerle ilgili programı zenginleştirmek için nisan ayı sonunda bir toplantı yaptı.

Düzenlenen çalıştaylar, gençlik ve spor, turistik faaliyetler, kültür-sanat, gönüllülük, çevre ve sürdürülebilir kalkınma konularını ele aldı.

TRT_Francais_680*100 banner

Çevre ve Vatandaşlık Çalıştayı üyeleri, Vahran kıyı şeridini temizlemek için gönüllülük günlerinin düzenlenmesi ve kamu binalarının gönüllü kampanyalarla donatılması önerisinde bulundu.

Düzenli olarak deniz temizleme etkinliği yapan yerel CAP çevre derneğinin bir üyesi olan Suad Reşum ile Ayn El Türk’te buluştuk ve bize derneğin faaliyetlerini anlattı: “Dernek burada şişeleri, poşetleri, plastik olan her şeyi topluyor. Yaklaşık 30 kişilik bir ekibiz ve yalnızca denizdeki değil buradaki ormanlardaki çöpleri de topluyoruz. Daha iyi bir çevre için denizde ve sahilde temizlik yapıyoruz.”

[UHA Haber Ajansı, 07 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.