enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcilerini firmanın Lalahan tesislerinde ağırladı.
00:54 Eğitime yönelik sigortalara ilgi artıyor
00:51 İngiliz The Telegraph gazetesi: Putin ve Trump’ın Teklifi Kiev İçin ‘Korkunç’ Ama Tek Seçenek
00:40 Son dönemlerde elektronik imza sahteciliği ile tapularda dolandırıcılık vakaları hızla artıyor!
00:39 Gazeteci Özlem BAY’ın Özel “Haber Ajandası”: İstanbul’un ‘Yeşil Soylulaştırma’ Gerçeği
00:31 Dünyanın en ünlü piyano virtüözü MAKSIM, Dünya Turnesi’nin duraklarından biri olan İstanbul’a geliyor!”
00:28 Aon, 2025 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı
00:22 Nobel ödüllü 23 ekonomi profesöründen, İsrail hükümetine Gazze konusunda çağrı yapan bir mektup kaleme aldı.
00:17 Zengezur Koridoru’ndan Trump Rotası’na Güney Kafkasya’da Barış!
00:12 Kentsel dönüşüm projelerinde güvenlik ve tasarruf için doğru pompa seçimi şart
00:10 Zelenski, Putin-Trump Mutabakatını Reddetti: “Önce Ateşkes, Sonra Müzakere “
00:09 TCMB Başkanı Fatih Karahan, 2025’in üçüncü enflasyon raporunu paylaştı
18:50 Bugün Kocaeli İçin Ne Kadar Geç Kalındı? Kocaeli’nin Deprem Gerçeği Yok Sayılıyor!
18:18 Yine Hakem Kararları…!!!
10:59 Marmara Depremi’nin 26. Yılında AKUT VAKFI’ndan Depremlere Karşı Önlem Çağrısı
10:02 Antalya Arkeoloji Müzesi’ndeki 100 bine yakın eser, yıkım kararı sonrası paketlenerek taşınmaya başladı.
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump-Putin zirvesini değerlendirdi
00:37 Trafik levhaları yeniden düzenlenecek
00:33 CHP’li Erhan Adem, “İflasın eşiğindeki Tarım Kredi Kooperatifleri çiftçiyi borç yükü altında bıraktı
00:28 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Obrucak Barajı’nın açılışına katıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cezayir’in Vahran sahilleri 19. Akdeniz Olimpiyatları’nda yelkencileri ağırlayacak

Cezayir’in Vahran sahilleri 19. Akdeniz Olimpiyatları’nda yelkencileri ağırlayacak
7 Haziran 2022
1.551
A+
A-

CEZAYİR – UHA HABER / Cezayir’in Vahran kenti 25 Haziran ile 6 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Akdeniz Oyunları’na ev sahipliği yapacak. Vahran Yolu serisi, 19. Akdeniz Oyunları’na ilişkin hazırlıklara yakından göz atmak ve bu olağanüstü kenti keşfetmek için sizleri Vahran’a yolculuğa çıkarıyor. 

Boeing'den uçak kazalarında ölenlerin ailelerine 50 milyon dolar tazminat - (UHA) Uluslararası Haber Ajansı

HABER : Gizem SADE, Freelance Journalist

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘EuroNews’den aktardığı Gizem Sade‘nin haberine göre, Cezayir’in ikinci en önemli şehri, 26 Akdeniz ülkesinden gelen 6 binden fazla sporcuyu ağırlayacak. 19. Akdeniz Oyunları kapsamında 24 farklı spor dalında 244 müsabaka düzenlenecek. Bu sporlardan biri de yelkencilik olacak. 

19. Akdeniz Oyunlarının yelken yarışmaları, Vahran’daki Endülüslüler deniz üssünde yapılacak. Vahran’dan yaklaşık otuz kilometre uzaklıkta, harika beyaz ve ince kumuyla Endülüs plajı bölgenin en popüler plajlarından biri. Plaj 15. yüzyılda, Endülüs’ün düşüşünden sonra İspanya’dan gelen mülteci akınından beri bu isimle anılıyor.

Endülüslüler plajı, organizatörler tarafından rastgele seçilmedi. Bu oyun alanı bölgedeki en iyi alanlardan biri. Vahran Yelken Ligi Başkanı Nazim Addu, bu bölgeyi şu şekilde anlatıyor: “Endülüslüler bölgesini su kütlesi nedeniyle tercih ettik. Bu bölgede ayrıca, bu mevsimde hakim olan batı rüzgarı başta olmak üzere koşulların mükemmel olduğunu görüyoruz ve umarım Akdeniz Oyunları süresince benzer koşullar hüküm sürmeye devam edecek.”

Yelkencilikte yeni yarışma kategorisi

Yelken müsabakaları 27 Haziran’dan 3 Temmuz’a kadar 170 sporcunun katılımıyla düzenlenecek.

19. Akdeniz Oyunlarının yelken müsabakalarında laser radial ve standart gibi klasiklerin yanı sıra iQFOil gibi büyük yenilikler de yer alacak. Su üzerinde uçan sörf tahtası iQFOil, 2024 Paris Olimpiyatları’nın ana kategorilerinden biri olacak. Vahran Oyunları rüzgar sörfçüleri için iyi bir deneme fırsatı sunacak.

Öte yandan sporcular yeni yarışmadan dolayı biraz telaşlı. 2016 Afrika Rüzgar Sörfü Şampiyonu Fatıma Abid, “Bizim için en büyük zorluk, olimpiyatların yeni kategorisi olan iQFOiL olacak. Suyun üzerinde kaldığımız RS :X tahtalarını kullanmaya alışmıştık. Ama iQFOiL’de suyun üzerinde uçuyoruz.” şeklinde konuşuyor.

Zorluklara rağmen Cezayirli sporcular bayrakları için her şeylerini vermeye hazır. Yelkencilik burada en çok beklenen disiplinlerden biri. 2019 Afrika rüzgar sörfü şampiyonu Amina Berrichi, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ve tüm yetkililer yelkene güveniyor ve bu spora önem veriyor. Ve bizler de sporcular olarak bayrağımızı iyi temsil etmek için elimizden geleni yapacağız inşallah.” diyor.

Vahran sahillerine yoğun ilgi

Vahran sahilleri yalnızca Endülüs plajından ibaret değil. Kentin batısındaki kornişten Madagh plajına kadar giden alanda, yerli halk ve turistler tarafından sevilen, kilometrelerce uzunlukta ince kumlu plajlar ve kristal sularla çevrili kayalıklı sahiller bulunuyor. Bu plajlar özellikle yaz sezonunda oldukça popüler.

Ayn El Türk koyunda, Cennet Plajı, Bomo, Beau Sejour ve Cap Falcon gibi bir çok plaj bulunuyor. Şehir merkezinden 50 kilometre uzakta, Madagh Plajı önünde harika Habibas Adaları’nı görebileceğiniz olağanüstü bir deniz koruma alanı.

Vahran’ın doğu kıyı şeridi, balıkçı köyü Kristel’den vahşi Ayn Franine’e kadar, küçük ve güzel koyları bulabileceğiniz bir bölge. Burası, yerli ve yabancı turistlerin Akdeniz’in tadını çıkarabilecekleri bir başka nokta.

Çevre koruması

Akdeniz Oyunları organizatörlerinin hedeflerinden biri de Vahran sahillerinin temizlenmesi için gönüllülük günleri ve atölyelerle, çevre koruması için seferber olmak. Suad, düzenli olarak deniz gezilerine çıkan yerel CAP çevre derneğinin bir üyesi. Ayn el Türk koyu gezimizde bize eşlik etti. Cap Falkon plajından Cennet plajına gittik.

Ulusal Sivil Toplum Gözlemevi ve Akdeniz Oyunları Organizasyon Komitesi (COJM), etkinliğe eşlik eden faaliyetlerle ilgili programı zenginleştirmek için nisan ayı sonunda bir toplantı yaptı.

Düzenlenen çalıştaylar, gençlik ve spor, turistik faaliyetler, kültür-sanat, gönüllülük, çevre ve sürdürülebilir kalkınma konularını ele aldı.

TRT_Francais_680*100 banner

Çevre ve Vatandaşlık Çalıştayı üyeleri, Vahran kıyı şeridini temizlemek için gönüllülük günlerinin düzenlenmesi ve kamu binalarının gönüllü kampanyalarla donatılması önerisinde bulundu.

Düzenli olarak deniz temizleme etkinliği yapan yerel CAP çevre derneğinin bir üyesi olan Suad Reşum ile Ayn El Türk’te buluştuk ve bize derneğin faaliyetlerini anlattı: “Dernek burada şişeleri, poşetleri, plastik olan her şeyi topluyor. Yaklaşık 30 kişilik bir ekibiz ve yalnızca denizdeki değil buradaki ormanlardaki çöpleri de topluyoruz. Daha iyi bir çevre için denizde ve sahilde temizlik yapıyoruz.”

[UHA Haber Ajansı, 07 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.