enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:42 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:01 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:50 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:22 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:09 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:08 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:08 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:07 Nakit Varken Batmak: Şirketleri Sessizce Çökerten Finansal Yanılgı
00:04 Ateş Çemberinde Akıl Arayışı
00:02 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:01 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
09:52 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:27 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
06:51 İran’daki Türk vatandaşlarına güvenlik uyarısı
00:52 Ege Üniversitesi’den,“34. Yılında Her Yönü ile Hocalı ve Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri”
00:45 ManpowerGroup: Zorunlu ofise dönüş, kadınların işten ayrılma olasılığını erkeklere kıyasla 3 kat artırıyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Kayseri’de Çocuk Kitap Fuarı açılışına katıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Kayseri’de Çocuk Kitap Fuarı açılışına katıldı
22 Nisan 2024
59
A+
A-

Eğitimli bir toplum ile eğitimsiz bir toplum arasında dağlar kadar fark olduğunu belirten Bakan Özhaseki, “Okuyacağız, değişime ayak uyduracağız nihayetinde dünya ile yarışacağız. Çok çalışacağız ve bu toplumu da refah toplumu haline getireceğiz. Çok şükür eğitimle birlikte Türkiye gittikçe büyüyor ve gelişiyor.” dedi.

UHA / İnternational News Agency

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ: “OKUYACAĞIZ, DEĞİŞİME AYAK UYDURACAĞIZ. DÜNYA İLE YARIŞACAĞIZ”

Bakan Mehmet Özhaseki, memleketi Kayseri’deki temasları kapsamında gerçekleştirdiği Büyükşehir Belediyesi ziyaretinin ardından Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ne geçti. Burada 28 Nisan’a kadar devam edecek Çocuk  Kitap Fuarı ve Şenliği’nin açılışını gerçekleştiren Bakan Özhaseki, eğitimli bir toplum ile eğitimsiz bir toplum arasında dağlar kadar fark olduğunu belirtti.

“GEÇMİŞTE 1- 2 AY KİTABIMIZI TEMİN EDEMEDİĞİMİZ ÇOK OLDU”

Milli Eğitim Bakanlığının 1,6 trilyon lira bütçeye sahip olduğunu belirten Bakan Özhaseki, “Eskiden kitaplar gelmezdi. Okulda bahçenin bir köşesinde bir üst sınıftaki abiler, kitaplarını getirirlerdi, satarlardı. 1 ay, 2 ay kitabımızı temin edemediğimiz çok oldu. Yaşı müsait olanlar bunu hatırlarlar. Şimdi bu dönemlerin hepsi geride kaldı. 40 kişilik sınıflardan 20 kişilik sınıflara düşmüşüz. 2002 yılına kadar Türkiye’de ne kadar derslik yapılmışsa neredeyse bir buçuk, iki katı son 20 yıl içerisinde yapılmış. Eğitime o kadar çok önem veriliyor ki çok şükür eğitimle birlikte Türkiye de gittikçe büyüyor ve gelişiyor.” ifadelerini kullandı.

“GÜÇLÜYSENİZ BU COĞRAFYADA BAĞIMSIZLIĞINIZI İLAN EDERSİNİZ”

Bakan Mehmet Özhaseki, Türkiye’nin zor bir coğrafyada bulunduğunu ve etrafının ateş çemberi olduğunu kaydederek şunları söyledi:

“Etrafımız ateş çemberi gibi. Güçlü olmak zorundasınız. Eğer güçlüyseniz, bu coğrafyada yaşarsınız. Güçlüyseniz, bu coğrafyada bağımsızlığınızı ilan edersiniz. Güçlüyseniz, bu coğrafyada üzerinizde oyun kurdurmazsınız ve dimdik durursunuz. Ezanınız okunur. Bayrağınız dalgalanır. Güçlü değilseniz, bunların hiçbirini size yaptırmazlar. Eğitim bile olmaz. Doğudaki o geri toplumlara dönersiniz. O yüzden biz bir taraftan güçlü olacağız, savunma sanayimizi de kuracağız, bir taraftan da tahsilimizi yapacağız. Okuyacağız, değişime ayak uyduracağız. Nihayetinde dünya ile yarışacağız. Çok çalışacağız ve bu toplumu da refah toplumu haline getireceğiz.”

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ: “OKUYACAĞIZ, DEĞİŞİME AYAK UYDURACAĞIZ. DÜNYA İLE YARIŞACAĞIZ”

Bakan Özhaseki, konuşmasının ardından fuar alanını gezerek stantları ziyaret etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.