enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:46 Kriz Beklentisine Mahkum Olmak
11:21 4. Ölüm Yılında, Şair, Yazar, Düşünür Sezai Karakoç
06:55 Sındırgı’da 22 bin 600 binada inceleme yapıldı…
00:48 CSO Ada Ankara’dan bu hafta müzikseverlere unutulmaz konserler, çeşitli etkinlikler…
00:40 SPD Başkanı Yıldız: Kuraklık yerleşiyor. Su Yönetiminde radikal bir değişim şart.
00:24 İmamoğlu iddianamesinde yer alan telefon notundan dikkat çeken detaylar çıktı
00:20 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Türkiye’nin dünya çapında bir turizm markası”
00:09 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “İlk ziyaretimi Türkiye’ye yapmaktan son derece memnunum”
00:07 Washington’un yeni hamlesi, Moskova’nın soğukkanlılığı…
00:04 Site yönetim firmaları yakında denetimine tabii tutulacak…
20:39 Rumların Gerçek Niyeti Ortaya Çıkıyor
13:33 Yorum: Trump Şara’yı Washington’da Ağırladı: Türkiye Masada
00:38 Meme kanserinde erken tanı…
00:36 Almanya’da Yılın Doktoru seçilen Ebru Yıldız kimdir?
00:27 Rusya, Ukrayna saldırısının ardından Novorossiysk’ten petrol ihracatını geçici olarak askıya aldı
00:24 Avrupa’dan Mektup Var!..
00:22 Gazeteci İlhan Karaçay yazdı: Hollanda’da başarılı olan 3. ve 4. nesil göçmen kökenliler. Torunum Esra, Fadime Örgü ve Günay Uslu’nun başarıları…
00:06 Hollanda’da koalisyon arayışı ve Rob JETTEN’in tarihi şansı…
21:37 Erdoğan: 350 bininci yuvamızı teslim etmenin gururunu yaşıyoruz
00:55 Ankara’nın devreye girdiği Refah’taki Tünel Krizi için ABD-Türkiye’nin Ortak Hamlesi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CEM Vakfı, Türkiye’nin dört bir yanında cemevleri inşa ettiriyor…

CEM Vakfı, Türkiye’nin dört bir yanında cemevleri inşa ettiriyor…
19 Ocak 2023
482
A+
A-

CEM Vakfı tarafından İzmir, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Amasya ve Malatya’nın merkez ve ilçelerinde cemevleri inşa ediliyor.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, CEM Vakfı tarafından inşa edilen tüm cemevleri, yöresel halkın talebi ve katkılarıyla hayata geçiriliyor. Bazı cemevi inşaatlarında ise, yerel ve merkezi idarenin de katkıları bulunuyor.

CEM Vakfı, 81 şubesiyle Ardahan’dan Edirne’ye kadar Türkiye’nin her yerinde Alevi inanç toplumuna hizmet vermekte ve yurttaşların talebine göre yeni cemevi yapımını da üstleniyor.

Mescid-i Nebevî olarak adlandırılan, İslam peygamberi Hz. Muhammed dönemindeki ibadet alanı da örneklenerek 1996 yılında, ülkenin en yetkin mimarları tarafından bir proje yarışması sonucu tasarlanan 12 cemevi projesi temel alınarak yürütülen inşaatları hızla yükseliyor.

Kırklareli, Babaeski’de bulunan Sarı Saltık makamında Kasım ayında temeli atılan kültür ve cem evi inşaatı ile birlikte, İzmir Çiğli’de, Kocaeli’de Yenikent ve Gebze’de, Tekirdağ’da Çorlu ilçesinde, Amasya ve Malatya merkezde süren inşaatların yanında, Tekirdağ’da 2, Kocaeli’de 1 cemevi ve 1 okul, İstanbul’un 3 ilçesinde ise yeni cemevleri inşaatları için de temelleri atılacak.

CEM Vakfı Genel Başkan Vekili Hasan Sezgin çalışmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Vakıf olarak yeni cemevlerinin yapım çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, Cem vakfı bünyesinde inşaatı halen süren ve temel atma töreni düzenlenecek cemevlerinin yanında, yapılan başvurulara istinaden pek çok ilde yeni cemevi yapmayı planladıklarını ifade etti.

Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanı Hayrettin Derun da, CEM Vakfı’na  yeni cemevi yapılması yönünde kendilerine çok sayıda başvuru geldiğini hatırlatarak, 90’lı yıllarda Türkiye’nin en yetkin mimarlarına projeler çizdirirken, bugünleri çok önceden ön gördüklerinin altını çizdi.

CEM Vakfı Genel Müdürü Ali Rıza Özkan ise yaptığı açıklamada, ülkenin dört bir yanında mahalli halka dayanarak ibadethane yaptıklarını vurgulayarak, cemevi olmayan il ve ilçenin kalmayacağını kaydetti.

[UHA Haber Ajansı, 19 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.