enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:18 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:27 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:27 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor”
00:26 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:24 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:21 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:16 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:14 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:11 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:10 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:10 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:07 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:06 İstanbul’un Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..
00:04 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:04 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:22 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çavuşoğlu Libya Konferansı’na Katılmak Üzere Berlin’e Gidiyor

Çavuşoğlu Libya Konferansı’na Katılmak Üzere Berlin’e Gidiyor
23 Haziran 2021
457
A+
A-

UHA HABER / Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya’yla ilgili olarak ikincisi düzenlenecek olan Berlin Konferansı’na katılmak üzere Almanya’ya gidecek.

İkinci Berlin Konferansı, Birleşmiş Milletler ve Almanya’nın eşbaşkanlığında düzenlenecek.

Dışişleri Bakanlığı’ndan konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada “Sayın Bakanımız, Birleşmiş Milletler ve Almanya’nın eş-başkanlığında 23 Haziran 2021 tarihinde Berlin’de düzenlenecek Libya konulu İkinci Berlin Konferansı’na katılacaktır. Konferansta, Libya’da 24 Aralık’ta seçimlerle sonuçlanacak siyasi sürecin pürüzsüz şekilde ilerletilmesi üzerinde durulacaktır” denildi.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti, konferansa ilk kez katılacak. Konferansa davet mektubunu bir süre önce Almanya’nıhn Libya Büyükelçisi, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı El-Menfi’ye bizzat vermişti.

Türkiye’nin Libya’daki varlığına başta Fransa olmak üzere batılı ülkeler karşı çıkıyor ve bunu da sık sık dile getiriyorlar. Öte yandan Yunanistan, konferansa davet edilmemesine tepki göstermişti. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias bu konudaki tepkilerini Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilcisi Jan Kubis’e yaptıkları telefon görüşmesinde iletmişti.

Berlin Konferansı’nın ilki 19 Ocak 2020 tarihinde düzenlenmişti. BM tarafından Libya’daki diyalog sürecine katkı amacıyla 23 Ekim 2020 tarihinde de İsviçre’de Ortak Askeri Komite toplantıları organize edilmişti.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 23 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.