enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Türkiye’ye “işgalci” demek, namussuzluktur!
00:39
00:30 Suriye Devlet Başkanı Ahmad eş Şara, Suriye “bölünmez bir bütündür”
00:29 Ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen’den Özgür Özel’e Sert Uyarı: “Yargıyla Uğraşma, İşine Bak Sen!”
00:28 Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum: Yeni anayasa hangi güvenceleri kapsamalı?
00:27 Gazze’de önerilen yeni ateşkesin detayları neler?
00:26 Bu transferde istediğini alamayan Galatasaray’a Sırp kaleci Dorde Petrovic şoku!
00:21 CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın “böcek bulundu” iddiası, delil yetersizliği ve çelişkili ifadelerle çöktü.
00:08 Gazeteci-yazar Sevda Türküsev, mütedeyyin seçmene “koyun” diyen seküler bağnazları yerin dibine soktu.
00:04 Muğla Büyükşehir Belediyesi, ülke genelinde artan orman yangınlarına karşı tüm birimlerini teyakkuza geçirdi
00:03 Eskişehir’de İstiklal Mahallesi Muhtarlığı’nca, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak ekmek dağıtılıyor!
23:31 ABD ve Suriye Dışişleri Bakanları kimyasal silahlar, yaptırımlar ve ‘İran’ın müdahalesini’ görüştü
23:15 Şimdi de ‘yangın’ bölücülüğü: Canhıraş mücadeleye rağmen ‘İzmir memleket değil mi?’ provokasyonu
22:00 Artan yangın riski nedeniyle Adıyaman’da ormanlara giriş ikinci bir duyuruya kadar yasaklandı.
21:22 Gazeteci-yazar Nihat Genç, tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında hayatını kaybetti
19:34 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında, eski belediye başkanı Tunç Soyer tutuklandı.
13:19 Kocaelispor’un yeni transferi Haidara, Mali asıllı Fransız futbolcu…
12:57 TBMM’de zehirlenme şüphesiyle 100’ü aşkın kişi, ishal, kusma ve halsizlik şikayetleriyle hastaneye başvurdu.
12:38 Trump: “Hiçbir ilerleme yok, memnun değilim”
10:35 Emekli aylıklarını 16 bin 881 TL’ye çıkaran teklif, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin temasları kapsamında Zonguldak’da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin temasları kapsamında Zonguldak’da
10 Kasım 2021
327
A+
A-

ZONGULDAK-UHA HABER / Zonguldak Valiliği’ni ziyaret eden Bilgin, şeref defterini imzalayarak Vali Mustafa Tutulmaz’dan kent hakkında bilgi aldı. Vali Tutulmaz, ziyarette Bakan Bilgin’e madenci feneri hediye etti.

Daha sonra Zonguldak Amelebirliğine geçen Bilgin’e, Başkan Şenol Yücel, çalışmalar hakkında brifing verdi. Ardından Genel Maden İşçileri Sendikasını (GMİS) ziyaret eden Belgin’e, Genel Başkan Hakan Yeşil faaliyetlerine ilişkin bilgilendirmede bulunarak, madenci heykeli ve forması takdim etti. 

“Asgari ücret ile Çalışanların Yükünü Alacak Bir Çalışma Yapacağız” 

Bilgin, burada yaptığı açıklamada, maden işçilerinin merkezinde bulunduğu için mutlu olduğunu, yerin altında ve üstünde çalışan maden işçilerini mutlu görmenin kendileri için önemli olduğunu ifadesini kullandı.

Hükümetin maden işçiliği meselesine önem verdiğinin altını çizen Bakan Bilgin, alın terini toprakla buluşturup onu cevher olarak insanların hizmetine, üretime ve ekonomiye katmanın büyük bir değer olduğunu söyledi.

Hükümetin, yer altında çalışan işçilerin asgari ücretlerini iki katına çıkararak tarihi bir adım attığını kaydeden Bilgin, “Son sözleşmenin de maden işçilerinin yüzünü güldüren, gözlerini ışıldatan bir anlaşmayla sonuçlanmış olması, hem ekonomiye hem sosyal dayanışmaya uygun bir netice olmuştur. Bu mücadele iyi neticelendiyse sendika başkanlarımızın ve başta burada bulunan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın, onların mücadelesiyle oldu. Biz de toplumun, işçinin taleplerine uygun bir cevap vermenin huzuruyla karşınızda bulunuyoruz” dedi.

Bakan Bilgin, asgari ücret ile ilgili sorulan bir soru üzerine ise “Asgari ücret gündemimizde. Burada rakam veremem ama asgari ücretle ilgili, toplumumuzun bugün karşı karşıya bulunduğu enflasyon sorununun, özellikle asgari ücretle çalışanların üzerindeki yükünü alacak bir çalışma, netice olacağını düşünüyorum” yanıtını verdi.

Çalışmaların devam ettiğini belirten Bilgin, “Bunlar neticelendikten sonra aralık ayının ilk haftasında bir araya geleceğiz. Çok kısa sürede, eskisi gibi uzun olmayan sürede bunu neticelendireceğimizi söyleyebilirim” diye konuştu.

“3600 Toplu Sözleşme Maddesi Haline Geldi” 

Bakan Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ve 3600 ek göstergeye ilişkin soruya da şu cevabı verdi:

“Bakanlığımızın alanında olan bütün konuları; erken emekliliği, 3600’ü, sözleşmeli personelin kamu haklarına sahip olması; tüm bunların komisyonlarını kurduk. Komisyonlarımız çalışıyor. Maliyet üzerinde çalışıyoruz, kapsamlarını çalışıyoruz. Bunlar neticelenmeden, bir açıklama yapmak istemiyorum, ama toplumda büyük bir rahatlama yapacak. Zaten 3600’ü toplu sözleşme maddesi haline getirdik. O bizim için yükümlülük oldu. Bunları çözeceğiz.”

Toplu sözleşmeye yönelik zam ile Türkiye Taşkömürü Kurumunun norm kadro açığı sorusu üzerine Bilgin, “İnşallah çözülecek. Sayın Bakanımızla görüştüm, olumlu yanıt verdi. Çözeceğiz” cevabını verdi.

Maden şehidi çocuklarının kamuda istihdamıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorulan Bilgin, “Sorunun farkındayız. Tarihi ortadan kaldırıp genelleştirmeyi düşünüyoruz. Meclisimize intikal ettireceğiz. Bu yasal bir düzenlemeyi gerektiriyor, gerekli öneriyi yapacağız. Mecliste yasa tasarısıyla yapılacak düzenlemeyle halledileceğini düşünüyorum” dedi.

Bilgin, okullarda temizlik ve güvenlik personeli alımına ilişkin soru üzerine de şu bilgileri paylaştı:

“Bu düzenlemeyi Milli Eğitim Bakanlığı yapıyor. Bakanlığın bize bir talebi vardı, bunu da pandemi nedeniyle biz karşılıyoruz, yoksa biz bunu karşılamayız. Milli Eğitim Bakanlığı kendi personeliyle o işleri yapacak. Ancak olağanüstü şartlardan geçiyoruz. Eğitime uzun süre ara verildi. Bizim destek olmamız gerektiği konusunda Milli Eğitim Bakanlığından gelen talebi karşıladık. Okulların işlevlerini gerçekleştirmesi bakanlık personelinin işi. Biz oraya sadece katkı yapıyoruz, olağanüstü şartlar nedeniyle. Yoksa bizim öyle bir görevimiz yok.”

Daha sonra Bilgin, Zonguldak Belediyesini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaretleri kapsamında Bakan Bilgin’e Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da eşlik etti.

[UHA Haber Ajansı, 10 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.