enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, parlamentoya görüşmeler hakkında bilgi verdi..
00:47 Trump, uluslararası liderleri Barış Konseyi’nin ilk toplantısına davet etti
00:43 MKE ürünlerine Suudi Arabistan yolu görünüyor
00:43 Ankara Keçiören Belediye Başkanı’ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu
00:31 Türkiye, Mısır, Katar ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, katil İsrail’e sert kınama
00:31 BTP Lideri Hüseyin Baş, “Milli Ekonomi Modeli insanlık için en büyük şanstır”
00:26 Bakan Yumaklı: 11 ilde tarımsal altyapıya 67 milyar liralık yatırım yaptık
00:15 Türk zırhlıları Almanya’da
00:14 Epstein Mossad ajanı mıydı? Yeni belgeler soru işaretleri oluşturuyor
00:02 Devlet Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi milli dayanışmayla hayat bulacaktır
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mihalgazi Belediye Başkanı Akgün’e destek
17:10 Bir Terk Etme Hikayesi
13:13 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
11:22 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:53 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
00:49 Rusya, Alman ordusuna karşı hibrit bir savaş mı yürütüyor?
00:45 Dış Bakış Cilt 3 Sayı 1 yayınlandı
00:43 İran Ordusu Genel Komutanı Emir Hatemi: Her türlü kötülüğe karşılık vermeye hazırız
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bu derede bu kadar balık!

Bu derede bu kadar balık!
3 Şubat 2025
30
A+
A-

Geçen haftaki yazımın sonunda da ifade ettiğim gibi Erzurum deplasmanının kolay olmayacağından söz etmiştik. Malum hava şartları, zemin, rakibin puan durumu tüm bunları göz önünde bulundurursak, 1 puan Kocaelispor cephesinden harika bir sonuç…

UHA / İnternational News Agency

Ne demiştik; yenemiyorsan yenilmemek en güzeli diye. Gönül isterdi ki 3 puan alalım. Ancak, saha, zemin, şartlar buna müsade etmedi.
Aslında maçın tüm geneline baktığımız zaman her iki takım içinde futbol adına yazılacak güzel bir şey yoktu. Erzurumspor cephesi de Kocaelispor cephesi de 1 puana razı görüntü verdiler.
1. Lig'de lider Kocaelispor, Erzurumspor FK deplasmanında takıldı | Erzurumspor FK 1 Kocaelispor 1 - Türkgün - Türkçe Düşün | Son Dakika Haberleri, Güncel Haberler
Futbol adına, pozisyon adına sönük bir doksan dakika izledik. Maçın sonucunu da duran toplar belirledi diyebiliriz. Her iki takımda gölü duran toplardan buldu. Bu zeminde de ancak bu kadarı olabilirdi.
Doğrusu açık şekilde ifade etmem gerekirse, böylesi önemli, kritik ve zor maçlarda her iki tarafın teknik adamları futboldan ziyade skor hedefli teknik ve taktik uygular.
Bu zeminde anca bu kadar!: 1-1 - Spor
Biz izleyiciler böylesi durumdan pek hoşlanmayız ancak olması gereken de maalesef budur. Her zaman sahada dört dörtlük futbol aranmaz, bazen durum ve şartlara göre hareket etmek gerekir.
İşte Kocaelispor açısından, Erzurum deplasmanı da böyle bir maçtı ve İsmet Taşdemir de kafasındaki kötünün iyisi olan puanı almayı başardı diyebilirim. Hatta rakibin teknik direktörü Hakan Kutlu açısından da durum aynısıdır… Neticede karşında lider bir takım var, onlarda kazanamaz isek kaybetmeyelim diye düşündüklerinden eminim.
Bu zeminde anca bu kadar!: 1-1 - Spor
Peki böylesi maçlarda ne olur diye düşünecek olursak, güzel olmayan, göze hoş gelmeyen, tatsız tuzsuz bir futbol seyiri ortaya çıkar. Yani tabiri caizse; “Bu Derede Bu Kadar Balık” ifadesi yalnış bir benzetme olmaz. Bence 1-1 lik skor her iki takımı da, teknik heyetlerini de, camialarını da mutlu etti.
Kocaelispor cephesinden bakarsak; Erzurumspor çok zor deplasman, sahası tarla gibi, hava eksi derecelerde, saha ve seyirci avantajın yok gibi gibi ifadeler yanlış olmayacağından, Erzurumspor cephesi de; lider Kocaelispor ile oynadıklarının farkında, kaliteli ve tecrübeli futbolcular topluluğu, en iyi deplasman takımı gibi gibi ifadeler de yalnış olmaz. Sizin anlayacağınız futbolu değil ama sonucu her iki tarafı da memnun eden bir maç oldu diyebiliriz.
Bu arada Oğulcan’a geçmiş olsun, inşAllah ciddi bir durumu yoktur. Bu hafta gol atamasada, attığımız gölün hazırlayıcısıydı, kendisine ihtiyacımız var. İnşallah önümüzdeki maçlarda da oynamaya devam eder.
Kocaelispor ile Sivasspor kardeşlik maçı yapacak - En Kocaeli
Lider Kocaelispor  salı günü Sivasspor ile kupa maçına, hafta sonu ise Amedspor ile lig maçına çıkacak. İsmet Taşdemir kupa maçında forma şansı bulamayan futbolculara ve yeni kaleci Batuhan’a şans vereceğini düşünüyorum.
Özellikle hafta sonu oynanacak olan Amedspor maçında tribünlerin dolu olacağını umut ediyorum. Düşünsenize lider takımın iç saha maçlarını 8 ile 10 bin seyirci izliyor ve bu takım büyük bir olasılıkla lig sonunda bir aksilik olmaz ise Süper lige yükselecek. Sonra Bursaspor taraftarını örnek olarak gösterdiğim zaman kimse gocunup gücenmesin.
Yazımızı toparlayacak olursak, Erzurumspor-Kocaelispor maçında her iki takım da sahadan istediğini alarak ayrılmıştır. Kocaelispor cephesi bi tık daha mutlu olmuştur, hedef bellidir…Yara almadan, hasar görmeden maçları tamamlayıp ver elini Süper lig diyor.
Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum…
Gazeteci* Mustafa SALMAN
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.