enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:36 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:55
14:49 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
09:29 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
09:20 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
00:50 2026’da asgari ücret desteğine 76,5 milyar lira kaynak ayrıldı
00:16 Yapay zeka destekli uygulamalar ile mali süreçlerde dijital dönüşüm…
00:09 CHP Genel Başkanı Özel, ‘İktidar yürüyüşü aday ofisinden başlayacak’
00:03 2026 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları yarın sona erecek
00:54 CHP Genel Başkanı Özel, “Erdoğan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nı, saray rejiminin muhafızı olarak nitelendirip yetkilendiriyor”
23:12 Yalova’da operasyon sırasında şehit olan polis memuru Turgut Külünk’ün acı haberi ailesine verildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Brezilya’da “Dezenformasyonla Mücadele” toplantısı

Brezilya’da “Dezenformasyonla Mücadele” toplantısı
18 Kasım 2024
18
A+
A-

İletişim Başkanı Altun: “Türkiye olarak bizler dezenformasyona karşı hakikati korumanın ve hakikat krizlerini engellemenin amansız güçlü bir mücadelesini vermeye çalışıyoruz.” dedi.

İletişim Başkanlığınca Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde G20 Liderler Zirvesi çerçevesinde “Küresel Yönetişimde Dezenformasyonla Mücadele: G20’nin Rolü ve Uluslararası İş Birliği” temalı yuvarlak masa toplantısı düzenlendi.

Toplantıda katılımcılara video mesajla hitap eden Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, hızla değişen dünyada, teknolojik gelişmelerle birlikte iletişim ve medya ekosisteminin radikal değişimler yaşadığını belirtti.

Her teknolojik yeniliğin sağladığı önemli faydalarla beraber bir dizi sorunun oluşmasına da yol açtığına dikkati çeken İletişim Başkanı Altun, bu sorunlar listesinin en başında “bilgi düzensizliği” adı verilen doğru bilginin dezenformasyon, mezenformasyon, malenformasyon gibi yalan ihtiva eden içerikler tarafından kuşatılmasının yer aldığını vurguladı.

Bilgi akışının bu denli kolaylaştığı ve hızlandığı bir dönemde, doğru bilgiye erişimin hiç olmadığı kadar güçleştiğine işaret eden İletişim Başkanı Altun, “Bizler buna ‘hakikat krizi’ diyoruz. Yalanın sıradanlaşması, hakikatin önemsizleşmesi.” ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanı Altun, hakikat krizini besleyen ve derinleştiren en önemli unsurun, dezenformasyon ve türevleri olduğuna vurgu yaparak son dönemde ülkelerin iç sorunlarını da aşan dezenformasyonun, uluslararası alanda da sorunları büyüten bir tehdit hâlini aldığını aktardı.

Dezenformasyonun, uluslararası ilişkilerde ve özellikle de kriz alanlarında bir enstrüman olarak kullanıldığına ve bunun da kutuplaşmaya, ırkçılığa, İslamofobiye, yabancı düşmanlığına yol açtığına dikkati çeken İletişim Başkanı Altun, “Özellikle İsrail’in 1 yılı aşkın süredir Filistinliler’e uyguladığı insanlık dışı soykırımda sadece insanı değil aynı zamanda hakikati katletmesi ve adeta bir yalan makinesi gibi sürekli dezenformasyon üretmesi tam da dezenformasyonun kriz ve çatışmaları tetiklemesi sorununun bir somut örneğidir.” değerlendirmesinde bulundu.

“Türkiye İletişim Modeli’nde hakikatin ta kendisi yer alıyor”

İletişim Başkanı Altun, küresel yönetişim açısından bakıldığında, dezenformasyonun bilgi sorununun ötesine geçtiğini, uluslararası kuruluşların güvenliklerine ciddi anlamda zarar verdiğini ve karar alma süreçlerini baltaladığını belirterek şunları kaydetti:

“Türkiye olarak bizler dezenformasyona karşı hakikati korumanın ve hakikat krizlerini engellemenin amansız güçlü bir mücadelesini vermeye çalışıyoruz. Bu mücadelemiz ulusal sınırlarda olduğu kadar, İsrail’in saldırılarını gizlemek için başvurduğu dezenformasyonları tüm dünyada ifşa etme çabalarını da kapsamaktadır. Bu çerçevede bizlerin son 1 yılda İsrail kaynaklı 250’den fazla dezenformasyonu belgelediğimizi ve bunu dünya kamuoyuyla paylaştığımızı özellikle belirtmek isterim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hayata geçirilen Türkiye İletişim Modeli’nin merkezinde bizzat hakikatin ta kendisi vardır.”

İletişim Başkanı Altun, dezenformasyonun yol açtığı hakikat krizini aşmak ve hem bölgesel hem de küresel barışı sürdürülebilir kılmak için dezenformasyonla mücadelenin uluslararası iş birliğiyle mümkün olabileceğine işaret etti.

G20 gibi platformların bu mücadelede öncü bir rol üstlenmesi gerektiğinin altını çizen İletişim Başkanı Altun, “G20 ülkeleri olarak bizlerin, bilgi paylaşımı, ortak politika geliştirme ve dijital platformlarla iş birliği yapma konularında birlikte hareket etmesi, dezenformasyonun yıkıcı etkilerinin en aza indirilmesine katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanı Altun, Türkiye’nin, G20 ülkeleri ile medya okuryazarlığını artırmaya yönelik projeler üretmek, hızlı bilgi doğrulama yani teyit sistemleri oluşturmak ve dezenformasyon kampanyalarına karşı etkili çözümler geliştirmek üzere her türlü iş birliğine açık olduğunu vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.