enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:20 “Bu Dünyadan Bir Akıncı Geçti”
01:01 Ekrem İmamoğlu ile Hüseyin Gün, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında “Siyasal casusluk” iddianamesi kabul edildi
00:18 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Barış Kurulu’nun ilk toplantısı için Vaşington’da
00:08 İşsizlik 12 çeyrektir tek hanede
00:08 KOTO ve KOSAD’dan ‘Kredi Süreçlerinde Sigorta Dayatmalarına Karşı’ ortak duruş
00:07 ASKİ’ye “içme suyu havzasında kirlilik” cezası ve suç duyurusu
00:06 Yaşam Memnuniyeti Anketi’ne göre, Türkiye’de yaşayanların yüzde 53,3 mutlu olduğunu beyan etti…
00:06 Hollanda Fahri Konsolosumuz Titus Kramer, bir yasa konusunda hükümeti uyardı…
00:06 Erdoğan’ın Etiyopya Ziyareti ve Bölgesel Etkisi
00:05 İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, TBMM’de düzenlenen “Valiler Buluşması Programı”na katıldı…
00:04 Yağışlar ve belirsizlik arttı. İklim Riskleri azalmadı
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Enflasyon düşmeye devam edecek”
00:02 Kayserispor Rusya’da gündem
00:01 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’dan “Ramazan ayı özümüze dönüşün vaktidir”
00:59 AB-Hindistan Ticari Anlaşması ve Türkiye’nin Gümrük Birliği Çıkmazı
00:44 Avrupa Haberleri: İtalya, Trump’ın ‘Barış Kurulu’ toplantısına gözlemci olarak katılacak
00:41 Türkiye’de mutlu olduğunu beyan edenlerin oranı yüzde 53,3’e yükseldi.
00:41 8 ülkeden katil, soykırımcı, soyu ispatlanmamış İsrail’e sert tepki: Uluslararası hukuka aykırı
00:40 Cevdet Yılmaz, Suriye’de son dönemde yaşanan gelişmeler, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini olumlu etkilendirdi…
00:38 Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi; Kocaeli’nin tarihine ışık tutacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM temsilcisi: Taliban’ın tavrı açık olmadığı için kadınlar inanılmaz korku içinde yaşıyor

BM temsilcisi: Taliban’ın tavrı açık olmadığı için kadınlar inanılmaz korku içinde yaşıyor
10 Eylül 2021
334
A+
A-

UHA HABER / Afganistan’daki Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Birimi Temsilcisi Alison Davidian, Taliban’ın kadınlar konusundaki tavrının hala açık olmaması yüzünden bu ülkede insanların “inanılmaz bir şekilde korku” içinde yaşadıklarını söyledi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘EuroNews‘den aktardığı haberinde, Afganistan’daki kadın haklarının her gün kötüleştiği yolunda raporlar geldiğini aktaran Davidian, kadınların erkek bir akraba olmadan dışarı çıkmalarının engellendiği, bazı vilayetlerde kadınların iş bırakmaya zorlandığını, şiddetten kaçan kadınların sığındıkları evlerin hedef gösterildiği, insan hakları savunucuları için kurulan ‘güvenli evlerin’ tamamen dolduğunu söyledi.

New York’ta basına konuşan Davidian, “Taliban’ın kadın hakları konusundaki tavrının açık olmaması inanılmaz bir şekilde korku yarattı ve bu korku bütün ülkeye yayıldı.” dedi.

Afganistan’da eski Taliban yönetiminin anıları yeniden canlandı

Taliban’ın 1990’lı yıllarda yönetimi ele geçirdiği zamanki anıların canlandığını hatırlatan BM temsilcisi, “kadın ve kızların anlaşılır bir şekilde korku içinde yaşadığı” uyarısında bulundu.

Taliban, Afganistan’da yönetimi ele geçirdiğinde şeriata uygun bir şekilde kadın haklarına saygı göstereceği vaadinde bulunmuştu.

Kadın İşleri Bakanlığı kaldırıldı

Afganistan’da 1996 ila 2001 yıllarında Taliban yönetiminde kadınların çalışması, okula gitmesi yasaklanırken, dışarıya bir erkek akraba eşliğinde ve burka giyme koşuluyla çıkmalarına izin verilmişti.

Taliban’ın yeni kurulan hükümette kadınlara yer vermemesiyle ilgili olarak BM temsilcisi Davidian, “Taliban, dün yaptığı duyuruyla dünyaya kapsayıcı ve müreffeh bir toplum inşa etme konusunda kararlı olduğunu gösterme fırsatını kaçırdı.” ifadesini kullandı.

“Kadın İşleri Bakanlığı kaldırıldı gibi görünüyor.” diyen Davidian, Taliban’dan bu bakanlığın kapatıldığına dair resmi bir teyit almadıklarını ancak dün açıklanan hükümette Kadın İşleri Bakanlığının yer almadığını belirtti.

[UHA Haber Ajansı, 10 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.