enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 Ceza mı, Ödül mü? Lahey’de Gül Bahçesi Bırakan Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Savaşın Gölgesindeki Kiev’e Gidiyor
10:26 Türkçeyi Özleştirme Hareketi Kaçınılmazdı
10:06 Kültür ve Turizm Bakanlığın destekleriyle, 2026 Türk Dünyası Turizm Başkenti Ankara’da düzenlenen 10. Uluslararası Turizm Filmleri Festivali, gerçekleştirilen ödül töreniyle sona erdi…
09:00 “Bilal Erdoğan Rusya’ya neden geldi?..”
09:00 Altın, ABD’nin İran’a yönelik yeni bir saldırı dalgasının ardından dalgalı bir seyir izledi.
00:57 Jeopolitiğin Geri Dönüşü: Çok Kutuplu Dünyada Güç Mücadelesi ve Türkiye’nin Stratejik Yol Haritası
00:40 Dünya Savaş ve Açlıkla Kaynarken, Avrupa İnsanın Cinsel Kimliğini Tartışıyor
00:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı çok anlamlı bir seçim zaferine imza atmıştır
00:24 A Milli Takım Dünya Kupası Maçları Hangi Ülkelerde Oynanacak ve Saat Kaçta?
00:20 Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı’nda devam eden çalışmaların tamamlanmasıyla seyahat süresi 3 saat 37 dakikaya düşecek…
00:18 Haber-Yorum: Derince’de Siyasi Deprem: Gökçe’nin Rotası AK Partiye mi kırılıyor?
13:08 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in,
00:56 “Kocaeli Yaya Ulaşımı Eylem Planı”  Çalıştayının İkinci Oturumu Gerçekleştirildi
00:54 Adalet Bakanı Gürlek, “suç örgütleriyle mücadele sürüyor, 7 ilde 113 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi”
00:45 Adalet Bakanı Gürlek, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu 19. Toplantısı’nda konuştu…
00:38 Edirne’de Kürek Fırtınası! Kocaeli Sümerspor 4 Madalya ve 2 Kupayla Döndü
00:31 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenecek Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci’ne katılacak
00:28 İletişim Başkanlığı’nca, Helsinki’de “Ankara Zirvesi Öncesinde Stratejik Belirsizlikleri Yönetmek” başlıklı panel
00:21 Gazeteci Reşat Salihi: “Milli mücadele Türkiye’de zaferle taçlandırılmış olsa da Irak cephesi açısından sona ermedi”
00:12 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “‘Terörsüz Türkiye’, bölgesel fırtınalar karşısında milli varlığımızın zırhıdır”.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Bilal Erdoğan Rusya’ya neden geldi?..”

“Bilal Erdoğan Rusya’ya neden geldi?..”
11 Haziran 2026
7
A+
A-

* Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’na (SPIEF) katılması Rus medyasında geniş yer aldı.

UHA / İnternational News Agency

Fuad Safarov - dikGAZETE.com - Son Dakika Haberler

Gazeteci-Yazar* Fuad SAFAROV

MOSKOVA, 11 HAZİRAN 2026

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’na (SPIEF) katılması Rus medyasında geniş yer aldı.

Tsargrad haber sitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın foruma gelmesinin Rus basınında dikkat çeken başlıklardan biri olduğunu belirtti.

SPIEF Rusya’da her yıl düzenlenen, gelişmekte olan piyasalar, küresel ekonomi ve Rusya ekonomisine yönelik stratejilerin ele alındığı, “Rusya’nın Davos’u” olarak da bilinen büyük bir uluslararası ekonomi etkinlik.

Tsargrad, “Bilal Erdoğan neden geldi?” başlıklı haber-analizinde, ziyaretin Ankara-Moskova ilişkileri ve iki ülke arasındaki ekonomik bağlar açısından önem taşıdığı yorumunda bulundu.

Analizde, Batı’nın Rusya’ya yönelik yaptırımlarının ardından Türkiye’nin uluslararası ticaret rotalarında daha kritik bir konuma geldiği ve özellikle paralel ithalat süreçlerinde önemli bir merkez haline dönüştüğü belirtildi. Tsargrad, Rus enerji ürünleri, tahıl ve gübre ticaretinde Türkiye’nin üstlendiği rolün son yıllarda belirgin şekilde arttığını da kaydetti.

Analizde ayrıca, Telegram’da yayın yapan “Polkovnik Kurts” kanalının değerlendirmelerine de yer verildi. Kanalın yazarı, Bilal Erdoğan’ın Türkiye ile Rusya arasındaki ekonomik ilişkiler alanında dikkatle takip edilen isimler arasında yer aldığnıı, Erdoğan ailesine yakın iş çevrelerinin iki ülke arasındaki ticari ağlarda etkili olduğunu ileri sürdü.

Tsargrad’ın analizinde, Bilal Erdoğan’ın SPIEF’e gelmesinin sıradan bir ziyaret olarak değerlendirilmemesi gerektiği görüşü dile getirildi ve “Foruma katılması bir mesaj niteliği taşıyor. Sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu olarak değil, aynı zamanda iş dünyası, uluslararası ticaret, enerji ve jeopolitik alanlarda etkili bir figür kabul ediliyor” denildi.

Haberde, üst düzey isimlerin bu tür uluslararası organizasyonlara katılımının çoğu zaman resmi programların ötesinde ekonomik ve stratejik temaslar içerdiği öne sürülürken, Bilal Erdoğan’ın forum kapsamındaki görüşmelerinin içeriğine ilişkin resmi bir açıklama yapılmadığına dikkat çekildi.

Tsargrad, ziyaretin perde arkasındaki hedeflerin ve olası temasların şimdilik belirsizliğini koruduğunu, bu nedenle Erdoğan’ın forumdaki varlığının Rus kamuoyunda ve siyasi çevrelerde yakından izlendiğini kaydetti.

Rus medyası Bilal Erdoğan’ın SPIEF kapsamında Rusya Federasyonu Spor Bakanı Mihail Degtyarov ile geleneksel sporların geliştirilmesini görüştüğünü yazdı. Haberlerde, Bilal Erdoğan’ın forumda yaptığı konuşmasında Batı’nın Rusya’ya yönelik uluslararası spor ambargolarındaki uyguladığı çifte standardı eleştirdiğine de dikkat çekildi.

Resmi TASS Haber Ajansının haberinde, “Bilal Erdoğan, ‘Rusya uzaklaştırıldı, ancak İsrail neden uzaklaştırılmadı. Bunu sorduğumuzda doğrudan bir cevap alamıyoruz’ diye sordu” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.