enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Berlin’de Ukrayna’nın İhtiyaçları Konuşuldu

Berlin’de Ukrayna’nın İhtiyaçları Konuşuldu
3 Kasım 2022
514
A+
A-

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen uluslararası konferansla savaşın devam ettiği Ukrayna’nın yeniden inşası için neler yapılabileceği görüşüldü.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Avrupa Temsilciliğin (VOA)’dan aktardığı haberine göre, Almanya ile Avrupa Komisyonu’nun ortaklaşa düzenlediği konferansa çok sayıda ülkeden temsilci, akademisyen ve uluslararası örgütlerden yetkililer katıldı.

AB, görüşmelerde Ukrayna’nın ihtiyaçlarının ve bu ihtiyaçların karşılanması için yürütülecek projelerin finansmanı için hangi seçeneklerin mevcut olduğunun ele alınacağını kaydetti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin ise video konferansla bağlanarak, katılımcılara hitap etti.

Yeniden inşa 350 milyar dolara mal olabilir

Ukrayna hükümetinin Avrupa Komisyonu ve Dünya Bankası ile birlikte Eylül ayında yayınladığı bir raporda, Rusya’nın işgalinden sonra ülkeyi yeniden inşa etmenin 350 milyar dolara mal olabileceği tahmin edilmişti.

Dünya Bankası Grubu Başkanı David Malpass, yaptığı açıklamada, “Rus işgali, kış yaklaşırken Ukrayna’nın su, sıhhi tesisat ve elektrik şebekeleri de dahil olmak üzere altyapısında büyük tahribata neden olmaya devam ediyor ve Ukrayna halkını daha da tehlikeye atıyor” dedi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise Pazartesi günü Ukrayna’nın askeri yardım ihtiyacının karşılanması konusunda görüştü.

“İran büyük bir hata yapıyor”

Bu arada ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, yaptığı açıklamada, İran’ın Rusya’ya Ukrayna’daki hedeflere karşı kullanması için insansız hava araçları sağlayarak dünyada güvenliği azalttığını söyledi.

Pelosi, Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, “İran’ın büyük bir hata yaptığını düşünüyorum. Her şeyden önce insansız hava araçlarına karşı koyabilmeliyiz. Bu tehlikeli bir teknoloji ve durdurulması gerekiyor” dedi.

Kırım Platformu Zirvesi’ne katılmak için Zagreb’de bulunan Pelosi, “Bir süredir dünyayı daha güvenli bir yer haline getirebilmek için İran’la nükleer bir anlaşma yapmaya çalışıyoruz ama şimdi onlar Ruslar’a yardım etmeye ve dünyada güvenliği azaltmaya başladılar” diye konuştu.

İran, Ukrayna’da kullanılmak üzere Rusya’ya insansız hava aracı tedarik ettiğini reddetti.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın Pazartesi günü İran devlet medyasına verdiği demeçte, İran’a ait insansız hava araçlarının Rusya tarafından Ukrayna’da kullanıldığının kanıtlanması halinde İran’ın buna kayıtsız kalmayacağını ifade etti.

İranlı Bakan ayrıca, Tahran ve Moskova arasındaki savunma işbirliğinin devam edeceğini söyledi.

[UHA Haber Ajansı, 03 Kasım 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.