enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Türk dünyasının ortak ruhunu, milli dirilişini ve bağımsızlık idealini temsil eden Ahmed Cevad, “Unutulmadı”…
00:58 Ekol TV’de sarsıcı gelişmeler yaşanıyor. Kanalın Ankara bürosu kapatıldı, İstanbul’da ise çok sayıda çalışanla yollar ayrıldı.
00:55 Olmadı Bay Kuipers: Hollandalı yazarın Jön Türk anlatımı… Yazıdaki gerçekler, eksikler ve oryantalist sapmalar
00:53 Oyunculuk yanında İran’da ticaretle de uğraşan Niloufar Rosa Ghodsifar, aynı sistemini Türkiye’de kuruyor.
00:42 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat farkı açtı! 12 Ekim reytinglerinde TRT 1 zirvede
00:41 Ankara Gastronomi Festivali 24-26 Ekim’de, tarih ve lezzet başkent sofralarında buluşuyor.
00:27 Gazze’ye yardım taşıyan 17. İyilik Gemisi yola çıktı
00:23 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Nuri Aslan İmamoğlu’nun yerine seçilmişti! Aslan için hapis talebi
00:18 Filistin’in Başkenti Doğu Kudüs’ten derlediğimiz haber turu!
00:16 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda yarışacak 8 aday, yoğun kampanya dönemine girdi.
00:16 Bu hafta sıcaklıklar mevsim normallerinin 1-2 derece altında seyretmeye devam edecek. Kar yolda…
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel, Brüksel’de laf üretirken biz Anadolu’da eser üretiyoruz
00:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: KKTC Cumhuriyet Meclisinde bugün önemli bir adım atıldı
00:07 ABD’li teknoloji şirketi Google, gelecek beş yıl içinde en büyük yapay zeka merkezini Hindistan’da kuracak
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze soykırımını durdurma noktasında önemli bir adım attık”
00:59 Büyük Menderes Havzasında ekonomik kalkınma doğal çevre kirliliği tehditi altında
00:53 Malezya Milli Günü Kutlaması ve 2026 Malezya Ziyaret Yılı tanıtımından notlar…
00:47 Gençlik ve Spor Bakanlığı ile (TÜBİTAK) iş birliğinde gençler için “uzay ve havacılık” kampı
00:41 Güvenlik uzmanı ve yazar Mete Yarar, “Bugün Gazze’de yapılanları onaylayanların oranı yüzde 70″
00:37 Tataristan helal ürün ihracatını artırmayı planlıyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Belçika’da bir “Çalıkuşu”: Büşra Öğretmen

Belçika’da bir “Çalıkuşu”: Büşra Öğretmen
14 Haziran 2022
1.016
A+
A-

BRÜKSEL – UHA HABER / Avrupa’da doğan Türk gençler, ilköğretim ve lise düzeyindeki kardeşlerinin okul başarısını artırmaya çalışıyor. O gençlerden biri, Belçikalı Büşra Öğretmen’in hikayesi, haberimizde…

Belçika Gent'te bir “Çalıkuşu”: Büşra Öğretmen | BelemTürkTvBelçikalı Büşra Doğan 24 yaşında genç bir öğretmen.

O, Avrupalı Türk çocukların başarısı ve mutluluğu için mücadele eden bir “Çalıkuşu”.

Onun gibi onlarca genç, doğdukları ülkede Maarif Vakfı’nın çatısı altında açılan sınıflarda görev yapıyor.

Belçika Gent'te bir “Çalıkuşu”: Büşra Öğretmen | BelemTürkTvOkulda zorlanan, öğretmenleri ile sağlıklı iletişim kuramayan çocukları kazanmak ve onları üniversiteye hazırlamak için ter döküyorlar.

Belçika’nın Flaman Bölgesi’nde bir devlet lisesinde de çalışan Büşra Öğretmen için, Maarif kursundaki öğrencilerinin yeri ayrı.

Maarif Vakfı’nın Ghent şubesinde 6-18 yaş aralığındaki öğrenciler, Flamanca, Fransızca, İngilizce, Türkçe, matematik dahil pek çok ders alıyor. Merkezde 6’sı Türk 10 öğretmen görev yapıyor.

Büşra Öğretmen’in hayali, daha çok kardeşine ulaşmak; onları daha mutlu ve başarılı görmek.

Haber: Döndü SARIIŞIK

***

Döndü Sarıışık Kimdir? Hayatı ve Biyografisi

Döndü Sarıışık, Ankara’da doğmuş ve aslen de Ankara’lıdır. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamlayan Sarıışık, TRT bünyesinde bir süredir haber spikerliği yapmaktadır. Türk haber kanalı olan TRT’nin muhabirliğini yapan Sarıışık, uzun süredir bünyesinde çalıştığı TRT’nin simge isimlerinden biri haline gelmiştir. Gazeteci Döndü Sarıışık, kendi mesleki kariyerine ilk olarak 2002 senesinde İhlas Haber Ajansı bünyesinde başlamış ve orada Uluslararası Haberler Editörü olarak görev almıştır. İhlas Haber Ajansı’nda yaklaşık 7 sene göreve devam ettikten sonra bu ajanstan ayrılarak farklı bir haber ajansıyla kariyerine devam etmiştir. Sarıışık, İhlas Haber Ajans’ının ardından 2009 senesinden Hürriyet Daily News’a girip burada çalışmalarına devam etmiştir. Buradaki görevinden ise yaklaşık 10 ay sonra ayrılarak 2010 yılının başında TRT’ye geçiş yapmış ve hala TRT’de çalışmalarına devam etmektedir.

Kariyerinde en çok parladığı ve tanınırlığını artıran TRT’de muhabirliğini sürdürmekte olan Sarıışık, burada asıl popülariteye kavuşmuştur. TRT kanalının bünyesinde uzun süredir çalışmakta olan Sarıışık, mesleği sebebiyle Brüksel’de yaşamaktadır. Brüksel Temsilciliğini yapan Sarıışık, uzun süredir başarılı bir şekilde mesleğini sürdürmekte ve yurtdışındaki haber konusu olan durumları, ülke ve dünya gündemini ilgilendiren konuları araştırarak bilgileri TRT aracılığıyla ekranlara aktarmaktadır. Habercilik sektörü içerisinde adını sıkça duyuran Sarıışık başarılı bir spiker olmasıyla da ses getirmiş ve uluslararası haberlerde yerini almıştır. Düzgün diksiyonu, haber anlatımı, hitabeti, konuya olan hakimiyeti ve aktarış biçimi ile dikkatleri kendine çekmiştir.

Son dönemlerde ise Sarıışık’ın haber aktarımı esnasında canlı bağlantılara ekrana türbanlı fotoğrafının konulması ile tecrübeli gazetecinin tesettüre girdiği belli oldu. 2017 yılında tesettüre girme kararı alan 7 yıldır TRT’de görev yapan Brüksel Temsilcisi Sarıışık’ın yeni hali ise dikkat çekmiş ve gözlerden kaçmamıştı. Ekranlarda boy gösteren Sarıışık, görünümünde de önemli bir değişikliğe giderek başörtülü bir şekilde haberlerini sunmaya devam etmektedir. Başarılı gazeteci haber spikerliğinin yanı sıra TRT bünyesindeki “Bakış Açısı” programının da 2018 yılında bir süreliğine sunuculuğunu üstenmiştir.

[UHA Haber Ajansı, 14 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.