enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Belarus Polonya Sınırında Göçmen Krizi Büyüyor

Belarus Polonya Sınırında Göçmen Krizi Büyüyor
12 Kasım 2021
364
A+
A-

UHA HABER / Belarus, Polonya sınırında göçmen gerginliği devam ediyor. Belarus tarafından Polonya’ya kaçak yollardan geçmeye çalışan göçmenlerle Polonya güvenlik güçleri arasında adeta bir savaş yaşanıyor. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (Reuters)’e dayandırdığı haberine göre, sınırın Belarus tarafından bulunan göçmenler gece boyu bir yandan Polonya güvenlik güçlerine taşlar ve ağaç dalları fırlatırken diğer yandan da dev kütüklerle jiletli dikenli teller yıkmaya çalıştı.

Belarus’un mevcut poltikasını eleştiren AB yönetimi, Belarus’a karşı yeni yaptırımlar uygulamaya hazırlanıyor.

Belarus ve Batılı ülkeler arasında son dönemde yaşanan gerginlikler, Rusya ve Batı’nın da karşı karşıya geldiği bir başka cephe haline dönüştü. Rusya, Çarşamba günü Belarus üzerinde nükleer silah taşıma kapasitesine sahip bombardıman uçaklarını uçurarak gövde gösterisi yaptı. Belarus yönetimi söz konusu uçakların dün de devam eden bir tatbikat kapsamında uçtuklarını açıkladı.

Kremlin Sarayı, Belarus sınırındaki göçmen sorununa ilişkin kendilerinin müdahil olacakları bir durumun olmadığı değerlendirmesini yaptı. Ancak Rusya, her durumda Belarus’a yönelik yaptırımlar uygulanmasını eleştiriyor. Rus havayolu şirketi Aeroflot da göçmenlerri Belarus’a taşıdığına dair eleştirilere tepki gösterdi ve iddiaları reddetti.

Öte yandan Belarus-Polonya sınırında sıkışıp kalan göçmenler, soğuk hava nedeniyle de zor anlar yaşıyor. Şu ana kadar bölgede çatışmalar ve çetin koşullar nedeniyle en az 7 göçmenin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Polonyalı yetkililer, sınırdaki 150 kadar göçmenden hiçbirinin şu ana kadar Polonya tarafına geçmesine izin verilmediğini, en az 468 kaçak geçiş girişiminin engellendiğini açıkladı.

Komşu ülke Litvanya’da da sınırda acil durum ilan edildi. Göçmenlerin Litvanya sınırından da giriş yapmaya çalıştığına ilişkin haberler geliyor.

Litvanya, Letonya ve Estonya savunma bakanları tarafından yapılan ortak açıklamada, durumun son derece kritik olduğu ifade edilirken Belarus yönetimi de mevcut tavrı nedeniyle eleştirildi.

Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko, Batılı ülkelerle arasında bir göçmen krizi yaratmakla suçlanıyor. Lukaşenko’ysa son olarak yaptığı açıklamayla kendilerine yönelik bir yaptırıma, Avrupa’ya Belarus üzerinden giden doğalgazı keserek karşılık verebileceklerini söyledi.

Belaruslu yetkililer sınırda bekleyen 2 bin civarında göçmen bulunduğunu belirtiyor. Belarus yönetimi ve Rusya, AB’yi, göçmenlere karşı insan haklarına aykırı davranış sergilemekle suçluyor.

Aralarında Suriye ve Afganistan gibi ülkelerden Belarus’a havayoluyla ulaşan göçmenler buradan AB ülkelerine kaçak olarak girmeye çalışıyor.

[UHA Haber Ajansı, 12 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.