enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:42 Futbolda bahis soruşturmasında yeni operasyon
10:10 Küresel piyasalarda son durum ve günlük değişimler
09:44 Cuma Hutbesi: “İnsan, Huzuru İbadetle Elde Eder”
06:15 Düşünce ve ifade özgürlüğü!…
04:25 “KOBİ’lerin maliyet yükünü hafifletecek önemli bir adım”
00:59 Dışişleri Bakanı Fidan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 32. Bakanlar Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
00:52 Türkiye genelinde satılan gayrimenkul sayısı bu yılın ocak-kasım döneminde yüzde 7,6 artış oldu…
00:52 Elektrikli Araç,TOGG
00:45 NATO, Ukrayna için 5 milyar dolarlık silah yardımı hedefine yaklaşıyor…
00:44 Beş soruda Barzani’nin Cizre’ye ziyaret krizi…
00:44 Türkiye İstatistik Kurumu, kasım ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı…
00:43 Almanya’nın İsrail yapımı yeni savunma kalkanı: Arrow 3…
00:31 Fatma Deniz: Alman üniversitesine Türk rektör…
00:30 Kıbrıs konusunda Türk tarafına baskı mı var?
00:29 İspanya ve Hollanda, ‘İsrail’ nedeniyle Eurovision’dan çekildi…
00:25 TBMM Başkanı Kurtulmuş, 19. toplantının açılışında yaptığı konuştu…
00:18  İrlanda’nın medya otoritesinden TikTok ve LinkedIn’e soruşturma…
00:06 AB’nin en üst düzey generali: Avrupa’nın drone stratejisinde yeniden yapılanmaya ihtiyacı var…
22:21 Elektronik müzik dünyasının yeni yükselen ikilisi Mass Cust…
16:24 “Kefeni cebinde” madenciler 4 Aralık’ta neyi hatırlıyor?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Batı Avrupa’da Sel Felaketinde Can Kaybı Artıyor

Batı Avrupa’da Sel Felaketinde Can Kaybı Artıyor
18 Temmuz 2021
293
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da Çarşamba ve Perşembe yaşanan sel felaketlerinde ölü sayısı 140’ı aştı. Yetkililer ülkenin batısındaki Ahrweiler’da ölü sayısının 98’i bulduğunu ve can kayıplarının artmasından kaygı duyduklarını, Kuzey Ren-Vestfalya’da da 43 can kaybı olduğunu bildirdi. Belçika’da da 27 kişinin ölmesi sonucu Batı Avrupa genelinde sel felaketlerinde hayatlarını kaybedenlerin sayısı 170’e yaklaşıyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (Associated Press)e dayandırdığı habere göre, suların çekilmesiyle birlikte kurtarma görevlileri çalışmalara başladı. Yetkililer, birkaç dakika içinde yok olan yaşamların ve evlerin yıllar sürecek yeniden inşasına odaklanacaklarını söylüyor.

Günlerce süren yoğun yağışlar, normalde düşük debili akarsuları taşırarak büyük su baskınlarına yol açtı. Sel suları araçlar dahil her şeyi önlerine katarken, çok sayıda ev yıkıldı ya da hasar gördü, yüzlerce kişi su basan evlerinde mahsur kaldı.

Felaketin ilk günlerinde yetkililer yüzlerce kişinin kayıp olduğu bildiriminde bulundu. Ancak bunun, elektrik ve haberleşme hatlarıyla baz istasyonlarının tahrip olmasından ve iletişim kurulamamasından kaynaklandığı anlaşılınca kayıp rakamları düşürüldü.

Felaket bölgesinde incelemelerde bulunan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeimer ve Kuzey Ren-Vestfalya Başbakanı Armin Laschet kurtarma görevlileriyle konuşuyor.

Felaket bölgesinde incelemelerde bulunan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeimer ve Kuzey Ren-Vestfalya Başbakanı Armin Laschet kurtarma görevlileriyle konuşuyor.

Köln’ün güneyindeki Erftstadt’ta incelemelerde bulunan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, çok sayıda kişinin hayatları boyunca uğraştıkları ve edindikleri ev ve mal varlıklarını kaybettiğini söyledi, tahribatın boyutlarının ancak haftalar sonra yapılacak çalışmalardan sonra belirleneceğini kaydetti.

Erftstadt’ta Alman ordusuna bağlı zırhlı araçlar, selin önüne katıp sürüklediği ya da çamura saplanmış araçları temizliyor.

Yıkılan elektrik direklerinin tehlike saçtığı uyarısında bulunan Ahrweiler emniyeti, Twitter’dan yaptığı açıklamada meraklı izleyicilerin araçlarına atlayarak kurtarma çalışmalarında kullanılan yollarda sıkışıklığa neden olduğunu bildirdi.

Hollanda sınırına yakın Wassenberg’de bir barajın yıkılabileceği kaygısı 700 kişinin tahliye edilmesine yol açtı.

Cumhurbaşkanı Steinmeier’la selzedeleri ziyaret eden Kuzey Ren-Vestfalya Başbakanı Armin Laschet önümüzdeki günlerde büyük yardım faaliyeti başlatma sözü verdi, eyalet ve federal yetkililerin yeniden imar faaliyetlerini ele alacağını bildirdi. Federal Başbakan Angela Merkel de konuyu Çarşamba bakanlar kurulu toplantısında ele alacak.

Almanya sınırının ötesinde Belçika’da da su baskınları otoyol ve demiryollarında hasara yol açtı. Hollanda’nın güneyi de sel felaketinden etkilendi.

[UHA Haber Ajansı, 18 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.