enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 Norveç’te Epstein soruşturması: Eski Başbakan Jagland’ın mülklerinde arama
00:25 Avrupa Haberleri: Von der Leyen, kritik Draghi zirvesi öncesinde iki vitesli Avrupa fikrini savundu
00:22 Ruhangiz Aliyeva, “Halk Birliği Temsilcilik Ofisleri, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Guba-Haçmaz Ekonomik Bölgesinde faaliyete geçti”
00:20 Gazeteci Özlem BAY’ın ‘Haber Ajandası’: İş yerine taşınan hayat, yüzde 30 verim kaybı yaratıyor
00:18 Dr. Ender Saraç: Dünyayı proteinle beslenen toplumlar yönetiyor
00:15 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la bir anlaşma yapmak istiyoruz ve müzakereler sürüyor”
00:13 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “Guterres Kıbrıslı Türklerin hayal kırıklıklarının farkında”
00:11 Gezani Kasırgası Madagaskar’ı vurdu: En az 36 kişi hayatını kaybetti
00:07 Karayolları Trafik Kanunu’nda düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi…
00:05 Rusya’nın tankerleri 2025’te neredeyse her gün Danimarka sularındaydı
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’de bulunan Vucic ile Ankara’da bir araya geldi.
21:26 Analiz: Türkiye’nin Savunma Sanayii’nde Millileşme Stratejisinin, Operasyonel Performans ve Dış Pazar Dinamikleri
10:01 Hayırseverlerin Başkenti: Kayseri
09:59 FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı
06:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
05:08 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:53 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
00:41 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:34 NATO Genel Sekreteri Rutte, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ardından basına açıklamalarda bulundu….
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AP Başkan Yardımcısı Barley’den Macaristan ve Polonya’nın “parası kesilsin” çağrısı

AP Başkan Yardımcısı Barley’den Macaristan ve Polonya’nın “parası kesilsin” çağrısı
21 Temmuz 2021
332
A+
A-

UHA HABER / Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Katarina Barley, “demokrasiye zarar veren” Macaristan ve Polonya’ya karşı önlemler talep etti. Barley, “AB finansmanı kesilsin” dedi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa / GA, HT)ye dayandırdığı habere göre, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkan Yardımcısı Katarina Barley, Avrupa Birliği Komisyonu’nun üye ülkelerde hukuki durumu ele alan raporun açıklanması öncesinde, Birlik üyeleri Macaristan ve Polonya’ya AB finansmanının kesilmesini istedi. Barley, “Ancak burada önemli olan öncelikle önlemlerin toplumu değil, hükümetleri hedef alması” dedi.

Funke Medya Grubu’na konuşan Barley, bu çağrısına gerekçe olarak Macaristan ve Polonya’da demokrasiye verilen zararları gösterdi. Her iki ülkede “demokratik değerlerde açık olduğunu” belirtti.

AP Başkan Yardımcısı Barley

AP Başkan Yardımcısı Barley

“Artık Macaristan’da demokrasiden bahsedilemiyor”

Macaristan Başbakanı Victor Orban’a atıfta bulunan Barley, “O ve onun hükümeti demokrasiyi ayakta tutan tüm sütunlarda, artık Macaristan’da demokrasiden bahsedilemeyecek kadar ağır değişiklikler yaptı” dedi.

AP Başkan Yardımcısı Barley, buna örnek olarak Macaristan’da 18 yaş altındakilerin bir takım kitap ve bilgilere erişimini engelleyen yasayı gösterdi. Yasaya göre 18 yaş altındaki bireyler eşcinsellik ya da “cinsiyet değişimini anlatan” ve “propagandasını yapan” kitap ve bilgilere erişemiyor.

Yine Macaristan’da basın özgürlüğüne yönelik kısıtlamaları hatırlatan Barley, Polonya’da da yargı bağımsızlığının tehdit altında olduğuna dikkat çekti.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen

Macaristan ve Polonya hükümetleri uzun yıllardır yargıya müdahale etmekle suçlanıyor. Bu durumun AB değer ve standartlarıyla uyumlu olmadığına dikkat çeken Avrupa Birliği Komiyonu geçen hafta Polonya ve Macaristan yasal işlem başlattı. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de iki hafta önce konuya yönelik yaptığı açıklamada, sürecin sonunda, hukuk devleti ihlallerinin AB’nin mali çıkarlarını etkileme riski olduğunun anlaşılması halinde, önlemlerin devreye gireceğini ifade etmişti.

[UHA Haber Ajansı, 21 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.