enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 İsmet İnönü az daha CHP’yi kapattıracaktı
00:54 Spor Yazarı Hasan ÇİÇEK’ten: Spor medyası ve geleceğin genç iletişimcileri
00:48 Savunma sanayiinde bugüne kadar filmin fragmanını izlemiştik. Endonezya’ya 60 adet Kaan’ın ihracıyla artık asıl film başladı
00:38 Politikasızlığın Konforu: Terörsüz Siyasetin Çıplak Gerçeği
00:34 Beşiktaş, Avusturya’da sezon hazırlıklarının ikinci etap çalışmalarını sürdürüyor
00:28 Sakarya’nın o sahilinde tarihte ilk kez mavi bayrak dalgalanacak
00:25 KKTC Milletvekili Yasemin Öztürk, İsraillilerin İran ile savaşı bahane ederek Güney Kıbrıs’a göç başlattığını söyledi.
00:20
00:08 UHA Haber’in Spor Yazarı Gazeteci Mustafa SALMAN’ın, ‘Futbol Dünyası’na Bakışı!
00:06 Fenerbahçe niçin şampiyon olamıyor?
23:11 Bu Ne Yaman Çelişki
23:03 Musk’ın ‘Amerika Partisi’ Başarılı Olur mu?
22:42 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
22:05 Kitap: Müslümanlığın Temel Dinamiği
20:30 Zeydan Karalar tutuklandı
13:48 Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Ankara’da bulunan 4 taşınmazın özelleştirilmesine karar verildi.
13:30 Bakan Uraloğlu, “Esenboğa Metrosu’nun yeni projesi 2 ay içinde tamamlanacak”
09:42 Araştırma: Su içmeyen çocuğun başarısı düşüyor, büyümesi yavaşlıyor
07:35 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ilebugün Pakistan’a resmi ziyarette bulunacak.
00:52 Oosterwolde’ye yeni sözleşme
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Batı Avrupa’da Sel Felaketinde Can Kaybı Artıyor

Batı Avrupa’da Sel Felaketinde Can Kaybı Artıyor
18 Temmuz 2021
290
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da Çarşamba ve Perşembe yaşanan sel felaketlerinde ölü sayısı 140’ı aştı. Yetkililer ülkenin batısındaki Ahrweiler’da ölü sayısının 98’i bulduğunu ve can kayıplarının artmasından kaygı duyduklarını, Kuzey Ren-Vestfalya’da da 43 can kaybı olduğunu bildirdi. Belçika’da da 27 kişinin ölmesi sonucu Batı Avrupa genelinde sel felaketlerinde hayatlarını kaybedenlerin sayısı 170’e yaklaşıyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (Associated Press)e dayandırdığı habere göre, suların çekilmesiyle birlikte kurtarma görevlileri çalışmalara başladı. Yetkililer, birkaç dakika içinde yok olan yaşamların ve evlerin yıllar sürecek yeniden inşasına odaklanacaklarını söylüyor.

Günlerce süren yoğun yağışlar, normalde düşük debili akarsuları taşırarak büyük su baskınlarına yol açtı. Sel suları araçlar dahil her şeyi önlerine katarken, çok sayıda ev yıkıldı ya da hasar gördü, yüzlerce kişi su basan evlerinde mahsur kaldı.

Felaketin ilk günlerinde yetkililer yüzlerce kişinin kayıp olduğu bildiriminde bulundu. Ancak bunun, elektrik ve haberleşme hatlarıyla baz istasyonlarının tahrip olmasından ve iletişim kurulamamasından kaynaklandığı anlaşılınca kayıp rakamları düşürüldü.

Felaket bölgesinde incelemelerde bulunan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeimer ve Kuzey Ren-Vestfalya Başbakanı Armin Laschet kurtarma görevlileriyle konuşuyor.

Felaket bölgesinde incelemelerde bulunan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeimer ve Kuzey Ren-Vestfalya Başbakanı Armin Laschet kurtarma görevlileriyle konuşuyor.

Köln’ün güneyindeki Erftstadt’ta incelemelerde bulunan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, çok sayıda kişinin hayatları boyunca uğraştıkları ve edindikleri ev ve mal varlıklarını kaybettiğini söyledi, tahribatın boyutlarının ancak haftalar sonra yapılacak çalışmalardan sonra belirleneceğini kaydetti.

Erftstadt’ta Alman ordusuna bağlı zırhlı araçlar, selin önüne katıp sürüklediği ya da çamura saplanmış araçları temizliyor.

Yıkılan elektrik direklerinin tehlike saçtığı uyarısında bulunan Ahrweiler emniyeti, Twitter’dan yaptığı açıklamada meraklı izleyicilerin araçlarına atlayarak kurtarma çalışmalarında kullanılan yollarda sıkışıklığa neden olduğunu bildirdi.

Hollanda sınırına yakın Wassenberg’de bir barajın yıkılabileceği kaygısı 700 kişinin tahliye edilmesine yol açtı.

Cumhurbaşkanı Steinmeier’la selzedeleri ziyaret eden Kuzey Ren-Vestfalya Başbakanı Armin Laschet önümüzdeki günlerde büyük yardım faaliyeti başlatma sözü verdi, eyalet ve federal yetkililerin yeniden imar faaliyetlerini ele alacağını bildirdi. Federal Başbakan Angela Merkel de konuyu Çarşamba bakanlar kurulu toplantısında ele alacak.

Almanya sınırının ötesinde Belçika’da da su baskınları otoyol ve demiryollarında hasara yol açtı. Hollanda’nın güneyi de sel felaketinden etkilendi.

[UHA Haber Ajansı, 18 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.