enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:48 100’ün Üzerinde Ülkeden Alıcılar, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin Geliyor
00:50 Bakan Göktaş, “Biz aynı aileye, farklı kapılardan ulaşan kurumlarız”
00:41 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
00:40 Miraç Kandili bugün idrak edilecek
00:38 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:37 Hong Kong’da bulunan Sultan Boztepe, Türk Öğrenci Birliğinin kurulmasına öncülük etti…
00:26 Devlet Bahçeli: ABD Başkanı’nın savunduğu küresel çeteleşmedir
00:23 Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut: “Kocaeli ihracatta gurur kaynağımız”
00:22 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:16 Araştırma: Dişlerinizin durumu erken ölüm riskinin habercisi olabilir
00:16 Upcycle İstanbul’un İlham Verici Topluluk Buluşmaları “Salon’dayız” Etkinlikleriyle Başlıyor
00:07 Özel haber: Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola’dan ‘miadını doldurmuş’ İran rejimine karşı harekete geçme çağrısı
00:06 Diyanet İşleri Başkanlığı fitre miktarını belirledi
18:00 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
10:25 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
00:55 İhracat verileri, Aralık 2025 ve geçen yılın tamamına ilişkin faaliyet illere göre ihracat veriler açıklandı…
00:49 Ocak ayının ikinci yarısında sıcaklıklar kademeli olarak artacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Başkan Bulut’tan sigorta şirketlerine: Ruhsatınızı iade edin  

Başkan Bulut’tan sigorta şirketlerine: Ruhsatınızı iade edin  
2 Ağustos 2022
580
A+
A-

KOCAELİ – UHA HABER / Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Necmi Bulut sigorta şirketlerine açık çağrıda bulunarak,  “Zorunlu trafik poliçesi düzenlemekten kaçınan sigorta şirketlerine diyorum ki; Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gidip ruhsatınızı iade edin, sektörden çekilin” dedi.

Necmi Bulut: “Ne gözaltına alındım ne ifade verdim” - Kocaeli Gazetesi‘ACENTELER TRAFİK POLİÇESİ KESEMİYOR’ 

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Necmi Bulut, TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)‘dan Süleyman DURAK’a zorunlu trafik sigortası poliçesi kesmekten kaçınan sigorta acenteleri konusunda açıklamalarda bulundu.

(KOTO) Başkanı Necmi Bulut, acentelere ‘ruhsatınızı iptal edin’ çağrısında bulunarak, hem sigorta acentelerinin hem de sigortalıların mağdur edildiğini söyledi.

Necmi Bulut, “Şuanda acente arkadaşlarımız zorunlu trafik poliçesi kesemiyor. Şirketler tarafından türlü bahaneler ve ödeme şartları üretiliyor. Kısa bir süre öncesine kadar, her ödeme yöntemi geçerliydi. Ancak bugün sigorta şirketlerimiz trafik sigortası kesmekten imtina ediyor” dedi.  

‘MARKA DEĞERİNİZİ ACENTELERE BORÇLUSUNUZ’ 

“Yasada bunun adı ‘zorunlu sigortayı yapmaktan kaçınma’ fiilini işlemek ve ağır yaptırımları var” diyen (KOTO) Başkanı Bulut, Sigorta şirketlerine bugüne kadar bu yaptırımların uygulanmadığını, ancak yeni göreve gelen SDDK başkanının konuyu gündemine almasıyla, bu sorunun çözüleceğini düşündüğünü dile getirdi.

Acenteleri, sigortalılara ve vatandaşlara karşı eksiye düşüren sigorta şirketlerine açık çağrıda bulunduğunu tekrarlayan Necmi Bulut, “Eğer Türkiye’de bilinir ve marka bir şirket olduysanız, bunu illerde sizi temsil eden acentelere borçlusunuz. Acente arkadaşlarımızı eksiye düşürmeyiz. Bir acente olarak ivedilikle bu kararınızdan vazgeçmenizi talep ederken, Oda olarak da mücadelemizi sürdürmenizi bilmenizi istiyoruz” dedi.  

‘SONUNA KADAR GİDECEĞİZ’  

(KOTO) Başkanı Bulut, “Biz burada tüm sektörleri temsil ediyoruz ve her sektör için mücadele vermek görevimiz. Birinci mücadelemiz kamuoyunu ve bakanlıkları bilgilendirmek ve akabinde hukuki hakların kullandırılmasını sağlamak. Sonuna kadar gideceğimizi de bu kürsüden ifade etmek istiyorum.  Sigorta şirketlerine tavsiyem bu işi yapmak zorunda değilsiniz. Eğer yapmakta ısrarcıysanız, yükümlülüklerinizi yerine getiriniz” şeklinde konuştu.  

‘ZARAR ETTİĞİNİZİ GÖRMÜYORUZ’  

“Maliye ve Hazine Bakanlığı’ndan her branşta ayrı ayrı poliçe ruhsatı alıyorsunuz” diyen Necmi Bulut, şunları söyledi:

“Bu poliçeleri keseceğinize dair taahhüt veriyorsunuz. Ancak bugün ‘zarar ediyoruz’ diyerek trafik poliçesi kesmiyorsunuz. Net bilgiyle söylüyoruz ki zarar ettiğinizi görmüyoruz. Siz zarar ettiğiniz noktasında ısrarcıysanız, bakanlığa gidip zorunlu trafik poliçesi kesme ruhsatını iade ettiriniz. Şiddetle ve yüksek sesle diyorum ki gidin, ruhsatınızı iade edin. Sektörden çekilin. Mutlaka yapanlar çıkar. Bu haklı mücadelesinde komitemizi, derneğimizi, federasyonumuzu, SAİK icra kurulumuzu yalnız bırakmayan, sektörün ekmeğini yiyen mücadeleci arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum”.  

AYDIN: RUHSATLARINIZI İPTAL EDİN, ACENTELERİ MAĞDUR ETMEYİN  

Diğer yandan KOTO 22. Meslek Komitesi adına söz alan Meclis Üyesi Medet Aydın da sigorta şirketlerine ‘sitem’ ederek, “Sigorta şirketleri zorunlu trafik poliçesi kesmemek için bin bir tane bahane üretmeye başladıklarını dile getirdi.

Medet Aydın, İş artık komediye dönmüş durumda. Gerekçeleri de zarar etmek. Bu doğru değil. Bizler de başkanımızın müdahaleleriyle gerekli yerlere gündeme getirdik. Mücadelemizi sürdürüyoruz. Sigorta şirketlerine çağrıda bulunuyoruz, eğer poliçe kesmeyecekseniz, ruhsatlarınızı iptal edin, acenteleri mağdur etmeyin” ifadelerine yer verdi.  

[UHA Haber Ajansı, 02 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.