enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:26 Macaristan Başbakanı Viktor Orban, “Avrupa Birliği bugün en stratejik ortak olarak TDT ve Orta Asya’yı almalı”.
22:26 Başkan Büyükakın, Kocaelispor’u tebrik etti; “Muhteşem bir oyun, harika bir galibiyet!”
00:57 Uygun koşullarda yapılması önemli
00:48 Türkiye’de her 100 bin kadından 43’ü meme kanseri tanısı alıyor…
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu Konuşması: Bir Küresel Adalet Manifestosu
00:39 Kazakistan’da Türk Yönetmen Cenk İZGÖREN’in, Uzun Metrajlı filmi “Rayların Ötesinde” dereceye girdi…
00:33 Yorum: Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci ve İstanbul Ermeni Patrikhanesi
00:32 Erdoğan, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze’nin yeniden inşa sürecinde “laf değil icraat zamanı” vurgusuyla İslam dünyasına çağrıda bulundu…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’u BM Merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz
00:25 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den “YILDIRIM-2025 Seferberlik Tatbikatına” büyük bir destek…
00:22 Televizyon kanalı TELE1’in sahibi olan ABC Radyo Televizyon ve Dijital Yayıncılık AŞ TMSF’ye devredildi…
00:21 (UİB) Koordinatör Başkanı Çelik, “Otomotiv endüstrisinde tarihinde en yüksek ihracat rakamına ulaşıldı”
00:21 CHP’nin kurultay davasında ret kararı çıktı
00:15 Rus petrolüne yaptırımlar barışın anahtarı olur mu?
00:14 Ukrayna-Rusya Savaşı Tekrar Masada
00:09 500 bin sosyal konut projesinin detayları belli oldu
00:06 RTÜK Başkanlığı’na Mehmet Daniş seçildi
12:24 İsrail güne bu haberle uyandı: Trump Netanyahu’yu s******
09:33 Web Panel | Türkiye’nin Körfez Vizyonu: Yeni Dönemde Diplomasi, Ekonomi ve Güvenlik
09:26 TUSAŞ’ta yaşanan terör saldırısının üzerinden 1 yıl geçti. TUSAŞ Şehitleri, Ankara’da kabirleri başında dualarla anıldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Başkan Bulut’tan sigorta şirketlerine: Ruhsatınızı iade edin  

Başkan Bulut’tan sigorta şirketlerine: Ruhsatınızı iade edin  
2 Ağustos 2022
576
A+
A-

KOCAELİ – UHA HABER / Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Necmi Bulut sigorta şirketlerine açık çağrıda bulunarak,  “Zorunlu trafik poliçesi düzenlemekten kaçınan sigorta şirketlerine diyorum ki; Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gidip ruhsatınızı iade edin, sektörden çekilin” dedi.

Necmi Bulut: “Ne gözaltına alındım ne ifade verdim” - Kocaeli Gazetesi‘ACENTELER TRAFİK POLİÇESİ KESEMİYOR’ 

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Necmi Bulut, TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)‘dan Süleyman DURAK’a zorunlu trafik sigortası poliçesi kesmekten kaçınan sigorta acenteleri konusunda açıklamalarda bulundu.

(KOTO) Başkanı Necmi Bulut, acentelere ‘ruhsatınızı iptal edin’ çağrısında bulunarak, hem sigorta acentelerinin hem de sigortalıların mağdur edildiğini söyledi.

Necmi Bulut, “Şuanda acente arkadaşlarımız zorunlu trafik poliçesi kesemiyor. Şirketler tarafından türlü bahaneler ve ödeme şartları üretiliyor. Kısa bir süre öncesine kadar, her ödeme yöntemi geçerliydi. Ancak bugün sigorta şirketlerimiz trafik sigortası kesmekten imtina ediyor” dedi.  

‘MARKA DEĞERİNİZİ ACENTELERE BORÇLUSUNUZ’ 

“Yasada bunun adı ‘zorunlu sigortayı yapmaktan kaçınma’ fiilini işlemek ve ağır yaptırımları var” diyen (KOTO) Başkanı Bulut, Sigorta şirketlerine bugüne kadar bu yaptırımların uygulanmadığını, ancak yeni göreve gelen SDDK başkanının konuyu gündemine almasıyla, bu sorunun çözüleceğini düşündüğünü dile getirdi.

Acenteleri, sigortalılara ve vatandaşlara karşı eksiye düşüren sigorta şirketlerine açık çağrıda bulunduğunu tekrarlayan Necmi Bulut, “Eğer Türkiye’de bilinir ve marka bir şirket olduysanız, bunu illerde sizi temsil eden acentelere borçlusunuz. Acente arkadaşlarımızı eksiye düşürmeyiz. Bir acente olarak ivedilikle bu kararınızdan vazgeçmenizi talep ederken, Oda olarak da mücadelemizi sürdürmenizi bilmenizi istiyoruz” dedi.  

‘SONUNA KADAR GİDECEĞİZ’  

(KOTO) Başkanı Bulut, “Biz burada tüm sektörleri temsil ediyoruz ve her sektör için mücadele vermek görevimiz. Birinci mücadelemiz kamuoyunu ve bakanlıkları bilgilendirmek ve akabinde hukuki hakların kullandırılmasını sağlamak. Sonuna kadar gideceğimizi de bu kürsüden ifade etmek istiyorum.  Sigorta şirketlerine tavsiyem bu işi yapmak zorunda değilsiniz. Eğer yapmakta ısrarcıysanız, yükümlülüklerinizi yerine getiriniz” şeklinde konuştu.  

‘ZARAR ETTİĞİNİZİ GÖRMÜYORUZ’  

“Maliye ve Hazine Bakanlığı’ndan her branşta ayrı ayrı poliçe ruhsatı alıyorsunuz” diyen Necmi Bulut, şunları söyledi:

“Bu poliçeleri keseceğinize dair taahhüt veriyorsunuz. Ancak bugün ‘zarar ediyoruz’ diyerek trafik poliçesi kesmiyorsunuz. Net bilgiyle söylüyoruz ki zarar ettiğinizi görmüyoruz. Siz zarar ettiğiniz noktasında ısrarcıysanız, bakanlığa gidip zorunlu trafik poliçesi kesme ruhsatını iade ettiriniz. Şiddetle ve yüksek sesle diyorum ki gidin, ruhsatınızı iade edin. Sektörden çekilin. Mutlaka yapanlar çıkar. Bu haklı mücadelesinde komitemizi, derneğimizi, federasyonumuzu, SAİK icra kurulumuzu yalnız bırakmayan, sektörün ekmeğini yiyen mücadeleci arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum”.  

AYDIN: RUHSATLARINIZI İPTAL EDİN, ACENTELERİ MAĞDUR ETMEYİN  

Diğer yandan KOTO 22. Meslek Komitesi adına söz alan Meclis Üyesi Medet Aydın da sigorta şirketlerine ‘sitem’ ederek, “Sigorta şirketleri zorunlu trafik poliçesi kesmemek için bin bir tane bahane üretmeye başladıklarını dile getirdi.

Medet Aydın, İş artık komediye dönmüş durumda. Gerekçeleri de zarar etmek. Bu doğru değil. Bizler de başkanımızın müdahaleleriyle gerekli yerlere gündeme getirdik. Mücadelemizi sürdürüyoruz. Sigorta şirketlerine çağrıda bulunuyoruz, eğer poliçe kesmeyecekseniz, ruhsatlarınızı iptal edin, acenteleri mağdur etmeyin” ifadelerine yer verdi.  

[UHA Haber Ajansı, 02 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.