enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:06 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
00:02 TÜBİTAK’tan Kastamonu Üniversitesi’nin Pompeiopolis ve güneş saati çalışması’na destek…
00:02 ABD’nin test atışı KIZILELMA’nın gölgesinde kaldı
21:26 Müslümanların hayatında teori ve pratik arasındaki çelişki…
18:18 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
10:33 BM Genel Kurulu’nda, “Uluslararası Soykırım Suçu Mağdurlarını Anma ve Onur Günü” dolayısıyla oturum yapıldı…
10:20 Bakan Yumaklı: Su konusunda belediyeler üzerine düşeni yapmalı
09:37 Karadeniz’de sağanak, Doğu Anadolu’da ise karla karışık yağmur bekleniyor
09:16 (TÜİK), TÜFE temel yıl güncellenmesi ve hesaplama sisteminde yapılacak değişikliğe gidiyor…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
08:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde “İnsanlık İçin Güçlü Türkiye” programına katıldı…
06:49 Erdoğan: 10 Mart mutabakatı şer odaklarının hesabını bozacak
06:24 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Mazlumun yanında, zalimin karşısında dimdik duruyoruz”…
06:18 Osmangazi’de Cengiz Aytmatov Günleri Başlıyor
00:58 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP Genel Başkanı, her köşeye sıkıştığında: Ya topu taca atıyor ya saldırganlaşıyor ya saçmalıyor”…
00:09 İznik Gölü’nü besleyen kaynaktan su çekimi, Gölü giderek küçülmesine neden oluyor…
00:48 Fransa’nın Afrika’daki son müttefiklerinden Benin’de neler oluyor?
00:44 Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 78 kişinin hayatını kaybettiği davayla ilgili gerekçeli karar…
00:27 “2026 Uluslararası Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik Yarışması”na ilişkin paylaşımda bulundu…
00:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “No Other Land(Başka Toprak Yok)” filminin yönetmeni Basel Adra’yı kabul etti…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘Barınamıyoruz’: Öğrenciler yüksek kiralara karşı geceyi parklarda geçirmeye devam ediyor

‘Barınamıyoruz’: Öğrenciler yüksek kiralara karşı geceyi parklarda geçirmeye devam ediyor
22 Eylül 2021
322
A+
A-

UHA HABER / Ev, yurt ve apartlardaki kiraların yüksekliğinden şikayetçi olan öğrenciler “Barınamıyoruz”, ”Yurtsuzlar” gibi kurdukları oluşumlarla geceleri banklarda geçirmeye devam ediyor.

Mustafa Kemal Atatürkİstanbul’da başlayan eylemin etkisi ise büyüyor. Barınma talebi ile parklarda gece nöbeti başlatan öğrenciler Ankara, İzmir, Kocaeli ve Gümüşhane gibi çeşitli kentlerde eylemde.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen öğrenciler her gece İstanbul’un farklı parklarında sabahlayarak seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor.

Euronews’e konuşan üniversite öğrencileri aylık 650 lira olan KYK kredi/burs miktarının yüksek ev kiraları ve özel yurt ile apartlardaki fahiş zam karşısında eridiğini anlattı.

Yüksek kira fiyatlarının yanı sıra ev sahiplerinin öğrenciye ev vermemesi ya da emlakçıların fahiş ücretler istemesi de öğrencileri zorlayan en önemli faktörler arasında.

Mevcut KYK yurtlarının da kapasitesinin yetmediğini ve KYK yurtlarının sayılarının arttırılması öğrencilerin taleplerinden.

En temel barınma haklarının ellerinden alındığını söyleyen öğrenciler, mevcut durumun sadece kendileri için değ il, ülke için bir sorun olduğuna dikkat çekiyor.

Parklarda bir araya gelen öğrenciler seslerini duyurabilmek için başlattıkları eylemleri kalıcı kılmak istiyor. Ve bunun için de çadır kurmak istiyor. Ancak polis çadır kurulmasına izin vermiyor.

Bu nedenle İstanbul’daki öğrenciler şimdilik çadırlarını kuramadı. Fakat Ankara 100. Yıl Mahallesi İlhan Erdost Parkı’nda çadır kuran dokuz üniversite öğrencisi gözaltına alındı.

Barınamıyoruz' diyen üniversiteliler geceyi dışarıda geçirdi - Tele1”8 milyon öğrenciden sadece 700 bini KYK yurtlarında”

Yüz yüze eğitim kararının açıklanmasının ardından Türkiye genelinde yüzde 70 ile yüzde 290 arasında değişen kira artışları nedeniyle evsiz kaldıklarını belirten öğrenciler, yurt kapasitelerinin artırılarak doğrudan öğrencilere verilmesini istiyor.

Türkiye’de örgün aktif öğrenim gören yaklaşık 8 milyon öğrenciden sadece 700 bininin KYK yurtlarında kalabildiğini belirten öğrenciler, İstanbul’da en düşük özel yurt ücretinin bin 250 lira iken bunun 8 bin liraya kadar çıktığını belirtiyor.

Aylık 650 lira olan KYK kredi/burs miktarının İstanbul’da en az iki katına gelen özel yurt ücretleri, ülkenin geri kalanında da benze şekilde fahiş seyrediyor.

Üniversite öğrencileri çözüm önerisi olarak da burs ücretinin, yurt sayısının artırılması, kiraların denetlenerek düşürülmesi ve öğrenci evlerinin desteklenmesini talep ediyor.

Sarıgül: CHP'yi bölmüyoruz, olmayan bir şeyi nasıl böleceksiniz?

HABER : Dilek GÜL & İstanbul

[UHA Haber Ajansı, 22 Eylül 2021] 

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.