enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 Ankara’nın devreye girdiği Refah’taki Tünel Krizi için ABD-Türkiye’nin Ortak Hamlesi
19:39 Ahıska Türklerinin sürgün edilişinin 81. yılı
06:45 Adı terörle anılan Gabar Dağı, şimdi enerjide önemli bir nokta…
00:42 İklim kriziyle bağlantılı aşırı hava olaylarından son 10 yılda 250 milyon kişi evlerini terk etti…
00:35 Gazeteci Mustafa Salman’ın, Küresel Gazeteciler Konseyi 5. Küresel Medya Çalıştayı izlenimleri…
00:34 Tarihi komisyon 18 Kasım’da toplanacak
00:28 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
00:16 Babam Prof. Dr. İbrahim Hakkı Atun!…
00:10 KO-MEK’te öğrenciydi, şimdi Rusça usta öğreticisi oldu; Ukrayna’dan Kocaeli’ye uzanan başarı hikâyesi
00:01 Romanya Dışişleri Bakanı Oana Toiu’nun Ankara Ziyareti ve Türkiye-Romanya Güvenlik İlişkilerinde Gelişmeler
22:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin Kıbrıs davasındaki duruşunun her zaman net…
22:25 Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen “C130” tipi askeri kargo uçağında şehit olan askerlerin naaşları Ankara’ya getirildi…
12:47 MSB: Envanterdeki C-130 uçaklarının uçuşları tedbiren durduruldu
00:45 Sağlık hizmetlerindeki tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine köklü değişiklik
00:36 Gelenekle modernlik arasında köprü kuran kadın sufiler!
00:33 Bakan Işıkhan, “2025 yılı Ağustos ayı itibarıyla belediyelerin, SGK’ye toplam borcu 234,2 milyar lira”
17:30 Düşen askeri kargo uçağında 20 askerimiz şehit oldu
00:58 Kapadokya’da balon sepetlerine, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü”nde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı.
00:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
00:57 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’yla ilgili gerekçeli kararı açıklandı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Uraloğlu: İstanbul için yeni metrolar gelecek

Bakan Uraloğlu: İstanbul için yeni metrolar gelecek
15 Mart 2024
15
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “İstanbul için yeni metrolar da gelecek. 1000 kilometre metro hattına ihtiyacımız var, 400’ü var bunun. İstanbul’a 600 kilometre daha metro hattı yapmalıyız. Önümüzde çalışmalarımız var, hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

UHA / İnternational News Agency

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TRT Haber’de soruları yanıtladı.

Bakan Uraloğlu’nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Biz Orta Koridor’da bulunuyoruz. Şu anda bu koridorun kapasitesi yeterli değil. Yeni bir alternatif güzergah oluşturuyoruz. (Zengezur Koridoru) Bu koridorun ülkemizden geçmesi demek ülkemizin sanayisine, teknolojisine, turizmine katkı sağlaması demektir.

Bu ulaşım koridorlarını sadece yükün taşınması, yolcunun taşınması olarak değerlendiremeyiz. Bu koridorlar aynı zamanda barışa büyük katkı sağlayacak yatırımlardır.

Kalkınma Yolu Projesi

Irak ile yürütülen Kalkınma Yolu Projesi’ne aynı zamanda Kuru Kanal’da deniliyor. Kalkınma Yolu, o bölgenin de kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Irak tarafında projeler bitmek üzere. Görüşüyoruz, çok ciddi aşamalara geldik. Bu sene içerisinde oradaki inşaatlara başlıyoruz. Tabii burada Türk müteahhitler de rol alacak diye düşünüyorum. Ağın ülkemizdeki kısmı hızlı tren hattıyla oluşacak. Basra Körfezi’nden başlayan hat Londra’ya kadar gidecek.

20 yıl önce yapılan projelerle geleceği planladık.

İstanbul’a yeni metrolar yapılacak mı?

İstanbul için yeni metrolar da gelecek.1000 kilometre metro hattına ihtiyacımız var, 400’ü var bunun. İstanbul’a 600 kilometre daha metro hattı yapmalıyız. Önümüzde çalışmalarımız var, hayata geçirmeyi planlıyoruz.

İBB’nin sıfırdan yaptığı metro yok. Vadedilenlerle gerçekleştirilenler arasında ciddi bir fark görüyoruz. 5 yılın gerçekten kayıp bir zaman olduğuna inanıyorum. Açılan 47 km metro hattının 8 kilometresini inşa ettiler.

‘Temel atmama töreni’ yapmadık, temeli hafriyatla doldurmadık.

Ankara için yeni proje var mı?

Ankara’nın trafiği artık çok yoğun. Son 5 yılda Ankara’nın trafiğine dokunacak ulaşım projeleri hayata geçirilmedi. Hem karayolu hem raylı sistemler anlamında.

Esenboğa Havalimanı’ndan Kızılay’a yeni metro yapacağız.

Süper Hızlı Tren Projesi

Bizim yeni kapasitelere yeni güzergahlara ihtiyacımız var. İstanbul-Ankara arasında daha kısa ulaşım sağlayacak bir güzergaha ihtiyacımız var. 350 kilometre hızla giden güvenli tren teknolojisi getireceğiz.

Orta Anadolu Otoyolu Projesi

10 yıl sonra yeni otoyola ihtiyaç olacak, ona hazırlanıyoruz.

(Türkiye’nin hava yolu karnesi) 26 havalimanını 57’ye çıkardık, 3 adet de devam eden inşaat var.

TÜRKSAT 6A Projesinde son durum ne?

Uzayda 5 haberleşme, 3 de gözlem uydumuz var. 5G’ye geçişi 2026 yılı olarak planladık.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.