enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:48 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Azerbaycan Başbakanı Esedov tarafından kabul edildi
00:58 Türkiye’nin dijital dönüşümünde ivme arayışı: Ekosistem odaklı adımlar kritik
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinlilerin kanı elinde olanların hadsizliği teneke tıngırtısı hükmündedir
00:48 Türkiye-Yunanistan Siyasi Diyaloğu ve Muhtemel Senaryolar
00:45 Siber Güvenlik Başkanlığı’nın teşkilat yapısındaki değişiklik Resmi Gazete’de…
00:29 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Komisyonumuz tarihi bir görev icra etmektedir”
00:23 Asgari Ücretin Asıl Talihlileri: Esnaf Ağaları!
00:21 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana’yı vuslatının 752. yılında sema mukabelesinde andı
00:04 Trump Neden Grönland Diyor? Haritalar, Grafikler ve Arktik’te Güvenliğin Yeniden Tanımı
00:49 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:28 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:12 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
11:19 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
07:14 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
00:45 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:33 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Uraloğlu: İstanbul için yeni metrolar gelecek

Bakan Uraloğlu: İstanbul için yeni metrolar gelecek
15 Mart 2024
17
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “İstanbul için yeni metrolar da gelecek. 1000 kilometre metro hattına ihtiyacımız var, 400’ü var bunun. İstanbul’a 600 kilometre daha metro hattı yapmalıyız. Önümüzde çalışmalarımız var, hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

UHA / İnternational News Agency

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TRT Haber’de soruları yanıtladı.

Bakan Uraloğlu’nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Biz Orta Koridor’da bulunuyoruz. Şu anda bu koridorun kapasitesi yeterli değil. Yeni bir alternatif güzergah oluşturuyoruz. (Zengezur Koridoru) Bu koridorun ülkemizden geçmesi demek ülkemizin sanayisine, teknolojisine, turizmine katkı sağlaması demektir.

Bu ulaşım koridorlarını sadece yükün taşınması, yolcunun taşınması olarak değerlendiremeyiz. Bu koridorlar aynı zamanda barışa büyük katkı sağlayacak yatırımlardır.

Kalkınma Yolu Projesi

Irak ile yürütülen Kalkınma Yolu Projesi’ne aynı zamanda Kuru Kanal’da deniliyor. Kalkınma Yolu, o bölgenin de kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Irak tarafında projeler bitmek üzere. Görüşüyoruz, çok ciddi aşamalara geldik. Bu sene içerisinde oradaki inşaatlara başlıyoruz. Tabii burada Türk müteahhitler de rol alacak diye düşünüyorum. Ağın ülkemizdeki kısmı hızlı tren hattıyla oluşacak. Basra Körfezi’nden başlayan hat Londra’ya kadar gidecek.

20 yıl önce yapılan projelerle geleceği planladık.

İstanbul’a yeni metrolar yapılacak mı?

İstanbul için yeni metrolar da gelecek.1000 kilometre metro hattına ihtiyacımız var, 400’ü var bunun. İstanbul’a 600 kilometre daha metro hattı yapmalıyız. Önümüzde çalışmalarımız var, hayata geçirmeyi planlıyoruz.

İBB’nin sıfırdan yaptığı metro yok. Vadedilenlerle gerçekleştirilenler arasında ciddi bir fark görüyoruz. 5 yılın gerçekten kayıp bir zaman olduğuna inanıyorum. Açılan 47 km metro hattının 8 kilometresini inşa ettiler.

‘Temel atmama töreni’ yapmadık, temeli hafriyatla doldurmadık.

Ankara için yeni proje var mı?

Ankara’nın trafiği artık çok yoğun. Son 5 yılda Ankara’nın trafiğine dokunacak ulaşım projeleri hayata geçirilmedi. Hem karayolu hem raylı sistemler anlamında.

Esenboğa Havalimanı’ndan Kızılay’a yeni metro yapacağız.

Süper Hızlı Tren Projesi

Bizim yeni kapasitelere yeni güzergahlara ihtiyacımız var. İstanbul-Ankara arasında daha kısa ulaşım sağlayacak bir güzergaha ihtiyacımız var. 350 kilometre hızla giden güvenli tren teknolojisi getireceğiz.

Orta Anadolu Otoyolu Projesi

10 yıl sonra yeni otoyola ihtiyaç olacak, ona hazırlanıyoruz.

(Türkiye’nin hava yolu karnesi) 26 havalimanını 57’ye çıkardık, 3 adet de devam eden inşaat var.

TÜRKSAT 6A Projesinde son durum ne?

Uzayda 5 haberleşme, 3 de gözlem uydumuz var. 5G’ye geçişi 2026 yılı olarak planladık.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.