enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
08:12 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:57 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
03:57 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:56 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:48 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:46 Gazeteci Nevzat ÇİÇEK: Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:38 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:18 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:09 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Nebati: “Cumhurbaşkanımızın önderliğinde önemli altyapı hizmetleri yapıldı”…

Bakan Nebati: “Cumhurbaşkanımızın önderliğinde önemli altyapı hizmetleri yapıldı”…
25 Ocak 2023
1.176
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ihracatın 2022’de 254,2 milyar dolarla rekor seviyede gerçekleştiğini anımsatarak, bu yılki hedefin 265 milyar dolar olduğunu ve buna çok rahat bir şekilde ulaşılabileceğini kaydetti. 

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, Bakan Nebati, Kanal 7’deki “Başkent Kulisi” programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Cumhurbaşkanımızın önderliğinde önemli altyapı hizmetleri yapıldı”

Nebati, ihracatın 2022’de 254,2 milyar dolarla rekor seviyede gerçekleştiğini anımsatarak, bu yılki hedefin 265 milyar dolar olduğunu ve buna çok rahat bir şekilde ulaşılabileceğini kaydetti.

Türkiye’nin makro ekonomik göstergelerinin son 20 yılda ortaya koyduğu performansın karşılığı olduğunu dile getiren Nebati, “Türkiye’de Cumhurbaşkanımızın önderliğinde o kadar önemli altyapı hizmetleri yapıldı ki, ulaşımdan eğitime, sanayiden tarıma ve savunma sanayine kadar aklınıza gelebilecek her alanlarda yatırımlar çok hızlı şekilde gerçekleştirildi. Yatırımların durmadığı ve her türlü ihtiyacın karşılandığı bir dönemin göstergeleri ile hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Nebati, Kovid-19 salgını ve Rusya-Ukrayna Savaşı sonrasında konumu itibarıyla Türkiye’nin üretim merkezi haline dönüştüğünü, ülkenin bulunduğu yerin avantajlarını çok iyi kullandığı belirtti.

Afrika’ya yaptığı ziyaretlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye’ye yoğun ilgi gösterildiğini aktaran Nebati, bunun ekonomiye önemli avantajlar sağladığını ifade etti.

“Cumhurbaşkanımız olduğu sürece Türkiye Ekonomi Modeli bu performansını sürdürür”

Nebati, Merkez Bankasının rezervlerinin güçlendiğine ve ihracatın arttığına işaret ederek, “Cari açığımızı giderecek performansımız çok iyi, enerji fiyatları düşüyor. Dünyadaki tüm emtia fiyatlarında gevşeme var böylesi bir ortamda bizim dövize olan ihtiyacımız azaldı ve bu da dolar fiyatlarını tetiklemiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Enflasyonun “kasımda boynunun kırıldığını”, aralıkta da düşüşünü sürdürdüğünü anlatan Nebati, hızlı bir şekilde enflasyonun düşmeye devam edeceğinin altını çizdi.

Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli’nin meyvelerinin hızlı bir şekilde alındığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

Cumhurbaşkanımız milletin desteğiyle iktidarına devam edecek. Cumhurbaşkanımız olduğu sürece Türkiye Ekonomi Modeli bu performansını sürdürmeye devam eder. Seçimden sonra da yoluna devam eder. Hiçbir şekilde faiz artırımı olmayacağı gibi bütçe disiplininden asla taviz verilmez, işlerini sapasağlam şekilde yürütür. Hatta yeni güncellemelere ihtiyaç varsa onu da yapar yürür. Ben bir hafta önce bütçe gerçekleşmelerini ilan ettim ve bir haftadır sesleniyorum; ‘Ey muhalefet çıkın şu rakamlarla ilgili bir yorumda bulunun’ dedim. Yok, niye yok? Çünkü dillerini yutmuş durumdalar, şu anda konuşamıyorlar. ‘Beklentiler, güven, istikrardır, canlılıktır’ dedik, ‘Sen çık rakamlardan konuş’ dediler, şimdi o rakamları ilan ediyoruz. Hadi buyurun, ‘Gel bir değerlendirme yap’ diyoruz, rakamları görünce değerlendirme yapmıyorlar.

[UHA Haber Ajansı, 25 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.