enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
08:12 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:57 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
03:57 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:56 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:48 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:46 Gazeteci Nevzat ÇİÇEK: Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:38 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:18 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:09 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Dönmez Güney Gaz Koridoru toplantısına katıldı

Bakan Dönmez Güney Gaz Koridoru toplantısına katıldı
5 Şubat 2022
424
A+
A-

BAKÜ – UHA HABER / Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 8’inci Bakanlar Toplantısı Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlendi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin mevcut konumu ile bölgedeki enerji projelerinde kilit rol oynadığına işaret etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bakü’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in başkanlığında düzenlenen Güney Gaz Koridoru 8’inci Bakanlar Toplantısı’na katıldı.

Bakan Dönmez, iklim değişikliği ile mücadelede enerji dönüşümünün önemine işaret ederken, Türkiye’nin mevcut konumu ile bölgedeki enerji projelerinde kilit rol oynadığına dikkati çekti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Türkiye ve Azerbaycan’ın siyasi desteği olmasaydı Güney Gaz Koridoru projesi gerçeğe dönüşemezdi. Dolayısıyla Türkiye, AB’nin arz güvenliğinin artırılması adına en uygun yol ve en güvenilir limandır.” açıklamasını yaptı.

“TANAP’ı maksimum kapasitede kullanma girişimlerini destekliyoruz”

Güney Gaz Koridoru’ndaki boru hattından taşınacak gazın hacmini artırabilmek için ek rezervlere ihtiyaç olduğunu dile getiren Bakan Dönmez, “TANAP’ı 31 milyar metreküplük maksimum kapasitede kullanmak için yatırım yapılmasına ilişkin girişimleri destekliyoruz.” dedi.

Arz güvenliğini artırma yolunda atılan önemli adımlardan birinin de yerli kaynakların kullanılması olduğunu ifade eden Bakan Fatih Dönmez, sözlerine şöyle devam etti:

“Karadeniz’deki çalışmalarımız 540 milyar metreküp doğal gaz keşfiyle sonuçlandı ki bu 2020 yılına ait en büyük açık deniz gaz keşfi idi. Ülkemizin ve bölgenin arz güvenliğine katkı sağlayacak ilk gaz akışını şebekemize 2023 yılına kadar dahil etmeyi planlıyoruz.”

Bakü’de yüz yüze gerçekleştirilen Güney Gaz Koridoru Danışma Konseyi toplantısı, geçen yıl koronavirüs salgını nedeniyle çevrim içi düzenlenmişti.

[UHA Haber Ajansı, 05 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.