enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 ABD’den Ukrayna’nın Kırım’ı Rusya’ya ait olarak tanıması şartı…
00:48 TRHaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül’den Alaska Zirvesi değerlendirmesi…
00:41 AB’nin varoluş sancısı: Kış uykusundan uyanabilecekler mi?
00:24 (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), 2024 yılında 383 insani yardım çalışanı hayatını kaybetti
00:21 Türkiye İsrail’i vurur mu? İbrahim Karagül yazdı: Alaska Zirvesi’nin arkasındaki akıl; Barış’tan başka şeyler de planlıyor..”
00:10 ABD Başkanı Trump: Almanya, Britanya ve Fransa, Ukrayna’da asker bulundurmak istiyor
00:04 Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’dan Hamas’a: Yaptığınız eylemle Filistin’e ne kazandırmış oldunuz
18:04 Aon’un “Küresel Ücret Şeffaflığı” raporu yayımlandı Şirketler ücret şeffaflığına hazır değil
17:41 ABD Başkanı Trump ile Rus lider Putin’in Alaska Zirvesi ve gelişmeler!
08:45 Eurovision Şarkı Yarışması 70. yılını kutlamak için yepyeni bir görünüme kavuşuyor
00:43 Belçika’da ilkokul ve ortaokullarda cep telefonu ile diğer elektronik cihazların kullanımı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılından itibaren ülke genelinde yasaklanacak.
00:40 Ahıska Türkleri!
00:22 Ermenistan-ABD-Azerbaycan Arasında İmzalanan Zengezur Koridoru Anlaşması, Türkiye, Türkistan Coğrafyası, İran, Rusya ve Çin Aleyhine Sonuçlanabilecek Birçok Husus İçermektedir.
22:58 İsrail’in abluka ve saldırısı altındaki Gazze Şeridi’nde gönüllü görev yapan Filistin asıllı Amerikalı hemşire Amanda Nasır, İsrail soykırımı Gazze’yi yok etti
22:45 Gazze “açlıktan” ölüyor!
22:29 Uluslararası Af Örgütü (Amnesty), İsrail’in Gazze’de Filistinlileri kasıtlı olarak aç bırakmaya yönelik sistematik politika yürüttüğünü ortaya koydu…
22:19 Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın ülkesine yönelik saldırılarını “gösterişli” ve “alaycı” olarak nitelendirdi…
22:07 Hamas, Gazze’de ateşkes teklifini kabul etti
22:02 İngiliz The Telegraph gazetesi: Putin ve Trump’ın Teklifi Kiev İçin ‘Korkunç’ Ama Tek Seçenek
21:40 ABD Başkanı Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile Beyaz Saray’da bir araya geldi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Bak, “Türkiye Yüzyılı, dijitalin yüzyılı, gençlerin, sporun yüzyılı olacak”

Bakan Bak, “Türkiye Yüzyılı, dijitalin yüzyılı, gençlerin, sporun yüzyılı olacak”
8 Ekim 2024
13
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, “Yapay zekayı özellikle sporcularımızın performanslarının analizinde, yapılacak planlamalarda, gençlik politikalarında, gençlerimizin istedikleri alanlarda aktif şekilde kullanmak istiyoruz.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde Adana Havalimanı’nda düzenlenen, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu TEKNOFEST alanını gezdi.

Bakan Bak, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından hayata geçirilen Dijital Genç Yapay Zeka Ekosistemi faaliyetlerinin Bakanlığa bağlı yurtlar ve kamplar aracılığıyla daha fazla gence ulaştırılmasını amaçlayan “Gençlerin Yapay Zeka Eğitimlerine Yönelik İşbirliği Protokolü” imza törenine katıldı.

Bakan Bak, burada yaptığı konuşmada, yapay zekanın gençler için çok önemli bir konu olduğunu söyledi.

Yapay zekanın günün büyüyen bir gerçeği olduğuna dikkat çeken Bakan Bak, “Türkiye Yüzyılı, dijitalin yüzyılı, gençlerin, sporun yüzyılı olacak dedik. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi gerçekten e-Devlet kapısıyla yaklaşık 8 binden fazla hizmeti vatandaşımıza ulaştırıyor. Bunu destekleyecek üretim de gerek. Gençlerimizin bu sürecin içerisinde olması gerekiyor. Biz de gençlerimizin yapay zekayla ilgili eğitimlerinde dijital dönüşüm ofisiyle işbirliği yapmak istiyoruz.” diye konuştu.

Bakan Bak, Bakanlık bünyesindeki gençlik merkezlerinde Deneyap atölyeleri başta olmak üzere teknolojik sınıfların bulunduğunu belirtti.

Gençlerin bu sınıflarda çok şey öğrendiğini ancak bunların yeterli olmadığını ifade eden Bakan Bak, şöyle konuştu:

“Gençlerimizin dijital süreci, dijital hayatı özümsemesi gerekiyor. Yeni jenerasyon bunu hızlıca yapacak. Artık her şeyi bir telefonun içinden planlamalarla yapabiliyoruz. O yüzden bunu önemsiyoruz. Yapay zekayı özellikle sporcularımızın performanslarının analizinde, yapılacak planlamalarda, gençlik politikalarında, gençlerimizin istedikleri alanlarda aktif şekilde kullanmak istiyoruz. Ayrıca bizim Bakanlığın platformu var, burada pek çok eğitim veriyoruz. Bu eğitimlerin içerisinde de yine yapay zekanın aktif bir şekilde kullanılmasını istiyoruz.”

“Güçlü bir Türkiye istiyoruz”

Adana’da düzenlenen TEKNOFEST’e gençlerin ilgisinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Bakan Bak, “Pek çok alanda Türkiye’de inanılmaz bir gelişme var. Sayın Cumhurbaşkanı’mıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bizim önümüzü, gençlerin önünü açıyor. Gençlerin teknoloji ile buluşması için her türlü desteği veriyor.” ifadelerini kullandı.

Bakan Bak, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, şunları kaydetti:

“Güçlü bir Türkiye istiyoruz. Bölgesinde güçlü bir Türkiye istiyoruz. Teknolojisiyle, gençleriyle, dijital yaşamıyla, dijital dönüşümüyle, yapay zekasıyla güçlü bir Türkiye istiyoruz. Savunma sanayisi gelişen güçlü bir Türkiye istiyoruz. İşte bunun için de gençlerimizin çok iyi teknolojik eğitime ihtiyacı var. İnşallah bu, başarılı bir protokol oluyor. Başarılarının sonuçlarını hep beraber görürüz.”

“Gençlerin Yapay Zeka Eğitimlerine Yönelik İşbirliği Protokolü” imzalandı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkan Vekili Yusuf Tancan da bu yıl TEKNOFEST’in ana temasının yapay zeka olduğunu belirtti.

İmzalanan protokol hakkında bilgi veren Tancan, “Gençlik ve Spor Bakanlığının yurtları ve gençlik merkezlerindeki kamplarda düzenleyeceğimiz eğitimlerle hedefimizi çeşitlendireceğiz. Yürüteceğimiz ortak projeler var. Dijitalleşme artık geri dönüşü pek mümkün olmayan bir noktada. Hayatımızın her alanını dönüştürüyor. Biz teknolojiyi sadece tüketen ve takip eden değil, üreten ve yön veren bir genç nesil yetişsin istiyoruz. Bu iş birliği ile gençlerimizin dijital dünyaya güçlü bir adım atacaklarına inanıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Safa Koçoğlu ve Tancan iş birliği protokolünü imzaladı.

Törenin ardından TEKNOFEST alanındaki stantları gezen Bakan Bak, öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bakanlar Dr. Osman Aşkın Bak ve Kacır, TEKNOFEST dron yarışları alanını ziyaret etti

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile birlikte TEKNOFEST’te dron yarışlarının düzenlendiği alanı gezdi.

Bakanlar, World Drone Cup için dünyanın dört bir yanından gelen pilotlarla sohbet ederken, yetkililerden festival boyunca gerçekleştirilen yarışlara ilişkin bilgi aldı.

Ayrıca iki bakan, FPV gözlükle pilotların dron sürüşlerini deneyimledi ve yarışmacılarla TEKNOFEST pozu vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bayraktar’a doğum günü kutlaması

Yarışma alanında Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ın doğum günü de kutlandı.

İstanbul’da 1978 yılında doğan Haluk Bayraktar, özel gün için getirilen pastayı keserken, Bakan Kacır, “Gökyüzüne imzanızı atacağınız nice yıllar diliyorum.” temennisinde bulundu.

TÜKENMEZ ARAMIZDA - Flaş Kocaeli Gazetesi

Gazeteci* Mustafa SALMAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.