enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:42 Türkiye’de Nehir Havza Yönetiminin Yeni Kurumsal Yapısı 
08:55 SİHA’dan atılan Türk füzesi: Dünyada örneği yok
07:31 Terörsüz Türkiye hedefi için Meclis’te kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, bugün 6’ncı toplantısını gerçekleştirecek…
07:17 Soykırımın yeni yüzü: Kıtlık
00:52 Kanadalı foto muhabiri: Reuters, İsrail’in 246 gazeteciyi öldürmesinde sorumlu
00:46 İletişim Başkanı Duran: Malazgirt ruhu, Terörsüz Türkiye idealimizin yol haritalarından biridir
00:21 Hatay’ın genç sörfçüleri Kiel’de: Depremin Ardından Umut ve Dayanışma Dalgaları
00:17 Memur ve emeklisinin zammı bu hafta belli olacak
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, bölgede barış ve esenliğin teminatıdır
09:45 Türk dizileri Rusya’da rekor kırıyor
09:34 Barajlar boşaldı, su kesintileri başladı. Türkiye’nin su yönetimi sorunları ve çözüm önerileri
00:59 Su çürümeden…
00:53 Terörsüz Türkiye’nin Başlangıç Noktası Unutulmamalı
00:53 Çatalca’daki kum ocağını genişletme projesi İstanbul’un su kaynaklarını ve Kuzey Ormanları’nı tehdit ediyor…
00:52 Gebze’nin ilk Şehidi Numan Dede’nin abisi; “Bizim canımız yandı başkalarının canı yanmasın!’
00:47 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti Hükümeti Vatandaşı Kara Listeye Aldı!”
00:43 Erdoğan, “Muhalefetin ekonomimizi hedef alan sabotaj girişimleri hamdolsun tutmadı”
00:36 FUEN TAG Sözcüsü Kosova’ya çalışma ziyaretinde bulundu
00:29 Aslı Dülgeroğlu, Pfizer Ar-Ge Birimi bünyesinde Çalışma Kalitesi Gözetim Direktörü olarak atandı
00:19 “Cennetin Çocukları” dizisinin ikinci tanıtımı yayınlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş’dan Lozan’da gizli madde yalanının perde arkası…

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş’dan Lozan’da gizli madde yalanının perde arkası…
26 Nisan 2022
535
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın talimatı ile BTP’li bir genç Cimer’e ‘Lozan’da madenlerimizi çıkarmaya engel gizli madde var mı’ diye sordu.

CİMER - Bursa Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü  Cimer’den gelen cevaba göre ise Lozan’da maden çıkarmamıza engel gizli bir maddenin olmadığı ortaya çıktı ve cevabda “gizli madde de yok, maden çıkarmamıza engel bir madde de yok” denildi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) 20 Mart’ta 8. Olağan Genel Kongresi’nde genel başkanı Hüseyin Baş, Lozan Antlaşması’nda maden çıkarmamızı engelleyen gizli bir madde olup olmadığını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sormuştu.BTP GENEL BAŞKANI HÜSEYİN BAŞ'TAN BAYRAM MESAJILozan’da gizli madde yalanının perde arkası…BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş “Lozan’da gizli madde var” iddiaları üzerine kongrede şu dikkat çekici değerlendirmeyi yapmıştı:

“Lozan’dan bir tane madde bilmeyen adamlar bütün gizli (!) maddelerini biliyor. Bu nasıl çıktı? Şöyle çıktı; Yıllarca bu milleti sizleri, bizleri soyarlarken, bizim zenginliklerimize kast edilirken yabancılar tarafından…  Yıllarca bize ‘Bizim yeraltı kaynağımız yok, madenimiz yok, ne yazık ki biz verimli topraklarda yaşayan insanlar değiliz’ dediler. Bunu bu ülkede birçok bakan, vekil, başkan vs. söyledi.  Sonra 2002 yılında bir tane adam çıktı, halk kahramanı Prof. Dr. Haydar Baş, ‘Bizim 3 katrilyon dolar yeraltı zenginliğimiz var’ dedi ve bunların oyununu bozdu. Bu oyun bozuldu ya, yeraltı kaynağımız yok diyenler şuna döndü; ‘Bizim aslında var ama Lozan’dan dolayı çıkaramıyoruz’ Bu işin hikayesi de budur”

Lozan’da gizli madde var mı, yok mu?Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da seslenen Hüseyin Baş şunları söylemişti;“Lozan’da gizli madde olup olmadığı hususu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin namusu ile ilgili bir husustur. Eğer bu ülkeyi yönetenler bu ülkenin namusunu düşünüyorsa çıkacak diyecek ki; bu Lozan’da gizli madde vardır veya yoktur.  Ben şimdi buradan bu kalabalığın huzurunda sayın Cumhurbaşkanıma rica ediyorum, Lozan Antlaşması’nda gizli madde varsa lütfen bu halka gizli maddenin var olduğunu açıklasın. Hayır Lozan’da gizli madde yoksa ülkemizin yöneticisi, bu antlaşmanın bugünkü sorumlusu ve tarafı olarak çıksın ve bize, ‘Bu Lozan Antlaşması’nda gizli madde yoktur’ desin.”

CİMER - Bursa Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü BTP’li gencin sorusuna CİMER’den yanıtBTP lideri Hüseyin Baş partililere de “Lozan’da gizli madde var mı” sorusunu CİMER’e yöneltmelerini istemişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi, bu konuda yapılan başvurulardan biri olan Bahtiyar Süha Keskin’in sorusuna yanıt verdi.

Cimer’den yapılan yazılı açıklamada, Lozan Antlaşması’nda gizli bir madde olmadığına, madenlerimizi çıkarmamıza engel bir maddenin de söz konusu olmadığına yer verdi.

Cimer’in yazılı yanıtının tam metni şu şekilde;

Sayın BAHTİYAR SÜHA KESKİN,T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ ne 20.03.2022 tarihinde yapmış olduğunuz 2201301208 sayılı başvurunuz 13.04.2022 tarihinde HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ (HUMŞ) tarafından cevaplanmıştır.

Sayın Bahtiyar SÜHA,2201301208 sayılı başvurunuz incelenmiştir. Lozan Barış Andlaşmasında gizli maddeler bulunmamakta olup, maden çıkartmamıza engel teşkil eden herhangi bir madde yer almamaktadır.

Lozan Barış Andlaşması metnine Bakanlığımızın internet sitesinde bulunan Kaynaklar / Kurucu Andlaşmalar linkinden ulaşılabildiği hususunda saygılarımla rica ederim.

HABER : Eyüp Gündoğdu

[UHA Haber Ajansı, 26 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.