enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:32 Ruhangiz Aliyeva, “Halk Birliği Temsilcilik Ofisleri, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Guba-Haçmaz Ekonomik Bölgesinde faaliyete geçti”
10:01 Hayırseverlerin Başkenti: Kayseri
09:59 FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı
06:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
05:08 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:53 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
00:41 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:34 NATO Genel Sekreteri Rutte, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ardından basına açıklamalarda bulundu….
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
00:05 İstanbul’da İl Tarım ve Orman ile Ticaret müdürlüklerine bağlı ekiplerince, ramazan ayı öncesinde kasaplara yönelik denetimler artırıldı
14:48 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
14:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
11:38 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
06:57 Kas Yırtılması Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?
00:59 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin’deki sel mağdurlarına 33,5 milyon lira kaynak
00:54 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:53 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:53 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:37 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupalılar yolsuzluk ve rüşvetten şikayetçi

Avrupalılar yolsuzluk ve rüşvetten şikayetçi
16 Haziran 2021
413
A+
A-

UHA HABER / Avrupa Birliği’nde (AB) yapılan bir ankete göre Avrupalıların çoğu ülkelerinde yolsuzlukların arttığını düşünüyor. Ülkesindeki yolsuzluktan en fazla şikayet edenler ise Hırvatlar ve Bulgarlar. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa / TY,ET)’ye dayandırdığı habere göre, Avrupa Birliği’nde (AB) yapılan bir ankete göre Avrupalıların çoğu ülkelerinde yolsuzlukların arttığını düşünüyor. Söz konusu ankete katılanların yüzde 7’si bir bir takım kamu hizmetlerinden yararlanabilmek için son bir yılda en az bir kez rüşvet verdiğini itiraf etti. Tahminlere göre bu Avrupa çapında yaklaşık 18 milyon insanın son bir yılda kamu hizmetlerinden yararlanabilmek için rüşvet verdiği anlamına geliyor.

Uluslararası Şeffaflık Örgütü (Transparency International) tarafından salı günü Berlin’de yayınlanan küresel yolsuzluk barometresi (GCB) 2021’e göre AB vatandaşlarının yaklaşık üçte biri ülkelerinde yolsuzluğun arttığını düşünüyor. Araştırmadan çıkan sonuca göre Avrupa genelinde ankete katılanların yüzde 62’si yolsuzlukların hükümetlerinde büyük bir sorun oluşturduğuna inanıyor.

En düşük rakamlar yüzde 12 ile Danimarka ve yüzde 16 ile Finlandiya’dan gelirken, Bulgaristan’da ankete katılanların yüzde 90’ı, Hırvatistan’da ise yüzde 92’si ülkelerindeki yolsuzluklardan şikayetçi oldu.

AB üyesi 27 ülkede 40 bin 600 kişinin katılımıyla düzenlenen ankette ayrıca siyaset, ekonomi, adalet ve sivil toplum gibi alanlarda yolsuzluğun nasıl algılandığı da mercek altına alındı.

Bu bağlamda, ankete katılanların neredeyse yarısı hükümetlerinin yolsuzlukla mücadelede yeterli olmadığı görüşünü savundu.

Bulgaristan'da düzenlenen yolsuzluk karşıtı bir gösteri

Bulgaristan’da düzenlenen yolsuzluk karşıtı bir gösteri

Almanlar da muzdarip

Almanya’da ise vatandaşların yüzde 26,4’ü 2020’de ülkedeki yolsuzlukların arttığına inanıyor. Ankete katılanların yüzde 38,5’i federal hükümetin yolsuzlukla kötü ya da çok kötü mücadele ettiğini düşünürken, yüzde 3,2’si son 12 ayda bir kamu hizmeti alabilmek için rüşvet verdiğini, yüzde 21,1’i kamu hizmeti almak için kişisel ilişkiler kullandığını söyledi.

Her ne kadar Almanya’daki ankete katılanların yüzde 79,1’i temelde Federal Hükümete güvendiğini belirtse de yüzde 34,3’ü hükümetteki yolsuzlukları bir sorun olarak gördüğünü açıkladı. Ankete katılanların yüzde 61,6’sı ise, federal hükümetin büyük ölçüde bazı büyük lobi grupları tarafından yönetildiğini düşünüyor.

Almanların yüzde 85,8’i adalete güvendiğini belirtirken, yüzde 49,1’i bu güveni yüksek olarak belirtti. Polise olan güven ise yüzde 90,7 olarak tespit edilirken, yüzde 54,2’si polise yüksek derecede güven duyduğunu vurguladı.

Ekonomi dünyasına duyulan güven ise ankete katılanlar tarafından ağırlıklı olarak “endişe verici” olarak tanımlandı. Ankete katılanların yüzde 34,9’u iş dünyasından yöneticilerin tamamının veya çoğunun yolsuzluğa karıştığını düşünüyor. Yüzde 57,5’i, şirketlerin kamu alımlarını elde edebilmek için rüşvete başvurduğu veya özel ilişkileri kullandığına inanıyor. Ankete katılanların yüzde 10’u, ise STK’ların hepsinin veya çoğunun bir şekilde yolsuzluğa karıştığını düşünüyor.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 16 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.