enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa’da korona protestoları yeniden yükselişte

Avrupa’da korona protestoları yeniden yükselişte
25 Temmuz 2021
470
A+
A-

UHA HABER / Son günlerde artan yeni vaka sayılarıyla bazı Avrupa ülkeleri tedbirleri sıkılaştırırken buna karşı protesto gösterileri de düzenlendi. Yunanistan, Fransa ve Atina’daki gösterilere binlerce kişi katıldı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nin (AFP, dpa/ ETO,JD)’ye dayandırdığı habere göre, Yunanistan’ın başkenti Atina’da aşı karşıtlarının düzenlediği protesto gösterilerinde 25 kişi geçici olarak gözaltına alındı. Ülkenin başkentinde, uygulamaya konulan aşı zorunluluğuna karşı dün önce binlerce kişi toplandı. İlerleyen saatlerde göstericilerin polise molotof kokteyl ve taşlarla saldırdığı, güvenlik güçlerinin de tazyikli su ve biber gazıyla karşılık verdiği bildirildi.

Yunanistan ile Kıbrıs Cumhuriyeti’nde aşı karşıtlarının düzenlediği gösterilerde zaman zaman şiddet olayları da yaşanıyor. Gösteri yapan aşı karşıtlarının büyük kısmının dinciler ve aşırı sağcılardan oluştuğu iddia ediliyor. Bir turizm ülkesi olan Yunanistan’da vakalardaki artış üzerine hükümet iki hafta önce tedbirleri artırma yoluna gitmiş, bakım ve sağlık sektöründe çalışanlara aşı olma yükümlülüğü getirmişti. Aksi takdirde ücretsiz izne çıkarılacakları açıklanmıştı. Vatandaşların da gastromi, kültür-sanat, kulüplerin buluşmaları, tiyatro vb kapalı alanlarda yapılan etkinliklere sadece aşı olanlarının girmesine müsade edileceği bildirilmişti.

Griechenland Athen | Protest von Impfgegnern

Yunanistan ve Kıbrıs’taki korona karşıtı gösterilerde zaman zaman şiddet yaşanıyor

Fransa’da da 161 bin kişi sokaktaydı

Fransa’da dün akşam düzenlenen ülke çapındaki gösterilere 161 bin kişi katıldı. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, aşı durumu ve korona testinin sonuçlarını ortaya koyan sağlık kimliği ile sağlık personeline aşı zorunluluğunu öngören yeni tedbir paketine karşı sadece Paris’te 11 bin kişinin gösteri yaptığı belirtildi.

Paris’teki protestolarda göstericilerin “Özgürlük, özgürlük” sloganları attığı ve “despot” diye niteledikleri Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un azledilmesi çağrısı yaptıkları haber verildi. Cumhurbaşkanlığı sarayı yakınında meydana gelen şiddet olaylarında da dokuz kişinin geçici olarak gözaltına alındığı bildirildi.

Ülkedeki gösterilere rağmen yapılan son bir nabız yoklaması halkın yüzde 76’sının korona aşısının zorunlu hale gelmesini desteklediğini ortaya koydu. BFMTV televizyonunun kamuoyu araştırma kuruluşu Elabe’ye yaptırdığı bir ankete göre, vatandaşın yüzde 76’sı aşı zorunluluğu dışında tedbirlerin sıkılaştırmasını da onaylıyor.

Fransa’da Cumhurbaşkanı Macron’un Temmuz ayı ortasında yaptığı açıklamada koronadan olumsuz etkilenen ve aylarca kapalı kalan ülkede tedbirlerin yeniden sıkılaştırılacağı duyurulmuştu. Hükümet yeni tedbirlerle ülkede delta varyantı nedeniyle yeniden hızla tırmanan günlük vaka sayılarının artışını frenlemeyi hedefliyor. Tedbirlerin bu hafta sonunda hızla tamamlanıp, düzenlemenin Senato’dan çabucak geçirilmesi öngörülüyor.

Frankreich I Corona-Proteste in Paris

Paris’te göstericilerin maske takmadığı dikkat çekti

Fransa’da hükümet, 15 Eylül’e kadar bakıcı, sağlık personeli ve itfaiyeciler ile acil kurtarma alanında çalışan görevlilerin aşı olmasını zorunlu hale getirmeyi amaçlıyor, aksi takdirde meslekten men edilmeleri söz konusu olabilecek. Sağlık kimliği diye nitelenen ve aşı, hastalık ve test durumunu belgeleyen uygulamanın da gastronomi işletmeleri ile uzun hattaki tren yolculuklarını kapsaması da planlanıyor. Çarşamba gününden beri sinema, müze, tiyatro gibi alanlarda bir uygulama başlatılmıştı. Sağlık Bakanı Olivier Véran, halkın yüzde 90-95’inin aşılanması halinde günlük vaka sayısının 20 bin değil 300’lerde kalacağını savundu ve hastalık yok olana kadar ancak bu şekilde onunla yaşanmasının mümkün olacağını ifade etti.

Fransa’da tedbirlerde sıkılaşmaya gidileceğinin duyurulması üzerine aşıya ilginin arttığı, Cuma günü itibarı ile halkın yüzde 58’inin en az bir doz asi olduğu duyuruldu. 24 saatte tespit edilen yeni vaka sayısı da ülkede 21 bin 500 olarak açıklanmış, bu durum bütün Avrupa’da endişe yaratmıştı.

İtalya’da “Özgürlük” ve “Yıkılsın diktatörlük” sloganları

İtalya’da Roma, Napoli, Turin ve Milano’da düzenlenen gösterilere binlerce kişinin katıldığı, göstericilerin çoğunun maske takmadığı bildirildi. Cenova’daki gösterilerde eylemcilerin Hitler dönemine işaret eden sarı Yahudi yıldızı taktıkları bildiriliyor.

Rom, Italien | Demonstration gegen den "grünen Pass"

Roma’daki gösteride aşı kimliği planları protesto edildi

İtalya’da da hükümet 6 Ağustos‘tan itibaren kapalı alanlarda zorunlu sağlık kimliği uygulamasına geçilmesi kararı aldı. Buna göre yüzme havuzlarına, gastoromi işletmelerine, spor salonlarına, müze, sinema, tiyatro ve oyun salonlarına giriş aşı, hastalık ve test durumunu belgeleyen sağlık kimliği uygulamasıyla mümkün olacak. Uygulamayı ihlal edenleri ağır cezalar bekliyor. Uygulamdaki zorunluluk açıklandığından bu yana İtalya’da aşı olmak için yapılan başvuruların yüzde 200 arttığı bildirildi.

[UHA Haber Ajansı, 25 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.