enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 Trump Macaristan’daki zirve planını iptal etti: Putin ile ‘boşa giden bir toplantı’ istemiyorum…
00:51 Başkent Ankara 2026 yılında Türk dünyasının birçok kültürel ve turistik faaliyetlerine ev sahipliği yapacak…
00:40 Türkiye’nin Enerjide Çeşitlilik ve Arz Güvenliği Stratejisi
00:40 Türkiye, iki şehriyle ilk 30’a girerek dünya gastronomi liginde güçlü bir yer edindi…
00:39 TeklifimGelsin’de kredi başvuru hacmi bu yıl içinde 3,5 kat artarak 41 milyar TL seviyesine ulaştı
00:30 Polonya’nın AB Göç Paktı’ndan Muafiyet Tartışması: Dayanışma mı Ayrıcalık mı?
00:28 “KKTC Cumhurbaşkanlığı Seçimleri; Doğu Akdeniz Dengesi ve Jeopolitik Yansımalar”
00:27 Karayolları Genel Müdürlüğü Yol Durumu Bülteni
00:18 Girişim Koçu Özgül ÖZTÜRK: Kadın çiftçiler geleceği ekiyor
00:17 Ömer Çelik: İsrail’in barbar kararını tümüyle reddediyoruz
00:16 Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Euronews’e konuştu: Türk devletleri AB ile ticari ilişkilerini geliştirmeye çalışıyor
00:11 Almanya’da Doğuş Çay’ın form sınıfı çayları, “danthron” adlı yasaklı madde içerdiği tesbit edildi…
00:06 Ruh Sağlığını Korumak İlişkilerden Geçiyor
00:04 Dışişleri: İsrail meclisinin Batı Şeria’nın ilhakına yönelik attığı adım yok hükmündedir
00:04 Özel haber: AB, Mısır’a 75 milyon euroluk mali destek paketini açıklayacak
21:53 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, CHP’li 40’ı tutuklu 200 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.
06:48 Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler, öne çıkan projeleri neler?
00:59 ANKASAM İnfografik “Japonya’nın Demir Leydi’si Sanae Takaichi”
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, perdeyi Gebze’ye taşıdı…
00:56 Gazeteci İlhan KARAÇAY: Gazeteciliğin Talihsizliği ve Vefasızlık!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa’da İslam düşmanlığı eğitim alanında da etkili

Avrupa’da İslam düşmanlığı eğitim alanında da etkili
9 Ocak 2022
641
A+
A-

BERLİN – UHA HABER /Avrupa İslamofobi Raporu 2020’ye göre, Avrupa’da siyaset, hukuk ve sosyal hayatta artış gösteren İslam düşmanlığı, eğitimde de giderek etkisini artırıyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (TRT HABER)’e dayandırdığı AA’nın haberine göre, Avrupa’da İslam düşmanlığı üzerine TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleriçalışmalar yapan Türk-Alman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Enes Bayraklı ve Georgetown Üniversitesinden Profesör Farid Hafez’in hazırladığı “Avrupa İslamofobi Raporu 2020” Avusturya’daki Leopold Weiss Enstitüsü tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

Çeşitli ülkelerden 37 akademisyenin katkı sağladığı raporda, çoğunluğu Avrupa’da yer alan toplam 31 ülkede İslam düşmanlığının gidişatı incelendi.

“Bazı ülkelerde eğitim, İslam düşmanlığını körükleme aracı olarak kullanılıyor”

Rapor, “Uluslararası İslamofobi Çalışmaları ve Araştırmaları Derneği (IISRA)”, “California Üniversitesi Ötekileştirme ve Aidiyet Enstitüsü”, “Rutgers Üniversitesi Güvenlik, Irk ve Haklar Merkezi”, “Uluslararası İslamofobi Araştırmaları Merkezi”, “California Üniversitesi Irk ve Cinsiyet Merkezinde İslamofobi Araştırma ve Belgeleme Projesi (IRDP)”, “San Francisco Eyalet Üniversitesi Arap ve Müslüman Etnisiteler ve Diasporalar (AMED) Çalışmaları” ve “Leopold Weiss Enstitüsü” tarafından desteklendi.

Raporda, Avrupa’daki eğitim sisteminde Müslüman karşıtı uygulamalara yer verilirken, bazı bölge ülkelerinde eğitimin, İslam düşmanlığını körükleme aracı olarak kullanıldığı bilgisi paylaşıldı.

Bulgaristan’daki okullarda Osmanlı karşıtlığı yapılıyor

Bulgaristan’ın eğitim sistemindeki ayrımcılıklara dair bir araştırmaya göre, derslerde “Osmanlı Devleti’nin Hristiyan Bulgarları zorla İslamlaştırdığı” algısıyla tarih okutularak, öğrencilere Müslümanlar “ezeli düşman” şeklinde gösterilmeye çalışılıyor.

İranlı sosyolog Prof. Mesud Kemali’nin araştırmasında da göçmenler ve özellikle Müslümanlara karşı ayrımcılığın, İsveç’teki okulların müfredatıyla adeta bütünleşmiş halde olduğu tespiti yapıldı.

İsveç’te aşırı sağcı Demokrat Parti, 2018’de, ülkedeki bütün Müslüman okulların yasaklanması yönünde meclise tasarı sunmuştu. Tasarı meclisten geçmemesine rağmen hükümet 2020’de, ülkede yeni dini okulların inşa edilmemesi kararı aldı.

Hollanda’da Türk kökenlilere ayrımcılık sürüyor

Hollanda Sosyal Araştırma Enstitüsünün hazırladığı bir raporda, Türk ve Fas kökenli Hollanda vatandaşı öğrencilerin okullarda hala ayrımcılığa maruz kaldığı ve toplumdan dışlanmanın sonucu olarak ülkeye bağlılıklarını giderek yitirdiği saptandı.

Raporda, söz konusu ayrımcılığın etnik kökenin yanı sıra dini gerekçelerle yapıldığı fikri savunuldu.

Belçika’da başörtüsü yasaklandı

Belçika hükümeti de başörtüsünü yüksek öğretim kurumlarında yasaklayarak İslam düşmanlığını eğitim alanına taşıdı.

Anayasa Mahkemesi, Haziran 2020’de, “tarafsızlık” adı altında yüksek öğretim kurumlarında başörtüsü başta olmak üzere siyasi ve dini sembollerin yasaklanmasının hukuka uygun olduğu yönünde hüküm verdi.

[UHA Haber Ajansı, 09 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.