enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:37 “NATO ülkelerine gitmeyelim”
09:04 Türkiye-Afrika İş ve Ekonomi Forumu’nun (TABEF) beşincisi bugün İstanbul’da atılacak
08:54 Türkiye’de 5G’ye geçişin ilk aşaması olan operatörlere yönelik frekans ihalesini bugün gerçekleştirecek
00:52 SETA 2025 Güz Dönemi Seminer Programı Başlıyor!
00:47 Cumhurnaşkanı Erdoğan,”Gazze’nin vatanlarını savunan evlatlarına terörist iftirası asla atmadık”
00:42 Kriter’in Ekim Sayısı Çıktı!
00:28 Şarm El-Şeyh Zirvesinde ’Yeni Bir Ortadoğu’nun Doğuşu’
00:27 Eskişehir’de 694 milyon ton nadir element bulundu
00:20 Bakan Güler, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü
00:15 Kumar Bir Halk Sağlığı Sorunudur
00:14 Muhalefet, CHP’nin Gölgesinde Yaşamak Zorunda mı?
00:03 Bisiklet tutkunları, Çeşme’de pedal çevirecek!
00:58 Türk dünyasının ortak ruhunu, milli dirilişini ve bağımsızlık idealini temsil eden Ahmed Cevad, “Unutulmadı”…
00:58 Ekol TV’de sarsıcı gelişmeler yaşanıyor. Kanalın Ankara bürosu kapatıldı, İstanbul’da ise çok sayıda çalışanla yollar ayrıldı.
00:55 Olmadı Bay Kuipers: Hollandalı yazarın Jön Türk anlatımı… Yazıdaki gerçekler, eksikler ve oryantalist sapmalar
00:53 Oyunculuk yanında İran’da ticaretle de uğraşan Niloufar Rosa Ghodsifar, aynı sistemini Türkiye’de kuruyor.
00:42 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat farkı açtı! 12 Ekim reytinglerinde TRT 1 zirvede
00:41 “Tarihten Günümüze Ankara Medeniyetleri ve Mutfakları: Ankara Gastronomi Festivali” 24-26 Ekim’de
00:27 Gazze’ye yardım taşıyan 17. İyilik Gemisi yola çıktı
00:23 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Nuri Aslan İmamoğlu’nun yerine seçilmişti! Aslan için hapis talebi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa’da hangi liderler yolsuzluk nedeniyle istifa etti?

Avrupa’da hangi liderler yolsuzluk nedeniyle istifa etti?
12 Ekim 2021
443
A+
A-

UHA HABER / Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, hakkındaki “rüşvet, yolsuzluk ve güveni kötüye kullanma” suçlamalarının ardından istifa etti.

Mustafa Kemal AtatürkAvrupa’da son 10 yılda birçok ülke lideri yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevinden ayrılmak zorunda kaldı.

Estonya

Estonya Başbakanı Juri Ratas, 13 Ocak 2021’de bir emlak firmasıyla olan bağları nedeniyle partisine karşı başlatılan yolsuzluk soruşturması sonrası istifa etti.

Malta

Malta Başbakanı Joseph Muscat, 2017 yılında yolsuzlukları araştıran gazeteci Daphne Caruana Galizia’nın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada ortaklarını korumak için müdahale ettiği suçlamaları üzerine 1 Aralık 2019’da istifa etti.

Muscat’ın çocukluk arkadaşı olan Genelkurmay Başkanı Keith Schembri, davayla ilgili olarak yolsuzluktan suçlu bulundu.

Slovakya

Slovakya’da üst düzey politikacılar ile İtalyan mafyası arasındaki iddiaları araştıran gazeteci Jan Kuciak ve nişanlısının Şubat 2018’de öldürülmesi, ülkeyi siyasi bir krize soktu.

Başbakan Robert Fico, cinayetler üzerine halkın tepkisinin ardından mart ayında istifa etti, onu bir ay sonra içişleri bakanı ve polis şefi izledi.

Romanya

Romanya’da Ekim 2015’te ölümcül bir gece kulübü yangını sonrası Bükreş’te on binlerce protestocu sokaklara indi ve Sosyal Demokrat Başbakan Victor Ponta’yı istifaya zorladı.

Mayıs 2018’de Ponta, bir yolsuzluk soruşturmasının ardından ülkenin yüksek mahkemesi tarafından dolandırıcılık ve diğer suçlamalardan aklandı.

Çek Cumhuriyeti

Çek Cumhuriyeti’nde Haziran 2013’te merkez sağ başbakan Petr Necas, üst düzey yardımcısı ve sevgilisinin yolsuzluk ve yetkiyi kötüye kullanma skandalına karıştıktan sonra istifa etmek zorunda kaldı. Savcılar dava açmayacaklarını söyledi.

Şimdi eşi olan sevgilisi, boşanmayı hızlandırma umuduyla Necas’ın karısını gözetlemek için askeri istihbaratı yasadışı kullanmaktan hapis cezasına çarptırıldı.

Almanya

Almanya’nın liderleri, eski şansölye Helmut Kohl’un para cezasına çarptırılması ve 1990’larda parti için gizli fonları yönettiğini itiraf etmesinin ardından Hıristiyan Demokrat Birlik’in onursal başkanlığı görevinden ayrılmaya zorlanmasından bu yana yakından inceleniyor.

Christian Wulff, nüfuzunu kötüye kullanma suçlanmasının ardından Şubat 2012’de cumhurbaşkanlığından istifa etti.

[UHA Haber Ajansı, 12 Ekim 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.