enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:27 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:55 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:48 100’ün Üzerinde Ülkeden Alıcılar, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin Geliyor
00:50 Bakan Göktaş, “Biz aynı aileye, farklı kapılardan ulaşan kurumlarız”
00:41 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
00:40 Miraç Kandili bugün idrak edilecek
00:38 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:37 Hong Kong’da bulunan Sultan Boztepe, Türk Öğrenci Birliğinin kurulmasına öncülük etti…
00:26 Devlet Bahçeli: ABD Başkanı’nın savunduğu küresel çeteleşmedir
00:23 Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut: “Kocaeli ihracatta gurur kaynağımız”
00:22 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:16 Araştırma: Dişlerinizin durumu erken ölüm riskinin habercisi olabilir
00:16 Upcycle İstanbul’un İlham Verici Topluluk Buluşmaları “Salon’dayız” Etkinlikleriyle Başlıyor
00:07 Özel haber: Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola’dan ‘miadını doldurmuş’ İran rejimine karşı harekete geçme çağrısı
00:06 Diyanet İşleri Başkanlığı fitre miktarını belirledi
18:00 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
10:25 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CDU’da yeni genel başkan hazırlığı

CDU’da yeni genel başkan hazırlığı
12 Ekim 2021
415
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da geçen ayki genel seçimlerde ağır bir yenilgi alan Hristiyan Demokrat Parti (CDU) genel başkanlık dâhil yönetim kadrosunda yıl sonuna kadar değişikliğe gidecek.

Mustafa Kemal Atatürk(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilciliğinin (DW)’den aktardığı habere göre, Almanya’da Başbakan Angela Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) 26 Eylül’deki seçim hüsranının ardından yönetim kadrosunda değişikliğe hazırlanıyor.

Genel Başkan Armin Laschet’in başbakan adayı olarak yarıştığı seçimlerde Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) gerisinde kalan ve dolayısıyla hükümet kurma görüşmelerinde geri plana düşen CDU’nun Genel Sekreteri Paul Ziemiak, yeni yönetim kadrosunun bu yıl sonuna kadar seçileceğini duyurdu.

CDU Genel Sekreteri Paul Ziemiak

CDU Genel Sekreteri Paul Ziemiak

Ziemiak, parti yönetiminin “tamamen yeni bir yönetim kurulu seçilmesi konusunda bugün oy birliğiyle mutabakat sağladığını” belirtti. CDU Genel Sekreteri, söz konusu seçimin yapılacağı kongrenin yıl sonundan önce düzenlenmesinin planlandığını söyledi.

30 Ekim’de CDU örgüt başkanlarının bir araya geleceği bir toplantı düzenleneceğini belirten Ziemiak, bu toplantıda yeni yönetimin seçilmesinde parti üyelerinin ne düzeyde katkı sağlayacağının tartışılacağını ifade etti.

CDU Genel Sekreteri, yeni yönetimin belirlenmesinde üyelerin nasıl katkı sağlayacağına ise 2 Kasım’da parti kurullarının yapacağı toplantıda karar verileceğini kaydetti. Ziemiak, alınacak karar ışığında parti kongresi için tarihin belirleneceğini de sözlerine ekledi.

Bild gazetesi, CDU’nun olası kongre için Dresden’de 6-13 Aralık tarihleri arasında yer ayırttığını bildirmişti.

Parti, Laschet ile dibe vurdu

Merkel liderliğinde 16 yıl iktidarda kalan partinin genel başkanlığına Ocak ayında Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin başbakanı Laschet seçilmişti. Laschet, belli bir süre başbakan Merkel’in olası halefleri arasında en güçlü isim olarak öne çıkıyordu. Ancak sel felaketinden etkilenen bölgeleri ziyareti sırasında kahkaha atarken kameralara yakalanmak dâhil bir dizi gafa imza atmasının ardından kamuoyu desteğini kaybeden Laschet, genel seçimlerden de hüsranla ayrıldı.

Laschet, geçen hafta yaptığı açıklamada görevden ayrılmaya hazır olduğunun sinyalini vermişti. Ancak görevi bırakmadan önce partisinin bundan sonraki adımlarına nezaret etmek istediğini belirten Laschet, ayrılacağı tarihe ilişkin bilgi vermemişti.

Partinin gelecekteki olası liderleri arasında eski Federal Meclis Grup Başkanı Friedrich Merz, Sağlık Bakanı Jens Spahn ve Federal Meclis Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Norbert Röttgen bulunuyor. Merz ve Röttgen, CDU genel başkanlığı için Ocak’ta yapılan seçimde de aday olmuştu.

EK Kaynaklar *DW,AFP,dpa

 

 

 

[UHA Haber Ajansı, 12 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.