enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
10:29 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:16 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:04 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:59 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:45 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
21:54 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
21:39 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:16 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
17:57 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
11:15 Ateş çemberinde akıl arayışı…
10:24 Bakan Fidan: İran’ın stratejisi son derece yanlış
07:06 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
10:35 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:55 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:45 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:50 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:23 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:02 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
10:42 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa Birliği liderleri Brüksel’de toplandı

Avrupa Birliği liderleri Brüksel’de toplandı
17 Aralık 2021
394
A+
A-

BRÜKSEL-UHA HABER / Avrupa Birliği ülkelerinin liderleri, 2021’in son zirve toplantısında Rusya’dan enerji fiyatlarına, COVID-19 salgınından göç ve güvenliğe birçok konuyu görüşmek üzere bir araya geldi.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (TRT Haber)’e dayandırdığı haberine göre, Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılan AB Liderler Zirvesi’ne Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Avusturya Başbakanı Karl Nehammer ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson göreve gelmelerinden sonra ilk kez katılıyor.

Gün boyu sürecek toplantıda Rusya’nın Ukrayna sınırındaki haraketliliği, Belarus ve göçmen meselesi, koronavirüs salgını, aşılamaların artırılması, artan enerji fiyatları ve enflasyon gibi konular ele alınacak.

Rusya-Ukrayna krizi

Öne çıkan başlıklardan biri Rusya. Ukrayna sınırındaki askeri tahkimatı ve hareketliliği sonrasında liderlerin Moskova’ya “olası bir saldırgan tutum halinde ekonomik yaptırımları da içeren tedbirlerle karşı karşıya kalacağı” mesajını vermesi bekleniyor. Bu yaptırımların neler olabileceği liderlerin masasında yer alacak.

AB liderleri de toplantıya girişte Ukrayna’ya destek mesajları verdi.

Almanya Başbakanı Scholz, Ukrayna’nın sınırlarının ihlal edilemeyeceğini belirterek, “Sınırların ihlal edilemeyeceğini, bunun Avrupa barışının temeli olduğunu burada bir kez daha vurgulayacağız. Ayrıca sınırların ihlal edilemezliğini sağlamak için birlikte her şeyi yapacağımızın altını çizeceğiz.” dedi.

Rusya’ya karşı sert karşılık isteyen Baltık ülkelerinden Litvanya’nın Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda ise Ukrayna sınırındakinin dışında Baltıklar’da ve NATO’nun doğu kanadındaki gelişmelerle birlikte Avrupa’nın belki de son 30 yıldaki en tehlikeli durumla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Nauseda, “Elimizdekilerle en kötü senaryoyu önlemek için her şeyi yapmalıyız. En kötü senaryo ise Ukrayna topraklarına olası bir askeri müdahale.” diye konuştu.

Koronavirüs salgını ve diğer meseleler

Zirvede COVI-19 salgını kapsamında seyahatlerde uygulanacak tedbirler, omicron varyantının ortaya çıkardığı durum, aşılamaların artırılması, COVID-19’a karşı ortak aşı alımında olduğu gibi ortak ilaç alımı gibi konular görüşülecek.

Son aylarda artan enerji fiyatları, AB ülkelerinde enflasyon artışı gibi ekonomik meseleler de liderlerin masasında olacak.

Güvenlik ve savunma konularının değerlendirileceği zirve toplantısında yakında açıklanması beklenen AB-NATO ortak bildirisi, şubatta yapılacak AB-Afrika Zirvesi öncesinde Afrika ile ilişkiler de konuşulacak.

EK Kaynaklar *AA

[UHA Haber Ajansı, 17 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.