enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:46 Karayolları Otoyol Jandarma Timlerine emanet..!
07:24 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
07:03 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
07:00 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
06:57 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
06:16 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli’nin toplam uzunluğu 8,2 Kilometre
18:30 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:36 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:55 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
14:49 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
09:29 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa Birliği liderleri Brüksel’de toplandı

Avrupa Birliği liderleri Brüksel’de toplandı
17 Aralık 2021
392
A+
A-

BRÜKSEL-UHA HABER / Avrupa Birliği ülkelerinin liderleri, 2021’in son zirve toplantısında Rusya’dan enerji fiyatlarına, COVID-19 salgınından göç ve güvenliğe birçok konuyu görüşmek üzere bir araya geldi.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (TRT Haber)’e dayandırdığı haberine göre, Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılan AB Liderler Zirvesi’ne Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Avusturya Başbakanı Karl Nehammer ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson göreve gelmelerinden sonra ilk kez katılıyor.

Gün boyu sürecek toplantıda Rusya’nın Ukrayna sınırındaki haraketliliği, Belarus ve göçmen meselesi, koronavirüs salgını, aşılamaların artırılması, artan enerji fiyatları ve enflasyon gibi konular ele alınacak.

Rusya-Ukrayna krizi

Öne çıkan başlıklardan biri Rusya. Ukrayna sınırındaki askeri tahkimatı ve hareketliliği sonrasında liderlerin Moskova’ya “olası bir saldırgan tutum halinde ekonomik yaptırımları da içeren tedbirlerle karşı karşıya kalacağı” mesajını vermesi bekleniyor. Bu yaptırımların neler olabileceği liderlerin masasında yer alacak.

AB liderleri de toplantıya girişte Ukrayna’ya destek mesajları verdi.

Almanya Başbakanı Scholz, Ukrayna’nın sınırlarının ihlal edilemeyeceğini belirterek, “Sınırların ihlal edilemeyeceğini, bunun Avrupa barışının temeli olduğunu burada bir kez daha vurgulayacağız. Ayrıca sınırların ihlal edilemezliğini sağlamak için birlikte her şeyi yapacağımızın altını çizeceğiz.” dedi.

Rusya’ya karşı sert karşılık isteyen Baltık ülkelerinden Litvanya’nın Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda ise Ukrayna sınırındakinin dışında Baltıklar’da ve NATO’nun doğu kanadındaki gelişmelerle birlikte Avrupa’nın belki de son 30 yıldaki en tehlikeli durumla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Nauseda, “Elimizdekilerle en kötü senaryoyu önlemek için her şeyi yapmalıyız. En kötü senaryo ise Ukrayna topraklarına olası bir askeri müdahale.” diye konuştu.

Koronavirüs salgını ve diğer meseleler

Zirvede COVI-19 salgını kapsamında seyahatlerde uygulanacak tedbirler, omicron varyantının ortaya çıkardığı durum, aşılamaların artırılması, COVID-19’a karşı ortak aşı alımında olduğu gibi ortak ilaç alımı gibi konular görüşülecek.

Son aylarda artan enerji fiyatları, AB ülkelerinde enflasyon artışı gibi ekonomik meseleler de liderlerin masasında olacak.

Güvenlik ve savunma konularının değerlendirileceği zirve toplantısında yakında açıklanması beklenen AB-NATO ortak bildirisi, şubatta yapılacak AB-Afrika Zirvesi öncesinde Afrika ile ilişkiler de konuşulacak.

EK Kaynaklar *AA

[UHA Haber Ajansı, 17 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.