enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:25 Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ile SAHA İstanbul’un eş ev sahipliğindeki 77. Uluslararası Uzay Kongresi Antalya’da başladı
09:45 Dünya Dönüyor!
09:26 Türkiye’nin ihracatı eylülde yüzde 15,4 artarak 26 milyar dolar oldu
09:01 KGK Londra’da dostluk rüzgârı estirdi!..Türk ve İngiliz gazeteciler Londra’da buluştu
00:59 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Turizmi yılın tamamına ve Türkiye’nin farklı bölgelerine yayma hedefimiz var””
00:55 Günümüzde dünyada yaklaşık 735 milyon insan açlıkla karşı karşıya…Her gün 1 milyardan fazla öğün gıda israf ediliyor.
00:54 Almanların en büyük korkusu: Hayat pahalılığı
00:52 Bilim insanları kolon kanserinin yayılmasını sağlayan mekanizmayı ortaya çıkardı…
00:46 Alman istihbarat örgütünün başkan yardımcısına ait kişisel iletişim bilgileri internete sızdırıldı
00:43 (TEKNOFEST), Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen kapanış töreninin ardından sona erdi…
00:38 Otonom uçuş özellikli TOGAN-Mini İHA 2027’de sahalarda görünecek
00:35 Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) 22 Eylül’de başlayan yüzde 25 indirim kampanyasının başvuruları devam ediyor.
00:33 Bir Yıl Daha Kalmak Ne Zaman Kariyerin En Pahalı Kararı Olur?
00:30 TBMM salı günü çalışmalarına başlayacak Genel Kurulun ilk gündem maddesi Türk Kızılay Kanunu olacak…
00:24 Alman Birliği günü: Cumhurbaşkanı Steinmeier’den “Ülkede iç birliği tehdit altında” uyarısı
00:16 Kocaeli (UHA) Bürosu: Otomotiv endüstrisi, eylülde 3 milyar 940 milyon dolarla en fazla ihracata imza atan sektör olarak kayıtlara geçti.
00:15 Azerbaycan, Türkiye ve Özbekistan’dan ortak askeri tatbikat
00:15 Trump, İran meselesi çözüldüğünde petrol fiyatlarının “eski seviyesine düşeceğini” söyledi…
00:12 Doğada hayatta kalma becerileri ruh sağlığına nasıl katkı sağlıyor?
00:11 Gazeteci-Yazar İbrahim Tığlı: Etiyopya Yeniden İç Savaşa mı Sürükleniyor?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak

ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
24 Ocak 2026
76
A+
A-

*ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam Uluslararası Havalimanı’nda uçuş güvenliğine katkı sağlayacak.

* İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

ANKARA, 24 OCAK 2024 –  Türkiye’nin Şam Büyükelçiliği ve Büyükelçi Nuh Yılmaz, sosyal medya paylaşımlarıyla Şam Uluslararası Havalimanı’na saha ziyareti ve Türkiye tarafından sağlanan sisteminin kurulum çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, havaalanları çevresindeki tüm hava hedeflerinin hassas tespiti ve takibini sağlıyor. Sistem, en son teknolojilerle entegre edilerek maksimum güvenilirlik ve performans garanti ediyor.

Sistemin bileşenlerinden Birincil Gözetim Radarı (PSR), S-Bant’ta çalışan üstün ve yenilikçi kargaşa bastırma algoritmaları ve hedef takip algoritmaları sayesinde en zorlu ortamlarda bile net ve güvenilir hedef tespiti ve takibi sağlıyor. İkincil Gözetim Radarı ise uçak takip yeteneklerini Dost-Düşman Tanımlama (IFF) sorgulaması ile artırıyor ve çok yönlü operasyonlar için çoklu sorgulama modu desteği sunuyor.

Reklam

Uçuş trafiğini kritik anlarda bile aksatmıyor

HTRS-100’ü rakiplerinden ayıran en büyük özellik, dünyada sayılı sistemde bulunan “dağıtık aktif sıcak yedekli” mimarisinden kaynaklanıyor.

Klasik radarların aksine bu sistem, matris yapısı sayesinde herhangi bir parçasında sorun çıksa dahi çalışmaya devam ediyor.

ASELSAN, Suriye'de uçuş güvenliğini sağlayacak

Reklam

Bu kabiliyet, sistemin hiçbir zaman tamamen kapanmamasını ve uçuş trafiğinin saniyelerle ölçülen kritik anlarda bile aksamamasını sağlıyor.

Sistem, havacılığın en büyük düşmanları olan kötü hava koşulları ve parazitlerle başa çıkmak için akıllı algoritmalar kullanıyor. Gelişmiş gürültü bastırma teknikleri sayesinde fırtına veya yoğun yağış gibi durumlarda bile hedefleri net bir şekilde takip ediyor.

Uçuş güvenliği için gökyüzündeki atmosferik olayları anlık olarak izleyen özel bir hava durumu kanalına sahip bulunuyor.

Uçaklar dışında rüzgar türbinlerini ve kuş sürülerini ayırt edebilen özel algoritmaları sayesinde operasyonel güvenliği en üst düzeye çıkarıyor.

Sistem, 40 bin saati aşan kritik arıza öncesi süresiyle dayanıklılığını kanıtlarken, herhangi bir bakım ihtiyacında 30 dakikanın altındaki onarım süresiyle zaman kaybını önlüyor.

Radarın menzili 80 veya 100 deniz mili (yaklaşık 185 kilometre) olarak ayarlanabiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.