enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 TRT1’in sevilen dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı’n Halid Bin Velid karakterini canlandıran Alexander Uloom, Hollywood’un yükselen yıldızı…
00:56 Bakan Fidan: Bölge ülkeleriyle ortak güvenlik konusunu masaya yatırmalıyız
00:45 “Dostluk Denizi” adıyla Doğu Akdeniz’de Türkiye-Mısır ortak deniz tatbikatı düzenlenecek.
00:45 Özbekistan Eski Dışişleri Bakanı ve Şanghay İşbirliği Örgütü Eski Genel Sekreteri Vladimir Norov,’dan TUDPAM’a özel açıklama..
00:38 SPD Başkanı Yıldız : Sulamada enerji maliyeti sorunu güneş enerjisi ile çözülebilir
00:35 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Semtpati Vakfı Genel Müdürü Ece Ünver oldu
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek
00:31 Kosova’dan Mektup Var!
00:27 Türkiye’nin Potansiyeli ve Siyasetin Orta Vadeli Geleceği
00:17 Aon, Formula 1 takımı Scuderia Ferrari HP’nin sponsoru oldu
00:08 “Filenin Efeleri” A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2025 Dünya Şampiyonası son 16 turunda yarın Hollanda ile çeyrek final mücadelesi verecek.
00:04 Uyku bozuklukları Alzheimer hastalığının oluşumunda önemli bir faktör
00:01 Gençlerimizin geleceğinden endişe etmeyelim: Z Kuşağı gençlerimiz daha atik, cesur! …
20:30 Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Spor branşının adı ” PİCKLEBALL “
10:00 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Anadolu’da “İyilik Dolu Bir İşim Olsun Diyorsan: LÖSEV”

Anadolu’da “İyilik Dolu Bir İşim Olsun Diyorsan: LÖSEV”
6 Kasım 2024
171
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Kariyer ve Mezun Merkezi (ANAKARİYER) tarafından düzenlenen “İyilik Dolu Bir İşim Olsun Diyorsan: LÖSEV” söyleşisi Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Nasrettin Hoca Salonunda gerçekleştirildi.

Konuşmacı olarak LÖSEV Halkla İlişkiler Yönetmeni Yasemin Durukan ve LÖSEV Halkla İlişkiler Fayda Proje Personeli Sema Nur Cin’in konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye, Öğr. Gör. Dr. Hayriye Hande Kaynar ve öğrenciler de katılım gösterdi.

Durukan: “Sizler de bu oluşumda yer alabilirsiniz”

LÖSEV’deki kariyer süreçleri hakkında bilgi veren LÖSEV Halkla İlişkiler Yönetmeni Yasemin Durukan konuşmasında, “Bizim tüm çocuklara armağan ettiğimiz önemli bir hafta olan 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftasının açılışını yaptık. Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) 26 yıl önce, 1998 yılında kurulan bir sağlık ve eğitim vakfı” olduğunu söyledi.

Yasemin Durukan, LÖSEV’in, Lösemili çocuklara ve ailelere maddi ve sosyal destekler üretmek üzere, onların hayata bağlanmasını sağlamak için kurulmuş bir vakıfken, bugün tüm Türkiye’de kanserle mücadele eden çocuk ve yetişkin tüm hastalarına aile boyu hizmetler veren büyük bir kuruluş olduğunu dile getirdi.

“Bu kapsamda sizler de üniversite öğrencisiyken bu oluşumda yer alıp sürecinizi interaktif gönüllülük ile gerçek zamanlı gönüllülüğe çevirebilirsiniz” diyen Durukan, şunları söyledi:

“Ülkemizde tıpkı uluslararası platformlarda olduğu gibi sivil toplum kuruluşlarında kariyer yapma imkânı var. Bu süreçte ilk olarak gönüllülükle alanı keşfederek ilerde parçası olmak istediğiniz oluşumlarda neler yapıldığını görmüş olursunuz. Örneğin İletişim Fakültesi staj programı açmayı planlıyoruz. İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde ise gönüllülük hizmeti alanıyla kariyeri keşfetme imkanına daha fazla ulaşabiliyoruz. Kartela çok geniş ve her şeyi kendimiz yapmayı planlıyoruz. İleride bu programlara başvurmak isteyenler için öncelikle deneyim kazanmaları ve gönüllü olarak daha sık gelip gitmelerini öneriyoruz.”

Cin: “Ne istediğinize karar verdikten sonra denemekten asla vazgeçmeyin”

Gönüllülükten Profesyonelliğe adım atan ve bu süreci katılımcılarla paylaşan LÖSEV Halkla İlişkiler Fayda Proje personeli Sema Nur Cin ise: “Mezun olduğum şehirde kalmak ilk hedefim olduğu için ve aynı zamanda birilerine sevgi ve iyilikle yardım etme amacıyla LÖSEV gibi bir sivil toplum örgütünde bulunmak ve burada bir kariyer inşa etmek hedefindeydim” dedi.

havadis.at-LÖSEV özel Röportaj

Sema Nur Cin, LÖSEV Halkla İlişkiler Yönetmeni Yasemin Durukan’la yolumuz kesiştiğinde ben de sizler gibi öğrenciydim. Ardından gönüllülük sürecim, mezun fayda kavramıyla birlikte ilerledi. Başvuru sürecimle birlikte kariyer hedefim başlamış oldu. Aldığımız akademik terbiye de aslında kariyer hedefimizi ve kariyer inşamızı olumlu yönde etkiliyor. Asıl mesele birilerine bir iyilik yapmak değil, asıl mesele şu ki iyiliğin sirkülasyonunu sağlayabilecek güvenilir kurumlarda olabilmek. Ne istediğinize karar verdikten sonra denemekten asla vazgeçmeyin” şeklinde konuştu.

İyilik Dolu Bir İşim Olsun Diyorsan: LÖSEV” söyleşisi katılımcıların telefonlarından hazırladıkları, löseminin rengi olan turuncu ekran ile şu anda tedavisi devam eden ve yanında olduğunu bilmeye ihtiyacı olan birçok minik kahraman için yapılan etkinlikten sonra LÖSEV Halkla İlişkiler Yönetmeni Yasemin Durukan’a teşekkür belgesi takdim edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.