enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:11 Türkmenistan Lojistikte Vites Yükseltiyor
00:10 “28 Şubat: Vesayet, Darbe ve Milli İradenin İnşası” programı düzenlenecek
00:08 Rusya Yeni Türkiye Büyükelçisini Atadı “Sergey Verşinin”: Jeopolitik Portre Analizi
00:08 Çok kutuplu uluslararası sistem bağlamında Türk Dış Politikası’nda Güvenlik Anlayışının Dönüşümü
00:07 Türkiye’de her 10 yetişkinden yaklaşık yedisi obez veya fazla kilolu
00:07 6 soruda Afganistan-Pakistan krizi
00:05 Avrupa Haberleri / Litvanya Başbakanı’ndan Orban’a: ‘Ukrayna’yı suçlamak saçmalık’
00:03 Avrupa Haberleri / Rus petrolü tartışması büyüyor: Zelenskiy, Fico’yu Ukrayna’ya çağırdı
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) Geleneksel İftar Programı’nda konuştu
00:02 Kruvaziyer fırtınası Türkiye’de esecek: Turizmde gizli patlama
00:02 Türk siyasi tarihinin “bin yıl sürecek” denilen 28 Şubat sürecinin failleri cezasız kalmadı
00:01 Türkiye ham çelikte, üretimini artırarak pozitif ayrışan ülkeler arasında yerini aldı…
00:01 MSÜ Hava Harp Okulu’nda uyuşturucu soruşturması: 3 sözleşmeli er tutuklandı
00:00 Meteoroloji’den 31 ile ‘sarı’ kodlu uyarı
11:34 Bakü’de tarihi buluşma: 1926 Türkoloji Kurultayı 100 yıl sonra anılıyor
09:27 Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
00:55 Hocalı Soykırımın 34. Yılı Anma Programı
00:54 Finansal Strateji Danışmanı Dilek HAKAN, “Zengezur Koridoru Türkiye İçin Hem Fırsat Hem de Risk”
00:44 ABTTF Başkanı: Yunanistan’da halkın büyük çoğunluğu demokratik kurumlara güven duymuyor
00:37 Milli Güvenlik Sorunu: Sanal Kumar ve Kalbine Sızan Sessiz Tehdit!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Aydın, “Türkiye Yüzyılını inşa edecek kadrolara olan inancımız tam!”

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Aydın, “Türkiye Yüzyılını inşa edecek kadrolara olan inancımız tam!”
13 Haziran 2023
401
A+
A-

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabineyi Uluslararası Haber Ajansı (UHA)‘dan Haber ve Genel Yayın Yönetmeni Mustafa SALMAN’a değerlendirdi.

UHA / İnternational News Agency

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok deneyimli bir lider olduğunu belirten ASKON Genel Başkanı Aydın, Türkiye Yüzyılı’na yakışır kadroları ince eleyip sık dokunarak oluşturulduğunun aşikâr olduğunu açıkladı.

Özellikle enflasyonla ve faizle mücadeleden taviz verilmemesini beklediklerini dile getiren Orhan Aydın, “üreterek büyüyen Türkiye hedefinden vaz geçilmemesini temenni ediyoruz. Omuzlarında yük ağır, sorumlulukları büyük, Türkiye Yüzyılını inşa edecek kadrolara olan inancımız tam. Ülkemize ve milletimize hayırlı olun” dileğinde bulundu.

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın: 2023'te nitelikli üreten kazanacak

Kabine piyasalarca çok çabuk kabul görecektir

ASKON Genel Başkanı Aydın konuya ilişkin şunları ifade etti;

“Cumhurbaşkanımız Erdoğan politikalarını sürekli eser siyaseti üzerine yürütmüştür. Bunca tecrübenin ardından Türkiye Yüzyılı kavramı içerisinde eser siyasetinin yanında Cumhuriyetin yüzüncü yılında Türk mührünü cihana vuracak bir Türkiye’den bahsedilmektedir. Bu bağlamda Cumhurbaşkanımız yılların deneyimi ile şüphesiz yeni kabinesini oluşturmuş gözüküyor .Ülkemizi yurt dışında başarı ile temsil genç bir ismi bakan yapmasından da bunu rahatlıkla görebilmekteyiz. Özellikle Hazine ve Maliye Bakanlığına Mehmet Şimşek gibi çok deneyimli bir ismin getirilmesi piyasalarca çok çabuk kabul görecektir”.

Öncelik enflasyon ve ülkenin yenden inşası olmalıdır
“Yeni kabinenin öncelikleri arasında halkın alım gücü gücünü yükseltecek uygulamalara ağırlık vererek öncelikle enflasyonu tek hanelere düşürmek olacaktır” diyen ASKON Genel Başkanı Aydın, Deprem bölgesi yeniden inşa edilirken deprem bölgesinde yer alan Türkiye’nin genelinde de inşa çalışmaları yürütüleceğini, buna mukabil yatırım ve üretim odaklı ekonomi modeli ile daha çok üreten ve ürettiğini daha çok pazara sunabilen bir Türkiye’yi beklediklerini ifade etti.

Başkan Orhan Aydın, “Yine ha keza küresel bağlamda denge siyaseti gözeterek önceliklerimizden taviz vermeden gelişmiş ülkelerle entegre bir şekilde ticaretimizi artırılmalı ve ikili ilişkilerimizi daha da güçlendirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Faizle mücadeleden ve üreten Türkiye’den taviz verilmemeli
Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Türkiye’nün tüm Dünya’ya rüştünü ispatlamış bir ülke olduğunu hatırlatarak, eskisinden çok daha saygı ve kabul göreceğini ve prangalarından kurtulmuş kendi hür politikalarını uygulayabilecek kapasitede olduğunun aqltını çizdi.

(ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, “Bu nedenle İş insanları olarak faizle mücadeleden taviz verilememesini ve üreterek büyüyen Türkiye hedefinden vazgeçilmemesini temenni ediyoruz. Bütün bu dinamikler ve bilinç ile çalışacak kadroların başarılı olacağına inancımız tamdır. Yeni kabinenin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Gazeteci* Mustafa SALMAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.