enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:55 Bakan Fidan, Gazze barış planının ikinci aşamasına ilişkin toplantıya katıldı
11:17 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor !
06:50 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:55 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
00:54 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
00:37 Bakan Göktaş, 2002’de 5 bin 777 olan engelli memur sayısı 82 bin 626’ya ulaştı
00:34 Hollanda Türk Gazeteciler Birliğili, 10 Ocak’ı bu kez “Anma” ruhuyla yaşattı
00:30 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 10 Ocak’ta Üyeleriyle Buluştu 
00:29 Türkiye’de rüzgardan elektrik üretimi 3 Ocak’ta 259 bin 76 megavatsaatle günlük bazda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
00:21 Milli Savunma Bakanı Güler, “Gazze Şeridi’nde İsrail için bir tehdit oluşturmuyor”
00:20 Yüzyılın konut projesinde yeni haftanın kura takvimi
00:11 Oğuz Türklerine ait 9-10. yüzyıldan kalma Kültöbe Yazıtı keşfedildi
00:10 Türk Dünyası’ndan Haberler!
00:59 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
00:41 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
00:38 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:30 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:21 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya aşı olanlara haklarını iade etmeye hazırlanıyor

Almanya aşı olanlara haklarını iade etmeye hazırlanıyor
5 Mayıs 2021
371
A+
A-

UHA HABER / Alman hükümeti koronavirüs aşısı olanlarla, hastalığı atlatıp iyileşenlere temel haklarının iadesini öngören kararnameyi kabul etti. Bunun için hazırlanan tasarının haftasonuna dek yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (Reuters / ET,JD)ye dayandırdığı habere göre, Alman hükümeti, koronavirüse karş aşı yaptıranlara ve hastalığı atlatanlara tanınacak haklarla ilgili kararnameyi kabul etti.

Almanya Adalet Bakanı Christine Lambrecht, sosyal temas ve sokağa çıkma kısıtlaması gibi tedbirlerin kaldırılmasını öngören tasarının “Normalleşme yönünde atılmış bir adım” olduğunu belirtti.

Federal meclis ve Eyalet Temsilcileri Meclisi (Bundesrat) tarafından kararnamenin bu hafta içinde onaylanması ve hafta sonunda yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Aşı olanlara tanınanacak haklar

İlgili kararnamenin özünü, aşı olan ya da hastalığı atlatıp iyileşen kişilerin gelecekte temas, sokağa çıkma  gibi kısıtlamalardan muaf olması oluşturuyor. Federal hükümet bu yöndeki kararını, Robert Koch Enstitüsü’nün, aşılanan ya da hastalığı atlatan kişilerin, salgının yayılması konusunda çok düşük bir risk taşıdığı yönündeki değerlendirmesine dayandırıyor.

Karl Lauterbach

Karl Lauterbach

Hükümet, risk seviyesi bu denli düşük iken, temel insan haklarının askıya alınamayacağı görüşünü savunuyor.

Koalisyon hükümetini oluşturan siyasi partilerden tasarı ile ilgili yapıcı mesajlar gelirken, muhalefetteki Yeşiller’in eş başkanı Robert Habeck de, ZDF televizyonuna verdiği röportajda konuya temelde olumlu baktıklarını ifade etti.

Koalisyon hükümetinin ortaklarından Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) sağlık politikaları uzmanı Karl Lauterbach da, “temel hakların iadesi” olarak değerlendirdiği ilgili tasarıdan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Diğer yandan otel, restoran ve benzeri işletmelerin yeniden açılması konusunda acele edilmemesi gerektiğini dile getiren Lauterbach, “Temel hakların iadesinin alternatifi yoktur ve doğrudur ancak mağazalar ve restoranlar sadece aşılananlar için açılamaz” görüşünü savundu.

Doktorlar tasarıya karşı çıkıyor

Hekimlik meslek örgütleri ise, aşılananlara haklar tanıyan kararname tasarısına karşı çıkıyor.

Ute Teichert

Ute Teichert

Federal Kamusal Sağlık Hizmeti Hekimleri Birliği (BVÖGD) Başkanı Ute Teichert, Funke Medya Grubuna yaptığı açıklamada, “aşılananların ve iyileşenlerin, örneğin ülkeye giriş yaparken test zorunluluğundan muaf olmaları çok kötü sonuçlar doğurur” dedi.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, iki dozu olarak aşılarını tamamlayan kişilerin koronavirüs negatif olduklarına dair bir belge taşımak zorunda olmaması gerektiği yönünde görüş bildirmişti. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu benzer bir uygulamayı AB çapında da yürürlüğe sokmak istiyor.

Buna karşı çıkan Teichert “Kapsamlı testler olmadan, özellikle de virüsün varyantları dikkate alındığında, enfeksiyonun gidişatını takip edemeyiz” görüşünü savundu.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 05 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.