enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Alman ekonomisi 2021 yılında yüzde 2,7 büyüdü

Alman ekonomisi 2021 yılında yüzde 2,7 büyüdü
14 Ocak 2022
933
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / Almanya Federal İstatistik Dairesi, Alman ekonomisinin 2021 yılında büyüdüğünü açıkladı. Gayrisafi millî hasıla yüzde 2,7 oranında arttı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (Reuters)’e dayandırdığı haberine göre, Almanya Federal İstatistik Dairesi, Alman ekonomisinin 2021 yılında büyüdüğünü açıkladı.

Açıklanan verilere göre Almanya’nın gayrisafi milli hasılası 2021 yılında yüzde 2,7 oranında arttı.

Pandemi nedeniyle 2020 yılında yüzde 4,6 küçülen ekonomide, durgunluk nedeniyle kısmen iyileşme sağlanabildiği açıklandı.

İstatistik Dairesi’nin açıkladığı veriler ayrıca 2021 yılının Ekim ve Aralık aylarında gayrisafi milli hasılanın bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,5 ila yüzde 1 düştüğünü gösterdi.

Açıklanan oranlara ekonomi uzmanlarından çeşitli yorumlar geldi. Sebastian Dullien, 2021 yılının başında tahmin edilen büyümenin gerisinde kalındığını, bunun nedeninin de yeni pandemi dalgalarının ülke içi tüketimi azaltması, otelcilik ve turizm sektörlerinin olumsuz etkilenmesi olduğunu açıkladı.

VP Bankası’ndan Thomas Gitzel, normal zamanlarda bir önceki yıla göre yüzde 2,7’lik büyümeye sevinilebileceğini ancak pandemi koşullarında söz konusu rakamların “normal” sayılması gerektiğini söyledi. Gitzel koronanın etkisini tahmin edilenden daha çok göstermesinin hizmet sektörünü olumsuz etkilediğini belirtti.

[UHA Haber Ajansı, 15 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.