enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:34 Serbest bölgelerin ihracatı artıyor
21:24 BM Raporu: Dünya Su Krizi Değil, Su İflası Yaşıyor!
20:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun hesabını o hainlerden mutlaka soracağız
19:41 İletişim Başkanı Duran, “Sosyal Medyada Sorumluluk, Özgürlük ve Güvenlik Paneli” programına katıldı..
19:19 Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen Barış Kurulu Şartı’nın imza törenine katılmak için bugün İsviçre’ye gidecek
15:13 Azerbaycan’ın ‘Kara’ günü: Kanlı Ocak
14:40 Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 12 gözaltı
14:02 Bahçeli: “Terörsüz Türkiye adımlarının hızlanmasıyla provokasyonlar da tehlikeli ölçüde tırmandı”
13:40 Adalet Bakanı Tunç, “Bayrağımıza yönelik saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve 14 kişi gözaltına alındı”
13:16 TRT’nin ‘Gökkuşağı Faşizmi’ belgeseli LGBT lobisini tedirgin etti
13:02 Kurtulmuş: Bayrağımıza uzanan her el tüm milletimize ve asırlık kardeşliğimize uzanmıştır
12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2025 yılındaki faaliyetleri kitapta derlendi
12:23 9 ilde 9 organize suç örgütüne operasyon: 89 şüpheli yakalandı
11:34 İletişim Başkanı Duran, Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa ile görüştü
11:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
10:44 Yılmaz: Bayrağımıza gerçekleştirilen saldırı hiçbir şekilde cezasız kalmayacak
10:29 Türk bayrağına yönelik alçak provokasyona soruşturma başlatıldı
00:56 Hollanda-Türk İş Dünyası nereye koşuyor ve yeni bir sayfa mı açılıyor?
00:39 Von der Leyen’den Davos’ta ‘Avrupa bağımsızlığı’ vurgusu
00:21 Avrupa’nın çıkmazı: Ukrayna’yı Putin’den, Grönland’ı Trump’tan korumak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Adalet sadece bir kadın adı mı?

Adalet sadece bir kadın adı mı?
24 Mayıs 2024
27
A+
A-

İçim almıyor, ne aklım ne yüreğim kabul ediyor. Belediye otobüsünde bir okul müdürü ve oğlu tarafından karısıyla birlikte öldüresiye dövülen, yüzde 70 engelli, kalp pili buluna Polat, olaydan iki ay sonra vefat etti.

UHA / İnternational News Agency

SABAH Gazetesi Yazarı Yüksel AYTUĞ, kaleme 4 tabancalı doçent - YÜKSEL AYTUĞaldığı “Adalet sadece bir kadın adı mı?” başlıklı köşe yazısında, Belediye otobüsünde bir okul müdürü’nün, oğlu tarafından karısıyla birlikte öldüresiye dövülme olayını ele alıyor.

Yazarı Yüksel AYTUĞ yazısında, saldırıda ağır yaralanan, psikolojik olarak da büyük bir travma geçiren, bunun üzerine zorlu adli süreç nedeniyle o haliyle duruşmalara gidip gelmek zorunda kalan Ramazan Polat’ın yorgun kalbinin bu yükü kaldıramadığını ve adamın resmen “kahrından” öldüğüne dikkat çekiyor.

Saldırganlar ise iki ay hapis yattıktan sonra cezaevinde geçirdikleri sürenin de  dikkate alınarak serbest bırakıldığını yazan Yüksel AYTUĞ Salı günkü (21 Mayıs 2024) Kanal D”deki Neler oluyor Hayatta programına telefon bağlantısı ile katılan merhum Ramazan Polat’ın kızı Bedriye Polat’ın anlattıklarının, bir lokma vicdanı olan herkesin yüreğini dağladığını dile getiriyor..

Babam olaydan sonra tamamen içine kapandı. Fiziksel yaraları bir yana, olayda karısının yanında kendini ve eşini koruyamamanın ezikliğini kaldıramadı, tamamen bu dünyadan koptu. Sanıklar öldürmeye teşebbüs etmişler ama o anda öldürememişler. Cinayet orada gerçekleşmediği için de serbest kalmışlar. Böyle adalet olur mu? Adalet sadece bir kadın adı mı?

SABAH Gazetesi Yazarı Yüksel AYTUĞ yazısında, “Allah, Ramazan Polat’a gani gani rahmet eylesin. Ailesine de insanüstü sabırlar ihsan eylesin. Buradan sonra söyleyecek sözüm kalmıyor. Bu adalet sisteminin bir an önce revize edilmesi ve hakkaniyetin esas alındığı yeni kanunlarla takviye edilmesi şart” diyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.