enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:50 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
00:11 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
00:04 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’li Müslümanlar Beyaz Saray’ın iftar davetini reddetti

ABD’li Müslümanlar Beyaz Saray’ın iftar davetini reddetti
8 Nisan 2024
27
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Geniş katılımlı iftarın iptal edilmesi sonrası Başkan Joe Biden, yönetimindeki üst düzey Müslüman yetkililer, First Lady Jill Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve kocasıyla bazı Müslüman liderlerle bir araya geldi.

UHA / İnternational News Agency

Beyaz Saray’da Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğine çağrılan MüslümanEuronews png | PNGWing kanaat önderleri Gazze savaşı nedeniyle daveti geri çevirdi. Katılımın olmaması nedeniyle etkinlik düşük profilli toplantıya çevrildi.

Bazı davetliler, Biden’ın İsrail’in Gazze saldırılarına yönelik politikası nedeniyle Müslüman toplumunda yaşanan hayal kırıklığını vurgulayarak daveti geri çevirmişti.

El Cezire’ye konuşan kaynaklar başta katılmayı kabul eden bazı isimlerin Müslüman toplum üyelerinden gelen tepki üzerine bu kararlarından vazgeçtiklerini belirtti.

Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Direktör Yardımcısı Edward Ahmed Mitchell “Amerikan Müslüman toplumu, İsrail hükümetinin Gazze’deki Filistin halkını aç bırakmasına ve katletmesine olanak sağlayan Beyaz Saray’la ekmeğimizi paylaşmamızın tamamen kabul edilemez olacağını çok önceden söyledi” ifadelerini kullandı.

Geniş katılımlı iftarın iptal edilmesi sonrası Başkan Joe Biden, yönetimindeki üst düzey Müslüman yetkililer, First Lady Jill Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve kocasıyla küçük bir akşam yemeği yemeden önce Müslüman liderlerle bir araya geldi.

Beyaz Saray basın sözcüsü Karine Jean-Pierre salı günü gazetecilere verdiği demeçte, “Başkan Biden, toplum için önemli konuları tartışmak üzere Müslüman toplum liderleriyle bir toplantıya ev sahipliği yapacak” dedi ve bu liderlerin akşam yemeği yerine toplantı yapmayı tercih ettiğini açıkladı.

Katılımcılardan biri olan ve Gazze’de en az üç hafta geçiren acil servis doktoru Dr. Thaer Ahmad, CNN’e salı günkü toplantı bitmeden ayrıldığını söyledi.

Ahmad, “Topluluğuma, bu süreçte acı çeken ve öldürülen tüm insanlara saygımdan dolayı toplantıyı terk etmem gerekti” dedi.

Müslüman Amerikalı bir savunuculuk grubu olan Emgage Action, Biden’ın “İsrail’e devam eden koşulsuz askeri yardımını” gerekçe göstererek salı günkü akşam yemeğine daveti reddettiğini ve bunun “destansı boyutlarda bir insani felakete” yol açtığını söyledi.

Öte yandan Müslüman ve savaş karşıtı gruplar Beyaz Saray yakınındaki Lafayette Park’ta protesto iftarı düzenledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.