enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
21:02 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:35 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
20:20 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
20:15 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
23:24 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
22:37 ABD ve İsrail’in Saldırıları, İran’ın Misillemeleri: Mühimmat Üretimi, Stok Derinliği ve Siyasi Dayanıklılık Testi
22:15 Savaş Nereye Gidiyor?
22:04 ABD/İsrail-İran Savaşı: Durum Değerlendirmesi
21:45 Hamaney’in “Büyük Şeytan” Doktrini: İran Dış Politikası ABD Algısı
20:59 CBME Türkiye, Prestijli Fuarlar Listesine Girdi
19:17 İhlas Haber Ajansı (İHA) Rusya Muhabiri Erhan Altıparmak’a Abhazya’da gazetecilik ödülü
18:49 Rusya’dan “Kürt kartına dikkat” uyarısı!
18:07 Yılın ikinci faiz kararı perşembe günü açıklanacak
10:57 Kadir Gecesi pazartesi günü idrak edilecek
00:59 Bir varmış bir yokmuş: Tarsus’tan yola çıktı, Roterdam’da bir prens ile tanıştı ve sonra Almanya’da Almanya’da prenses oldu
00:58 Yıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi işbirliği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’den Kuzey Akım 2 Projesinde Alman Firmaya Yaptırım Muafiyeti

ABD’den Kuzey Akım 2 Projesinde Alman Firmaya Yaptırım Muafiyeti
20 Mayıs 2021
491
A+
A-

UHA HABER / Başkan Joe Biden yönetimi, Rusya’nın Kuzey Akım 2 boru hattı projesini yürüten firma ve genel müdürünü yaptırımlardan muaf tutmayı planlıyor. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (Reuters)’e dayandırdığı habere göre, Washington’da planlar konusunda bilgi sahibi bir kaynak, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yaptırımlar muafiyeti konusunda bir raporu Kongre’ye sunma hazırlığında olduğunu bildirdi. Kaynağın verdiği bilgiye göre raporda, Kuzey Akım 2 AG firması ve Rus lider Vladimir Putin’e yakınlığıyla bilinen firma CEO’su Matthias Warning’ın yaptırımlara tabi tutulabilecek faaliyetlerde bulunduğu ancak Amerika’nın ulusal çıkarları açısından yaptırım muafiyeti verilmesi gerektiği belirtiliyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da, ABD yönetiminin söz konusu firma ve yetkiliye yaptırımlardan vazgeçtiğini ancak Kuzey Akım 2 ile bağlantılı Rus kurumları ve gemilerine yaptırım getirdiğini kaydetti.

Maas açıklamasında, “Washington’daki ortaklarımızla bu konuyu daha ayrıntılı görüşmekten memnun oluruz. Bunu yapıcı bir adım olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

Washington’daki kaynağa göre, Demokrat Başkan Joe Biden yönetimi, Rusya’dan Avrupa’ya doğalgaz sevkiyatını sağlayacak Kuzey Akım 2 projesine karşı durmaya devam ediyor. Ancak Biden‘ın, Rusya’dan en fazla doğalgaz ithal eden Avrupa ülkelerinin başında gelen Almanya ile eski Başkan Donald Trump döneminde bozulan ilişkilerin düzeltilmesi yönündeki stratejik kararlılığına dair de sinyal göndermeyi önemli bulduğu belirtiliyor.

Şu an yüzde 95 oranında tamamlanmış olan ve Ukrayna’ya bağlantısı olmadan Baltık Denizi’nden geçen boru hattı, Ukrayna’ya Rusya karşısında güç kaybettiren bir proje olarak da yorumlanıyor.

Ukrayna’nın devlet enerji firması Naftogaz’ın yeni Genel Müdürü Yuriy Vitrenko, Kuzey Akım 2 projesini, “Rusya’nın en kötü ve en tehlikeli jeopolitik projesi” olarak nitelendirdi ve bu boru hattının faaliyete sokulmaması için gereken yaptırımların Washington tarafından uygulamaya koyulması için görüşmeleri devam ettireceklerini söyledi.

Rus yetkililer ise, Biden yönetiminin adımının, Rusya ile ABD arasındaki gerginliklerin azaltılmasına yardımcı olabileceği işaretini verdi.

Salı günü Alman mevkidaşı Maas ile görüşen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Amerika’nın bu projeye hala karşı çıktığına ancak Rusya karşısında NATO müttefikleriyle birlikte hareket etmeye daha fazla önem verdiklerine vurgu yaptı.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre de gazetecilere yaptığı açıklamada, Biden yönetiminin söz konusu boru hattı projesiyle ilgili görüşünün hala aynı olduğuna dikkat çekti. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü de, “Biden yönetimi Kuzey Akım 2 boru hattının Rusya’nın bir jeopolitik projesi olduğunu ve Avrupa’nın, Ukrayna’nın ve NATO müttefikleri ve ortaklarının enerji güvenliğini tehdit eden bir proje olduğunu açıkça ifade etti” şeklinde konuştu.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 20 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.