enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’den Karadeniz’de Rusya’ya karşı eylem çağrısı

ABD’den Karadeniz’de Rusya’ya karşı eylem çağrısı
22 Ekim 2021
377
A+
A-

Advertisement

WASHINGTON-UHA HABER / Karadeniz gezisini Romanya’daki temaslarıyla tamamlayan ABD Savunma Bakanı Austin, “Rus tehdidine karşı eylem” çağrısı yaptı. Eski Genelkurmay Başkanı, “Karadeniz ulusal çıkarımızdır” dedi.

Yurtta sulh, cihanda sulhABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Perşembe günü başlayan NATO Savunma Bakanları toplantısı öncesinde Karadeniz turunun son durağı Romanya’da Rusya’ya karşı askeri iş birliğinin güçlendirilmesi çağrısı yaptı.

Karadeniz turuna Pazartesi günü Gürcistan’dan başlayan Austin, Ukrayna’nın ardından Romanya’da da “Rusya tehdidi”ne karşı güç birliği mesajları verdi.

Bükreş’te Romanya Savunma Bakanı Nicolae Ciuca ile bir araya gelen Austin, bölgede savunma alanında iş birliğinin güçlendirilmesi çağrısı yaparak Karadeniz’e kıyısı bulunan ülkelerin “Rusya’nın bölgeyi askerileştirmesine karşı eyleme geçmesi gerektiğini” söyledi.

“Karadeniz ABD’nin ulusal çıkarıdır”

“Karadeniz’in güvenliği ve istikrarı ABD’nin ulusal çıkarıdır ve NATO’nun doğu kanadının güvenliği açısından kritik önem taşımaktadır” diyen Austin, Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki ve Gürcistan’daki eylemlerine işaret ederek bölgenin Rus saldırganlığına karşı kırılgan durumda olduğunu kaydetti. Austin, 2013-2016 yılları arasında ABD Genelkurmay Başkanlığı görevini yürütmüştü.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin

Ukrayna ve Gürcistan NATO’ya kabul edilmek istiyor. NATO’ya 2004 yılında katılan Romanya’da ise yaklaşık bin ABD askeri konuşlu. ABD Savunma Bakanı Austin, ülkenin güneydoğusunda, Karadeniz kıyısı yakınındaki Mihail Kogalniceanu hava üssündeki Amerikan askeri varlığının “potansiyel Rus saldırganlığına karşı güçlü bir caydırıcılık taşıdığını” söyledi. ABD, Yunanistan’ın Dedeağaç bölgesine son dönemde yaptığı askeri yığınağı da Rusya tehdidiyle gerekçelendiriyor.

Rusya: İki ABD uçağını geri çevirdik

ABD’den Karadeniz ile ilgili bu mesajlar gelirken Rusya Savunma Bakanlığı bugün Karadeniz’de Rus hava sahasına yaklaşan ABD Hava Kuvvetlerine ait iki B-1B stratejik bombardıman uçağını geri çevirdiğini açıkladı.

İki adet Rus Su-30 savaş uçağının, iki Amerikan bombardıman uçağı ve refakatindeki iki adet KC-135 yakıt-ikmal uçağına eşlik ederek hava sahasından uzaklaştırdığı bildirildi.

Rusya, 2014 yılında Ukrayna’ya bağlı Kırım Yarımadasını ilhak etmiş, ancak bu adım uluslararası toplum tarafından tanınmamıştı. Son dönemde özellikle Kırım hava sahasında Rusya ile NATO uçakları arasında sık sık gerilim yaşanıyor.

EK Kaynaklar *AFP,rtr

[UHA Haber Ajansı, 22 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.