enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
18:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
00:32 Türkiye’nin önde gelen tarım makinesi üreticilerinden Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş, üretimi durduruyor
00:28 Zafer Partili Aslan’dan Meclis’e çağrı: ‘Yangınsız Türkiye Komisyonu kurulmalı’
00:15 MHP Genel Başkanı Bahçeli, NeXT Sosyal’e katıldı
00:12 İşNet’e Üç Yıl Üst Üste En Mutlu İşyeri Ödülü
00:03 Anadolubank Özel Bankacılık Hizmet Ağını Genişletiyor
00:03 Bursa Harmancık/Orhaneli yangını kontrol altına alındı
12:06 Bursa’nın Gürsu, Kestel, Orhaneli ve Harmancık ilçelerinde çıkan orman yangınlarına, İnegöl Belediyesi’nden tam destek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB altı ülkeyi artık “güvenli” görmüyor

AB altı ülkeyi artık “güvenli” görmüyor
10 Eylül 2021
318
A+
A-

UHA HABER / Avrupa Birliği; Japonya, Azerbaycan, Ermenistan, Sırbistan, Arnavutluk ve Brunei’yi “güvenli seyahat” listesinden çıkardı. Bu ülkelerden gelenler artık test ya da karantina gibi önlemlere tabi tutulabilecek. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW,rtr,AFP/CÖ,HT)ye dayandırdığı habere göre, Avrupa Birliği (AB), pandemide “güvenli” şekilde seyahat edilebilecek ülkeleri belirlediği listesini güncelledi.

AB Konseyi’nden yapılan açıklamaya göre, üye ülkelerin hükümetleri listeden Japonya, Azerbaycan, Ermenistan, Sırbistan, Arnavutluk ve Brunei’nin çıkarılması konusunda mutabakata vardı. Artık bu ülkeler pandemide uygulanan seyahat kısıtlamalarından muaf tutulmayacak. Uruguay’ın ise güvenli ülkeler arasına alınarak listeye eklendiği açıklandı.

Yapılan değişikliklerle AB’nin güvenli seyahat listesindeki ülke sayısı 12’ye indi. Listede şu an Avustralya, Bosna Hersek, Kanada, Ürdün, Yeni Zelanda, Katar, Moldova, Suudi Arabistan, Singapur, Güney Kore, Ukrayna ve Uruguay yer alıyor.

Deutschland Coronavirus - Reisende am Flughafen Berlin-Brandburg

Söz konusu liste, AB üyesi ülkeler için tavsiye niteliği taşıyor ve bağlayıcılığı bulunmuyor. Ancak birçok üye ülke pandemide şu ana kadar Brüksel’in tavsiyelerine uydu.

Almanya, AB’nin listesi güncellenmeden dört gün önce Japonya, Azerbaycan, Sırbistan ve Arnavutluk’u “yüksek riskli bölgeler” listesine eklemişti.

Listeden çıkarılan altı ülkedeki vaka sayılarında, Haziran ayına kıyasla belirgin bir artış gözlendi.

Söz konusu ülkelerin tamamında, Haziran’ın sonunda günlük ortalama 1 milyon kişide 40 vaka görülürken, son bir haftada bu sayı 100’ün üzerine çıktı. Sırbistan’da ise 600’e yaklaştı.

[UHA Haber Ajansı, 10 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.