enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze’ye, canları pahasına sahip çıkan Filistinli kardeşlerimi bir kez daha selamlıyorum”
00:34 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti teşkilatları ile bayramlaştı
00:27 Saygı bekleyen Mourinho, saygı göstermeyi öğrenmeli…
00:09 Cumhur Başkanı Erdoğan, “Muhalefetin nasıl bir uçurumun eşiğine geldiğini ibretle takip ediyoruz”
00:02 Batı Akdeniz Su Tahsis Planı ve Eylem Planı Yayımlandı :15 yıl içinde şiddetli kuraklık mevcut suyu yarıya düşürebilir…  
13:12 Bayram sofralarında dengeli beslenmenin püf noktaları
12:14 AURA & İPA Yaz Akademisi 2025 başvuruları başladı
11:44 Hollanda’da yapılacak olan seçimlerde gözler, Türk ve diğer yabancı asıllı seçmenlerde…
11:15 UHA/  İnternational News Agency’na bayramın 1. günden yansımalar!
09:56 Nizip Ticaret Odası’nın tescil ettirdiği ‘Nizip Zeytinyağı’, uluslararası kalite platformunda zirveye ulaştı!
09:32 Etki Odaklı Sohbetler’in beşinci bölümünde sivil toplumun öncü ismi İbrahim Betil konuk oldu
09:32 Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, “Filistin dostları, Derince Safiport Liman’ında katil İsrail’le ticarete dur” dedi!
09:10 Bulgaristan Türkleri, FUEN TAG 11. Yıllık Toplantısı’na ev sahipliği yaptı
08:39 Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Bulut, “Yeni Yatırım Teşvik Sistemi Yatırım ortamını yeniden canlandıracak”
08:29 Tiyatro Kooperatifi’nden yaz boyu dayanışma: “Bu Yaz Sahnelerimizi Kapatmıyoruz” kampanyası başlıyor! 
08:09 Teknik Direktör Hikmet Karaman’dan Moldova’nın Zimbru Chişinau takımına veda
10:30 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bayram telefonu
10:16 Beykoz Belediyesi iddianamesi kabul edildi
10:05 Ana Yol Partisi Genel Başkanı Karakurt: “Lozan Türkiye’nin Tapusudur, Bu Kapıyı Aralamaya Kimsenin Hakkı Yok”
09:47 WWF-Türkiye ve Salt’tan Suya Adanmış Bir Buluşma: Büyük Menderes’in Hikâyesi 11 Haziran’da Salt Beyoğlu’nda
TÜMÜNÜ GÖSTER →

UHA/  İnternational News Agency’na bayramın 1. günden yansımalar!

UHA/  İnternational News Agency’na bayramın 1. günden yansımalar!
7 Haziran 2025
5
A+
A-

* UHA/ İnternational News Agency’ndan İzmir Temsilcimiz Gazeteci Gül KABACAOĞLU, Bayramın birinci gününde gündeme yansıyanları ele aldı.

* Detayı bültenimizde!…

UHA/  İnternational News Agency

Yaşam Koçu Gül KABACAOĞLU, “ANKA Gelişim Kulübü' ve Yaşam Koçluğu Eğitimi'ne ilgi yoğun”

Gazeteci* Gül KABACAOĞLU

İZMİR, 07 HAZİRAN 2025 – Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, site havuzundaki arıza ile ilgilenirken elektrik çarpması sonucu hastaneye kaldırıldı. Başkan Zeyrek’in durumunun ağır olduğu öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “70 dakika sonra ara ara gelen nabzı geri döndü ve kalbi atmaya başladı. Şu anda kalbi oldukça iyi bir şekilde atıyor bir destek olmadan çalışıyor. Hepimizin ümidi inanılmaz bir dönüşün gerçekleşmesi” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek evinde elektrik çarpması sonucu ağır yaralandı. Evinde yapılan ilk müdahalenin ardından Başkan Zeyrek, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ne kaldırıldı. Başkan Zeyrek’in durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek Yunusemre ilçesi Güzelyurt Mahallesi’ndeki evinde elektrik çarpması sonucu ağır yaralandı.

Ailesi tarafından durumun 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri Başkan Zeyrek’e kalp masajı yaparak Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ne kaldırdı. Durumu ağır olan Başkan Zeyrek’e kalp masajı yapıldığı öğrenildi.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ZEREN: KALP MASAJI EŞLİĞİNDE GERİ GELDİ

Manisa İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Fatih Zeren, hastanede tedaviye alınan Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in durumu hakkında bilgi verdi. Op. Dr. Zeren, “Civarda 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi’ne düşen çağrıda Ferdi Başkana elektrik çarptığına dair bir ihbar geldi. Ekiplerimiz dakikalar içinde ulaştı. Müdahale edildi, bilinç durumu olmadığı gözlendi. Kalp masajı eşliğinde hastaneye getirildi. Yapılan ilk müdahale ile yoğun bakıma alındı. Gereken tedavisi sürüyor ancak durumu kritik. Kalbi durmuştu. Kalp masajı eşliğinde geri geldi. Şu anda uyutuluyor.” diye konuştu.

*** Hastaneye gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Manisa İL Sağlık Müdürü Opr. Dr. Fatih Zeren Başkan Zeyrek’in durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bugün akşam saat 23.35 sıralarında Ferdi Başkanımız kendi konutunda büyük ihtimalle bir elektrik kaçağı olduğunu tahmin ettiğimiz havuzun motorundaki bir arızaya müdahale ederken suya elektrik kaçağı olmasından dolayı elektrik çarpması ile karşı karşı kalmış. Önce bir ses geliyor ailesi koşuyor, şalteri indiriyor hızla ve 112’yi arıyorlar. 5-6 dakika içinde ambulans geliyor. Durmuş olan kalbine kalp masajı yapıyorlar. Dakikalarca orada kalp masajı yapıyorlar ve sonrasında buraya geliyorlar. Ambulans geldiğinden itibaren doğru bir kalp masajı ve suni solunum yapıldığı için beynine oksijen gittiğini ve 70 dakika süreyle yapılan müdahalenin ilk 6-7 dakikası dışında beynine oksijen gitmiş olduğunu ümit ediyoruz. 70 dakika sonra ara ara gelen nabzı geri döndü ve kalbi atmaya başladı. Şuanda kalbi oldukça iyi bir şekilde atıyor bir destek olmadan çalışıyor. Aslında inanılmaz olan 70 dakika sonra kalbin çalışmasıyla gerçekleşti. Ferdi Kardeşimizin beyin fonksiyonlarında bir hasar oluşup oluşmadığı daha sonra belli olacak. Hepimiz Ferdi kardeşimizi, evladımızı, ağabeyimizi çok seviyoruz. Büyük bir şokun içindeyiz. Onu bir kaybettik. Geri bulmayı ümit ediyoruz. Çok zor dakikalar yaşıyoruz hep beraber. Sizden ricam burası bir hastane. Tek hasta da bizim hastamız değil. Burada birçok yoğun bakım hastası var. Birçok uykusunu uyuması gereken, uyanmaması gereken, heyecanlanmaması gereken hasta var. O yüzden burada yükselecek sesler ya da çok iyi niyetli de olsa sesinizi duyurmak için gösterdiğiniz tepkiler diğer hastaların sağlığını etkileyebilir. Ferdi’nin de sağlığını etkileyebilir. Ferdi’nin de bütün hastaların da bir tek şeye ihtiyacı var. Sükunete ve duaya ihtiyacı var. Bugün sabah 5.30 ile 9.30 arasında biz Ferdi Başkan’la Hatuniye Camii’ndeydik. Kabristandaydık, şehitlikteydik. Daha sonra kurban kesim alanındaydık. Daha sonra ikimiz de kurbanlarımızı aldık, evlerimize gittik. Bir olmayacak iş geldi Ferdi’nin başına. Ama şunu biliyoruz ki dünyanın en insanı, en güzel insanı, çok inançlı, tertemiz bir aile babası, sizlerin iyi niyetiyle, sizlerin duasıyla hayata tutunacak hepinizden ricam hem bu hastanedeki diğer hastaları düşünelim, hem Ferdi başkanı düşünelim. Burada olmanız çok kıymetli ama lütfen sessiz olalım. Hele hele böyle olmadık tepkiler gösterip sesleri yükseltmeyelim. Bu bir heyecan oluşturur. Ferdi’yi de rahatsız eder, diğer hastaları da rahatsız eder. Sizden tek ricam kardeşimiz için, evladımız için dua edin ve sessiz olun. Ara ara durumda bir değişiklik oldukça bilgi vereceğiz. Ben şuna inanıyorum. İnanılmaz bir dönüş oldu. Öyle 70 dakika sonra kalp falan çalışmaz. İnanılmaz bir dönüş gerçekleşti. Daha büyüğü gerçekleşecek. Ferdi kardeşimize kavuşacağız. Çok sevdiği Manisa’ya kavuşacak. O hepinizi seviyor. Siz onu seviyorsunuz. Hepinizden ricam sükunet ile sükunet ile işleri zorlaştırmadan dua ederek beklemeniz” dedi.

*** TÜM Türkiye’nin Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirmesi için tedbirler alınırken, trafikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da hem havadan hem karadan denetim yapılıyor.

Dron polis görevde

İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün başlattığı dron destekli denetimlerde kural ihlali yapan sürücüler cezadan kaçamıyor.

Bayram dolayısıyla Kadifekale Hava Şehitliği’ne gelen aileler, evlatlarının mezarları başında dua etti, Kur’an-ı Kerim okudu.

Şehit aileleri, kabirleri temizleyip çiçek bıraktı. Bazı şehit yakınları da mezarlıkta gül suyu ve şeker ikramında bulundu.

İzmir’de şehitlikte hüzünlü bayram

Ayten Şimşek, oğlu İstihkam Astsubay Çavuş Batuhan Şimşek’i 2022 yılında Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit düştüğünü söyledi.

Oğlunun, arabasını aldıkları gün şehit edildiğini belirten Şimşek, “Rabbim hiç kimseye yaşatmasın. Kabrine geliyorum ama yüzünü görmüyorum, sesini duymuyorum. Yolumu şaşırdım, bildiğimi unuttum. Daha 22 yaşındaydı.” dedi.

İzmir’de şehitlikte hüzünlü bayram

Şimşek, çok cesur olduğunu aktararak, “Oğlum, gözünün gördüğü hiçbir şeyden korkmazdı. Kalleşçe, arkadan saldırarak şehit ettiler. Vatanını, bayrağını çok seviyordu. Asker olacağını söyleyip, okuduğu üniversiteyi bıraktı. Şehit olduğunda daha iki yıllık askerdi. Batuhan bizim ikinci şehidimizdi, aynı yerde teyzemin oğlu şehit oldu.” ifadelerini kullandı.

İzmir’de şehitlikte hüzünlü bayram

İzmir Tersanesi’nde 2013’te meydana gelen kazada şehit olan Er Yavuz Arslan’ın annesi Neşe Arı ise oğlunun dört çocuğundan en küçüğü olduğunu söyledi.

İzmir’de şehitlikte hüzünlü bayram

Oğluyla çok iyi anlaştıklarını kaydeden Arı, “Benim bir damla gözyaşıma kıymazdı. 12 yıl oldu, dile kolay. Bayramı bugün burada geçirdik, sınavımız buymuş.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.