enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:50 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun 15’inci toplantısında, kadın ve gençlerden oluşan STK’ların temsilcileri dinlendi…
00:46 Beş soruda Eurofighter’lar hakkında bilmeniz gerekenler
00:38 Türk Devletleri Teşkilatı Gebele Zirvesi: Dikkat Çeken Noktalar
00:37 (AFAD) koordinasyonundaki Gazze için insani yardım malzemesi taşıyan 17. “İyilik Gemisi” Mısır’ın El-Ariş Limanı’na yaklaştı.
00:32 Almanya Dışişleri Bakanı neden Türkiye’ye geliyor?
00:30 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, 5G yetkilendirme ihalesinin ardından konuştu…
00:29 Etiyopya’nın Tartışmalı Barajı ( GERD) tamamladı. Şimdi ne olacak ?
00:25 Sağlık Bakanlığı’nın ‘Tütün Bağımlılığı ve Tedavi Birimleri Yönetmeliği’ Resmi Gazete’de yayımlandı.
00:24 Mansur Yavaş neden iktidarın hedefinde?
00:19 Büyük Rönesans Barajı’nın açılışı ve Mısır ile Etiyopya arasında karşılıklı çıkar arayışı: Etiyopya Barajı artık bir gerçeğe dönüştü
00:11 Türk askerinin Irak ve Suriye’deki görev süresinin 3 yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkere TBMM Başkanlığı’na sunuldu…
00:04 Gazze Sağlık Bakanlığı İsrail’den 30 ceset aldı, “Üzerlerinde istismar izleri görülüyor”
00:01 Haber Analiz: Travmadan Pragmatizme: Rusya’nın Taliban’la kurduğu yeni ilişkiler
09:37 “NATO ülkelerine gitmeyelim”
09:04 Türkiye-Afrika İş ve Ekonomi Forumu’nun (TABEF) beşincisi bugün İstanbul’da atılacak
08:54 Türkiye’de 5G’ye geçişin ilk aşaması olan operatörlere yönelik frekans ihalesini bugün gerçekleştirecek
00:52 SETA 2025 Güz Dönemi Seminer Programı Başlıyor!
00:47 Cumhurnaşkanı Erdoğan,”Gazze’nin vatanlarını savunan evlatlarına terörist iftirası asla atmadık”
00:42 Kriter’in Ekim Sayısı Çıktı!
00:28 Şarm El-Şeyh Zirvesinde ’Yeni Bir Ortadoğu’nun Doğuşu’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail üzerinde gerekli baskının oluşturulması gerekiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail üzerinde gerekli baskının oluşturulması gerekiyor
13 Ekim 2024
15
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gazze’de bir yıldır devam eden soykırım tüm insanlığın ortak utancıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Başbakanlık’ta baş başa görüşme, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi İkinci Toplantısı ile anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

“Gazze’de bir yıldır devam eden soykırım tüm insanlığın ortak utancıdır”

Netanyahu hükümetinin, bölgesel kapsamının ötesinde artık küresel düzeni tehdit eder hale gelen saldırganlıkları hakkındaki görüşlerini de paylaştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze’de bir yıldır devam eden soykırım tüm insanlığın ortak utancıdır. Bu nedenle acilen kalıcı ateşkesin sağlanması, insani yardımların ulaştırılması ve İsrail üzerinde gerekli baskının oluşturulması için uluslararası toplum olarak elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor. Bu konuda Arnavutluk’un da üzerine düşeni yerine getireceğine samimiyetle inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Arnavutluk Başbakanı Rama ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfının desteğiyle Türk halkının Arnavutluk’taki Müslüman kardeşlerine hediyesi olan Namazgah Camisi’nin açılışını gerçekleştireceklerini anımsatan Erdoğan, emeği geçenlere teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Balkanlar’ın en büyük camisi olan bu güzide eser, İslam’ın yüce değerleri olan barış ve birlik duygusunun yeşereceği bir ibadethane olacaktır.” dedi.

Başbakan Rama başta olmak üzere tüm Arnavut halkına samimi misafirperverlikleri için tekrar teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Değişik alanlarda, askeri, siyasi, ekonomik, ticari bütün bunların yanında turizme yönelik attığımız ve atacağımız adımlarla istişarelerimizin ve aldığımız kararların hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.​​​​​​​

Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi İkinci Toplantısı için geldikleri dost ve kardeş ülke Arnavutluk’ta bulunmanın bahtiyarlığını yaşadığını söyleyen Erdoğan, “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz sene, Arnavutluk’ta diplomatik ilişkilerimizin tesisinin 100’üncü yıl dönümünü idrak ettik. Tarihi bağlar ve kültürel yakınlıktan güç aldığımız Arnavutluk’la dostane ilişkilerimiz esasen bir asrın çok daha ötesine uzanıyor.” ifadelerini kullandı.

Bu tarihi, beşeri ve kültürel temel üzerine 2021’de inşa edilen stratejik ortaklığı bugünkü istişarelerle daha da derinleştirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şubat 2023’te Ankara’da düzenlenen ilk konsey toplantısında belirlenen işbirliği alanları üzerinde ayrıntılı görüş alışverişinde bulunduklarını aktardı.

İmzalanan ortak bildiri ile konseyin çeşitli alanlarda geliştirilmesi ve derinleştirilmesi yönündeki kararlılığı vurguladıklarını bildiren Erdoğan, şöyle devam etti:

“Tarım, yükseköğretim ile halkla ilişkiler ve iletişim alanlarında az önce imzaladığımız üç anlaşmayla işbirliğimizi ilerletme irademizi teyit etmiş olduk. Ticaret ve yatırım alanlarındaki girişimlerimizi, halklarımızın refahını artıracak adımlar olarak görüyoruz. Bu çerçevede, ticaret hacmimizi ilk aşamada 2 milyar dolar düzeyine çıkarmak için müşterek çabalarımızı sürdürüyoruz. Görüşmelerimizde karşılıklı yatırımlarımızı günümüz koşullarında avantaj sağlayacak yenilikçi sektörleri içerecek şekilde çeşitlendirme konusunda mutabık kaldık. Sağlık alanındaki güçlü işbirliğimizi de 2021’de rekor sürede inşa ettiğimiz Fier Dostluk Hastanesi’nin ortak işletmesiyle sürdüreceğiz.

Stratejik ortağımız ve NATO müttefikimiz Arnavutluk’un silahlı kuvvetlerinin askeri teçhizat ve eğitim alanlarındaki ihtiyaçlarının karşılanması noktasında da gereken desteği vereceğiz. Değerli dostum Başbakan Sayın Rama’yla FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle ortak mücadele konusunu da ele aldık. İnşallah bugün aldığımız kararlar suretiyle terör örgütleriyle mücadelemize etkin şekilde devam edeceğiz. Sayın Başbakan ile küresel ve bölgesel meseleler hakkında da fikir teatisinde bulunduk. Arnavutluk’un gerek bölgemizde gerek uluslararası alanda barış ve istikrarın tesisine yönelik çabalarını takdirle takip ediyoruz. Gazze başta olmak üzere işgal edilmiş Filistin topraklarındaki ve Lübnan’daki İsrail mezalimi görüşmemizin öncelikli gündem maddeleri arasında yer aldı.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.