enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:40 Eski Tunceli Valisi Sonel hakkında soruşturma başlatıldı
12:29 Hafta sonu için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
11:34 Bakan Fidan, Antalya’da kritik “dörtlü zirveye” ev sahipliği yapacak
11:06 Dünyada 19,2 milyon kişi kalp ve damar hastalıkları nedeniyle hayatını kaybediyor
10:40 Cuma Hutbesi: “Birbirimize Kenetlenelim, Sorumluluklarımızı İdrak Edelim”
00:58 Türkiye’den COP31 için Avrupa ile iş birliği çağrısı
23:01 Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi’nden “Sektör Öncüleri Turizm Öğrencileriyle Buluşuyor V” etkinliği
22:57 Kocaelispor’da yüzler gülüyor: Göztepe Maçının Hazırlıkları Başladı
21:44 SPD’den GAP İçin Yeni Uyarı: Savaş ve Gıda Krizi Kapımızda. GAP’ı unutmayalım
00:51 Katar, İran ile gizli pazarlık iddialarını yalanladı: ‘Çözüm bölgesel olmalı’
00:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş: İsrail’in BM üyeliği mutlaka askıya alınmalı
00:29 Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy’den ‘Patriot’ alarmı: ‘Durum daha kötü olamazdı’
00:29 Corendon’dan Havacılıkta bir İlk: Dijital Dönüşüm Hamlesi
00:25 Bursa’da OYAK Renault ve TOFAŞ’ın fabrikalarında yılın ilk çeyreğinde üretilen otomobillerin yarısı yurt dışına gönderildi…
00:24 Gagarin Türkiye üzerinden dönmüş
00:12 Macaristan’ın yeni başbakanı Magyar: ‘Mayıs başında iktidara gelebiliriz’
00:03 Bilgisayar Bilimi Alanında Birinciliği Kazanan Bedir TEKİNERDOĞAN Hollanda’da Zirveye Oturdu
00:59 Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’ndan (ABTTF),Yunanistan’ın Evrensel Periyodik İncelemesi’ne yazılı katkı
00:38 (BTK)’ya iletilen tüketici şikayetlerinde ilk sırada “internet servis sağlayıcılığı” hizmeti yer alıyor
00:23 Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Bulut’tan Kadın Yöneticili KOBİ’lere TURWIB Programı çağrısı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Aydın’ın Kuşadası’nda, Kurumlar Arası Gerginlik Hizmeti Aksatıyor

Aydın’ın Kuşadası’nda, Kurumlar Arası Gerginlik Hizmeti Aksatıyor
18 Ocak 2026
13
A+
A-

* Aydın’ın Kuşadası ilçesinde son günlerde Kuşadası Belediyesi ile Aydın Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan yetki ve koordinasyon gerginlik, siyasi tartışmaların ötesine geçerek doğrudan Kuşadası halkının günlük yaşamını giderek olumsuz etkilemeye başladı.

* İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

Yaşam Koçu Gül KABACAOĞLU, “ANKA Gelişim Kulübü' ve Yaşam Koçluğu Eğitimi'ne ilgi yoğun”

Gazeteci* Gül KABACAOĞLU 

AYDIN (Kuşadası), 18 OCAK 2026 – UHA / İnternational News Agency’ndan Gazeteci Gül KABACAOĞLU, kaleme aldığı “Aydın’ın Kuşadası’nda, Kurumlar Arası Gerginlik Hizmeti Aksatıyor” başlıklı haberinde, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde son günlerde Kuşadası Belediyesi ile Aydın Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan yetki ve koordinasyon gerginliğin, siyasi tartışmaların ötesine geçerek doğrudan Kuşadası halkının günlük yaşamını giderek olumsuz etkilemeye başladığına dikkat çekti.

Sosyal belediyecilikten asla ödün verilmeyecek

AK Partili Aydın B.Şehir Başkanı Özlem ÇERÇİOĞLU&CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı Ömer GÜNEL

Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun haberine göre, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi arasında uzun süredir devam eden iletişim kopukluğu; altyapı çalışmaları, yol düzenlemeleri, temizlik hizmetleri ve sosyal projelerde ciddi aksamalar olduğuna dikkat çekerek,  vatandaşın en temel ihtiyacı olan hizmetlerin, kurumlar arası çekişmenin gölgesinde kaldığını ve çözüm bekleyen sorunların ise her geçen gün giderek büyüdüğünün de altını çizdi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi daha modern bir Kuşadası için çalışmalarını sürdürüyor - İzmir Haber - İzmir Son Dakika Haberleri

Özellikle Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan bazı ana arterlerde ve altyapı alanlarında yaşanan gecikmelerin, AK Partili Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi ile aralarında yeterli koordinasyon sağlanamaması nedeniyle çözümsüz kaldığını aktaran Gazeteci KABACAOĞLU, aynı şekilde Kuşadası Belediyesi’nin hayata geçirmek istediği bazı yerel projelerin de Büyükşehir onayı ve desteği beklerken askıda kaldığının görüldüğünün kaydedildiğini aktardı.

Sözkonusu haberde, bu durumun bedelini ödeyenin ise Kuşadası’nda yaşayan vatandaşlar ve ilçeye gelen yerli-yabancı misafirler olduğu, Turizmin kalbi sayılan bir kentte, plansızlık ve uyumsuzluk görüntüsü Kuşadası’nın marka değerine de zarar verdiği vurgulandı.

Kuşadası'nda Belediye Gerginliği: Aydın Büyükşehir ile Karşı Karşıya

Gazeteci Gül KABACAOĞLU’un haberinde, halkın beklentisinin son derece net olduğu aktarıldı, siyasi ya da idari anlaşmazlıkların bir kenara bırakılmasının, kişisel ya da kurumsal ego savaşları yerine ortak akıl ve iş birliğiyle hareket edilmesinin, Belediyeler arası yetki tartışmalarının faturasının da direk olarak vatandaşa kesilmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığı kaydedildi.

Kuşadası halkının hizmet beklediğini dile getiren Gül KABACAOĞLU, polemik değil, çözüm istediğini ifade ederek, özellikle  yerel yönetimlerin asli görevinin, hangi siyasi görüşten olursa olsun, halka eşit ve kesintisiz hizmet sunmak zorunda bulunduğunu ve bugün gelinen noktada bu sorumluluğun yeniden hatırlanarak ve gerekli adımların acilen atılmasının da kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Gazeteci Gül KABACAOĞLU yazısının son bölümünde ise “Bu şehir, kurumlar arası gerginliklerle kaybedecek bir gününü birgün bile hak etmemektedir” diye noktaladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.