enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:04 Türkiye’yi Kuşatma Hayali
00:47 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:40 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:10 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:09 Kocaeli’ Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:09 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:06 Su Yönetiminde Yapay Zeka’nın Evrimi
00:04 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
00:01 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
10:13 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:53 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
00:49 Kocaeli’n Gebze ihracat şampiyonu firmalar ödüllendirildi…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:39 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının,COP31’in organizasyonel hazırlıkları
00:39 Kocaeli’den Haberler…
00:30 Türk Eğitim Derneği’nin 98. Yıl Resepsiyonunda Seçkin Davetliler Eğitim İçin Bir Araya Geldiler
00:27 ABTTF’den AB Komisyonu’na ortak rapor: Yunanistan’daki STK’larından ülkede hukukun üstünlüğündeki gerilemeye dair
00:12 Kafkasya dağlarnda açan çiçek. Anadolu’da neden söndü…
00:07 Adil Türkiye Partisi: “Erken Seçim Yarışı Başlıyor, Hazır Olan Kazanır”
00:12 Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı: ‘Ruslar gerçekten barış istiyor mu?’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency ve UHA / İnternational News Agency ’16 Ocak Basın Onur Günü’nde onurlandırıldı

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency ve UHA / İnternational News Agency ’16 Ocak Basın Onur Günü’nde onurlandırıldı
18 Ocak 2026
23
A+
A-

*Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin (KOGACE) ev sahipliğinde 16 Ocak Basın Onur Günü’ etkinliği Ataürk ve silah arkadaşlarının Cumhuriyetin ilk adımlarının atıldığı basın toplantısının gerçekleştirildiği Kasrı Hümayun Saray Müzesi’nde yapıldı.

 * Etkinlik çerçevesinde meslekte uzun yıllar hizmet veren TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency ve UHA / İnternational News Agency plaketle ödüllendirildi.

* İşte detayı!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Kocaeli'de 16 Ocak Basın Onur Günü Törenle Başladı

KOCAELİ, 18 OCAK 2026 – Katılımın yoğun olduğu 16 Ocak Basın Onur Günü,  Sabah saatlerinde İzmit Tren Garı’nda biraraya gelen protokol ve  gazeteciler, Atatürk Anıtına çelenk konmasının ardından Av Köşkü’nde bir araya geldi.

16 Ocak 1923 tarihinde Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 103 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geleceğine yönelik hedeflerini anlatıp, yol haritasını çizdiği tarihi Basın Toplantısı Kasr-ı Hümayun’da kutlandı.

Sunuculuğunu önceki dönem Cemiyet Başlığını yapan Gazeteci Halit Yılmaz’ın yaptığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ve ardından günün anlam ve önemini belirten 16 Ocak Basın Onur Günü toplantısı ve Gazze’yle ilgili video gösterimiyle devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Halk oyunları gösterisi sonrası Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 tarihindeki ilimizi ziyaretleri ile İzmit’te Kasr-ı Hümayun’da düzenlediği toplantılara ait görüntülerin de içinde bulunduğu Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan video gösterimi ile devam etti.

Gazzeyle ilgili videonun ardından Gazzeli Gazeteciler Sami Muhammed Shehada Wasfia ve Deniz Büstani, Gazze’de yaşanan insanlık dramı ve basın mensuplarının yaşadığı zorluklara ilişkin konuştu.

Kocaeli'de Basın Onur Günü Gururu: Tarihi Miras 103 Yaşında! - Gölcük Gündem

Daha sonra Vali İlhami Aktaş, Gazzeli Gazeteciler Sami Muhammed Shehada Wasfia ve Deniz Büstani’ye konuşmalarından dolayı plaket takdiminde bulundu.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu ve Vali İlhami Aktaş günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptılar.

Kocaeli'de Basın Onur Günü Gururu: Tarihi Miras 103 Yaşında! - Gölcük Gündem

Kocaeli Üniversitesi ile Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti iş birliği ile hazırlanan ‘Birlikte Bilelim – Arama Konferansı’ isimli kitabın lansmanı da gerçekleştirildi.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu ve Vali İlhami Aktaş günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptılar.

Konuşmalardan sonra, 16 Ocak Basın Onur Günü plaketlerinin takdiminde, meslekte uzun yıllar hizmet veren TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency ve UHA /  İnternational News Agency plaketle ödüllendirildi.

Ödül, CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler tarafından TRT emeklisi Gazeteci Ataner Yüce’ye verildi.

Birlikte Bilelim” Arama Konferansı Kitaplaştı - Giresun Işık Gazetesi

Basın Onur Günü plaketlerinin takdimi sonrası program, Vali İlhami Aktaş ve beraberindeki davetlilerin Kasr-ı Hümayun’da hazırlanan masada bir araya gelerek günün anısına fotoğraf çekilmeleriyle sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.