enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 ‘Yüzyılın Konut Projesi’nde ayrıntılar bugün belli olacak
00:54 CHP’nin kurultay tarihi belli oldu
00:53 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 günlük Kuveyt, Katar ve Umman Körfez turundan notlar!
00:47 Hollanda Açık Deniz Rüzgâr Enerjisi Çevrim Santrali Kurulumu İçin İhale Açıldı
00:43 ABD Başkan Yardımcısı Vance: Trump’ın politikası Batı Şeria’yı İsrail’e ilhak etmek değil
00:43 Prof. Dr. Mehmet Yüce: “Sayın İlham Aliyev’in Kazakistan ziyareti, Orta Asya jeopolitiğinde yeni “Türk ekseni”nin oluşum aşamasını göstermektedir”
00:38 Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) İhracata verdiği destekle büyüyor!
00:31 Ermenistan Başbakanı Paşinyan: “Ermenistan, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki taşımacılığı sağlamaya hazır”
00:27 İlham Aliyev Macaristan Başbakanını tebrik etti
00:21 Türkiye ve Umman arasında medya, enformasyon ve kamu diplomasisi alanlarında mutabakat zaptı imzalandı…
00:19 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), Meclisi’nden Uras Ege ve Teoman için destek çağrısı
00:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin vizyoner projesi, Bilimin yeni rotası UçakPark kapılarını açtı…
00:13 İstanbul Bayrampaşa İlçe Belediye Meclisinin belediye başkan vekili seçimi 26 Ekim 2025 Pazar günü yapılacak…
00:10 Geriatri Uzmanı Dr. Sibel Akbaş, “Palyatif bakımı yaşamı tehdit eden hastalıklarla mücadele eden hasta ve yakınlarının yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan bütüncül bir sağlık hizmeti”
00:06 Uygun fiyatlı uçak bileti bulmak artık sadece şansa bağlı değil. Uçak bileti alırken bilmeniz gereken gizli tasarruf yöntemleri!
00:02 Akıllı KOBİ Dijital Dönüşüm Konferansı Denizli’de KOBİ’leri Geleceğe Taşıyor
13:32 İsrail’in Gazze Soykırımı İki Şeyi Kanıtladı!
10:24 Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP Genel Başkanı Özel’e, “Yüreğin yetiyorsa şimdi de su bidonuyla kürsüye çıksana”
08:30 Polonya’nın AB Göç Paktı’ndan Muafiyet Tartışması: Dayanışma mı Ayrıcalık mı?
08:28 “KKTC Cumhurbaşkanlığı Seçimleri; Doğu Akdeniz Dengesi ve Jeopolitik Yansımalar”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, KKTC’den üç ev satın alabilecek

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, KKTC’den üç ev satın alabilecek
9 Haziran 2024
22
A+
A-

Önceden sadece bir ev alabilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bu hakkı, üç eve çıkarıldı.

Yeni şartlar ve bazı alımlara kısıtlamalar getiren “Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama(Yabancılar) (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Cumhuriyet Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edildi.

Değişikliğe göre, yabancı uyruklular KKTC’den bir apartman dairesi veya konut alabilecek. KKTC’yi tanıyan ülkeler ile KKTC vatandaşlarına kendi topraklarında 3 konut veya apartman dairesi satın alma hakkı tanıyan ülkelerin vatandaşları ise KKTC’de 3 konut veya apartman dairesi edinebilecek.

Önceki düzenlemede de yabancılar KKTC’de bir konut veya apartman dairesi alabiliyorlardı ancak yeni düzenlemeye müstakil ev alımında arazi sınırlandırılması eklendi.

Daha önce, müstakil ev alımında konutun içinde bulunduğu arazi 5 dönüme kadar çıkarken, değişiklikle bu alan 2,5 dönüme düşürüldü.

Cumhuriyet Meclisi’nde kabul edilen yasa ile yabancıların yatırım amaçlı arazi alımı konusunda da değişikliğe gidildi. Daha önce 3 milyon Euro yatırımla 60 dönüm arazi alabilen yabancılar için arazi genişliği aynı kalırken yatırım miktarı 20 milyon Euro’ya çıkarıldı.

Daha önce şart koşulan 3 milyon Euro’luk yatırımın niteliğine bakılmazken, yeni yasadaki 20 milyon Euro’luk yatırımın içinde sanayi, eğitim veya sağlık alanında olması zorunluluğu getirilerek 2 yıl içinde bu yatırımları yapmadığı tespit edilenlerin ellerinden arazilerin alınacağı yer aldı.

Yabancıların, şirketler veya mütevelli aracılığı ile daha önce sınırsız arazi alabilme şartı da değiştirildi. Bundan sonra yabancıların ortaklığı yüzde bir dahi olsa şirket veya mütevelli yabancı sayılacak ve sadece gerçek kişilerin haklarından yararlanarak 1 konut veya 20 milyon Euro’luk yatırım ile 60 dönüm arazi alabilecek.

Yabancıların kayıtsız taşınmazlarına da kayıt altına alınma zorunluluğu getirildi. Buna göre, yabancılar ellerinde bulunan fazla arazi ve mülkleri 2 yıl içerisinde satmak ve sözleşmelerini 6 ay içerisinde Tapu Dairesi’ne bildirmek zorunda olacak.

Fazla mülklerle ilgili Bakanlar Kurulu’na 2 yıllık süreyi 3 yıla uzatma hakkı tanınırken, yasayı ihlal eden yabancılara asgari ücretin 500 katı para cezası verilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.