enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 MEB’den asılsız LGS iddialarına ilişkin suç duyurusu
00:34 KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan “Terörsüz Türkiye” Vurgusu: Bölgeye Huzur Getirecek
00:24 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), ‘Terörsüz Türkiye’ için umut veren gelişmeleri önemsiyoruz
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kazandı, milletim kazandı
00:08 Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 211 bin 157 kişi ay sonuna kadar ehliyetlerini yenilemezse, belgeleri geçersiz sayılacak.
18:57 Emine Erdoğan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı
11:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün bitiyor olması en çok onları rahatsız ediyor”
11:02 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
09:46 TUDPAM’dan Orta Doğu’ya Derinlikli Bakış: Dış Bakış Dergisi Haziran 2025 Sayısı Yayımlandı
06:36 AK Parti’nin Kızılcahamam kampı başladı
00:48 ‘Terörsüz Türkiye’ hedefinde sahada ilk somut adım atıldı. Irak’ın Süleymaniye kentinde Terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı
00:48 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi!
00:44 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:36 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
00:25 TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Van Milletvekili Buldan’dan, terör örgütü PKK’yla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti…
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:09 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çalışanların haklarını gasp etmiş: ASKİ’deki usulsüzlük Sayıştay raporuna yansıdı

Çalışanların haklarını gasp etmiş: ASKİ’deki usulsüzlük Sayıştay raporuna yansıdı
17 Aralık 2023
40
A+
A-

* Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın, ASKİ üzerinden vatandaşın cebini boşaltması Sayıştay raporlarına yansıdı.

* CHP’li ABB Başkanı Mansur Yavaş ve ekibinin 2022 Sayıştay raporlarında; su tarifesinin belirlenmesinde doğru maliyet hesabı yapamadıkları ve isimsiz abonelere ilişkin gerekli işlemleri yapmadıkları ortaya çıktı. 

 UHA / İnternational News Agency  

Çalışanların haklarını gasp etmiş: ASKİ'deki usulsüzlük Sayıştay raporuna yansıdı

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiUHA Haber’in ‘TR Haber’ kaynaklı haberine göre, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve ekibinin, 2022 yılı Sayıştay raporlarında; “Su tarifesinin belirlenmesinde doğru maliyet hesabını yapamadıkları” ortaya çıktı.

ASKİ’de yapılan usulsüzlükler Sayıştay raporuna yansırken; ortaya çıkan gerçeği AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan kamuoyu ile paylaştı.

ASKİ skandalı! Sayıştay gerçeği ortaya çıkardı: Mansur Yavaş fahiş fiyatlarla fatura gönderdi

Hakan Han Özcan, Sayıştay raporlarında Mansur Yavaş ve ekibinin su maliyeti bile hesaplayamadığının ortaya çıktığını belirtirken; fahiş fiyatla kesilen su faturalarını ödemek için ineğini satan çiftçilerin uğradığı zarardan da bahsetti. Ankara’nın birçok köyüne tankerlerle su taşındığını hatırlatan Özcan, söz konusu taşıma suya da vatandaşların fatura ödediğini belirtti.

“Sayıştay’ın ASKİ için hazırladığı raporu incelerken liyakatten bahseden Yavaş ve ekibinin su faturasını bile hesaplayamadığını gördük. Ne yazık ki böyle basit bir hesabı yapamayanlar tekrar Ankara’yı yönetmeye talip oldular. 5 senedir Ankaralılara hizmet etmeyen, Ankara’ya tek bir çivi dahi çakmayan Yavaş, üstüne üstlük bir de Ankaralılara kestiği fahiş faturalarla vatandaşı zarara soktu” diye konuşan Özcan, şöyle devam etti:

Ayrıca Yavaş’ın ASKİ üzerinden skandalları sadece su tarifesi belirlenmesinde doğru maliyet hesabının yapılmaması ile de bitmiyor. Yavaş yıllarca emek veren çalışanların haklarını da gasp etti. Tahsil edilen atıksu ücretlerini başka hizmetlere harcamış ya da parayı ABB’ye göndermiş. İşyeri olarak faaliyet gösteren yerlerin su aboneliklerini de hatalı hesaplamış. Tarifeler ve abone hizmetleri yönetmeliğinde belirsiz düzenlemelere imza atmış. İsimsiz abonelere ilişkin gerekli işlemleri yapmamış.

ASKİ skandalı! Sayıştay gerçeği ortaya çıkardı: Mansur Yavaş fahiş  fiyatlarla fatura gönderdi - Son Dakika Haberler

SAYIŞTAY GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“31 Mart yerel seçimleri öncesi Ankaralılara birçok vaatte bulunan Mansur Yavaş ne yazık ki bu vaatlerinin hiçbirini yerine getirmedi. Özellikle ‘Allah’ın suyundan para mı kazanılır’, ‘Çiftçilerimize 1-2 kuruşluk sembolik rakamlarla su satacağız’ diyen Sayın Mansur Yavaş gelinen noktada vatandaşa 12 bin 800 TL fatura göndermişti. Bugün Türkiye’nin en pahalı 5’inci suyunu satan belediye konumuna yükseldi. Sayıştay’ın ASKİ için hazırladığı raporu incelerken liyakatten bahseden Yavaş ve ekibinin su faturasını bile hesaplayamadığını gördük. Ne yazık ki böyle basit bir hesabı yapamayanlar tekrar Ankara’yı yönetmeye talip oldular.

Yavaş’ın destek olma sözü verdiği ve sembolik rakamlarla su satacağım dediği çiftçiye ise fahiş fiyatlarla fatura gönderildi. Yavaş ve iş bilmez ekibinin gönderdiği su faturalarını ödeyebilmek için vatandaşlar ineklerini satmak zorunda kaldı. Ancak Sayıştay’ın ASKİ’de yaptığı inceleme sonrası hazırladığı 2022 yılı raporunda su tarifesinin belirlenmesinde doğru maliyet hesabının yapılmadığı ortaya çıktı. Ayrıca Sayın Yavaş ve ekibi Ankara’nın birçok köyüne su veremiyor. Tankerlerle köylere su taşımaya çalışıyorlar. Taşıdıkları suya da fahiş fiyatlarla fatura gönderiyorlar.”

CHP'li Mansur Yavaş'tan canlı yayında skandal sözler: Terörist başı için  'Apo Bey' dedi | Politika Haberleri

“FATURALARLA ANKARALILARI ZARARA SOKAN YAVAŞ PERSONELİN HAKKINI DA GASP ETTİ”

Özcan, açıklamasına şöyle devam etti:

“5 senedir Ankaralılara hizmet etmeyen, Ankara’ya tek bir çivi dahi çakmayan Yavaş, üstüne üstlük bir de Ankaralılara kestiği fahiş faturalarla vatandaşı zarara soktu. Ayrıca Yavaş’ın ASKİ üzerinden skandalları sadece su tarifesi belirlenmesinde doğru maliyet hesabının yapılmaması ile de bitmiyor. Tahsil edilen atıksu ücretlerini başka hizmetlere harcamış ya da parayı ABB’ye göndermiş. İşyeri olarak faaliyet gösteren yerlerin su aboneliklerini de hatalı hesaplamış. Tarifeler ve abone hizmetleri yönetmeliğinde belirsiz düzenlemelere imza atmış. İsimsiz abonelere ilişkin gerekli işlemleri yapmamış. Yetmemiş Sayın Yavaş yıllarca emek veren çalışanların haklarını da gasp etmiş. Sayıştay raporunda, kıdem tazminatı karşılıklarının eksik ayrılması, şirket işçilerine ödenen kıdem tazminatlarının rücu edilmemesi, tahsil edilen atıksu ücretlerinin başka hizmetlere harcanması veya büyükşehir belediyesine gönderilmesi gibi konulara vurgu yapılmaktadır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.