enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:52 SETA 2025 Güz Dönemi Seminer Programı Başlıyor!
00:47 Cumhurnaşkanı Erdoğan,”Gazze’nin vatanlarını savunan evlatlarına terörist iftirası asla atmadık”
00:42 Kriter’in Ekim Sayısı Çıktı!
00:28 Şarm El-Şeyh Zirvesinde ’Yeni Bir Ortadoğu’nun Doğuşu’
00:27 Eskişehir’de 694 milyon ton nadir element bulundu
00:20 Bakan Güler, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü
00:15 Kumar Bir Halk Sağlığı Sorunudur
00:14 Muhalefet, CHP’nin Gölgesinde Yaşamak Zorunda mı?
00:03 Bisiklet tutkunları, Çeşme’de pedal çevirecek!
00:58 Türk dünyasının ortak ruhunu, milli dirilişini ve bağımsızlık idealini temsil eden Ahmed Cevad, “Unutulmadı”…
00:58 Ekol TV’de sarsıcı gelişmeler yaşanıyor. Kanalın Ankara bürosu kapatıldı, İstanbul’da ise çok sayıda çalışanla yollar ayrıldı.
00:55 Olmadı Bay Kuipers: Hollandalı yazarın Jön Türk anlatımı… Yazıdaki gerçekler, eksikler ve oryantalist sapmalar
00:53 Oyunculuk yanında İran’da ticaretle de uğraşan Niloufar Rosa Ghodsifar, aynı sistemini Türkiye’de kuruyor.
00:42 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat farkı açtı! 12 Ekim reytinglerinde TRT 1 zirvede
00:41 Ankara Gastronomi Festivali 24-26 Ekim’de, tarih ve lezzet başkent sofralarında buluşuyor.
00:27 Gazze’ye yardım taşıyan 17. İyilik Gemisi yola çıktı
00:23 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Nuri Aslan İmamoğlu’nun yerine seçilmişti! Aslan için hapis talebi
00:18 Filistin’in Başkenti Doğu Kudüs’ten derlediğimiz haber turu!
00:16 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda yarışacak 8 aday, yoğun kampanya dönemine girdi.
00:16 Bu hafta sıcaklıklar mevsim normallerinin 1-2 derece altında seyretmeye devam edecek. Kar yolda…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, AKPM Başkanı Tiny Kox ile görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, AKPM Başkanı Tiny Kox ile görüştü
29 Eylül 2023
44
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Avrupa Parlamento Başkanları Konferansı’na katılmak üzere geldiği İrlanda’nın başkenti Dublin’de, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Tiny Kox ile bir araya geldi.

UHA / Europe İnternational News Agency

Dublin Kongre Merkezi’ndeki görüşmede, Rusya-Ukrayna Savaşı’nda Türkiye’nin üstlendiği rol, Türkiye-Avrupa Konseyi ilişkileri ile uluslararası gelişmeler ele alındı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, görüşmede, AKPM’nin çalışmalarına Türkiye’nin önemli katkılar sunduğunu söyledi.

Rusya-Ukrayna Savaşı’nda diplomasinin önemine işaret eden Kurtulmuş, bu savaşın sadece iki ülkeyi değil tüm dünyayı etkileyecek potansiyeli bulunduğunu, bu savaşı bir an önce bitirmenin herkesin vazifesi olduğunu ve savaşın sona erdirilmesinin Avrupa’nın geleceği açısından da önem taşıdığını belirtti.

AKPM Başkanı Kox da Rusya-Ukrayna Savaşı’nda Türkiye’nin oynadığı rolü takdir ettiklerini dile getirdi.

Diplomasinin önemine değinen Kox, Tahıl Koridoru anlaşmasının, bu süreçteki en büyük başarılardan birisi olduğunu vurguladı.

Görüşmede, Türkiye’nin Dublin Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay, AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Hasan Turan, AK Parti Adana Milletvekili ve Türkiye-İrlanda Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Sunay Karamık ve TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun da hazır bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.