enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:09 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den “Çalı Canavarı”, kırsal yollarda çalı, diken ve taş gibi engelleri temizliyor, ulaşım güvenliğini sağlıyor
07:03 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Bakan Uraloğlu, “Turistik Doğu Ekspresi, 2025-2026 kış sezonu seferleri 22 Aralık’ta başlayacak”
00:35 Papa 14. Leo göreve gelmesinin ardından ilk dış gezisini Türkiye’ye gerçekleştirecek.
00:31 Prof. Dr. Kürşad Zorlu: Ankara 2026 Türk Dünyası Başkenti seçildi
00:31 Bağımlılığı olan çocuğa destek!
00:29 Adalet Bakanı Tunç, Ekrem İmamoğlu hakkında “casusluk” iddiasıyla yürütülen soruşturmaya ilişkin soruyu yanıtladı
00:26 Türkiye, İngiltere’den 20, Katar ve Umman’dan 24 Eurofighter savaş uçağı almayı planlıyor.
00:20 Mahmudhoca Behbûdî’nin Seçilmiş Eserleri, Ankara’da Türk Dünyası’na tanıtıldı
00:15 Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulu, 2026 yılı hac hazırlıklarını tamamladı. Hac kurası 5 Kasım Çarşamba günü saat 10.30’da çekilecek.
00:07 Dünya Tekvando Şampiyonası’nda mücadele eden Emine Göğebakan, kadınlar 46 kiloda ve Nafia Kuş Aydın, kadınlar +73 kiloda altın madalya kazandı.
00:06 Dünyada ilk savaş uçağını Türkler düşürdü
00:04 Nizip Ticaret Odası’ndan Nizip Meslek Yüksekokulu’na Laboratuvar desteği…
18:26 Takım olabilmenin verimi!…
00:58 Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Trabzonspor sahasında karşılaştığı Eyüpspor’u 2-0 mağlup eden karşılaşmayı spor yazarları kaleme aldı…
00:50 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Dezenflasyon süreciyle birlikte gelir dağılımında, toplumsal refahı güçlendirmeyi hedefliyoruz.”
00:45 Türk Devletleri Teşkilatı yeni üye devletleri kabul edecek mi?
00:44 BakanTunç, “Çocukların korunması, çocuk istismarının önlenmesi, insan ve uyuşturucu ticareti gibi suçlarda iki ülke arasında işbirliği yapılmalı”
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eurofighter anlaşması için imzaları attık
00:09 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Dijital bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturuyoruz”
00:04 Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Trabzonspor, Teknik Direktörü Fatih Tekke 90 dakikayı değerlendirdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Emekli maaşına düzenleme yolda

Emekli maaşına düzenleme yolda
26 Eylül 2023
45
A+
A-

* Meclis açıldığında öncelikli görüşülecek konulardan biri emekli maaşlarında yapılacak artış.

* Buna ilişkin yasal düzenlemenin hazırlığı sürüyor.

* Peki düzenleme kapsamında nasıl bir adım atılması bekleniyor? Detaylar haberimizde.

UHA / İnternational News Agency

Emekli maaşlarına yönelik çalışmalar devam ediyor. Milyonlarca emeklinin gözü, maaş artışına ilişkin yasal düzenlemede. Meclis 1 Ekim’de açılacak. Öncelikli görüşülecek konulardan biri ise emekli maaşına yapılacak düzenleme olacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli maaşı düzenlemesi için çalışmalarını sürdürüyor.

“Yılbaşında enflasyon farkı, refah payıyla birlikte verilmesi birinci senaryo”

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş,TRT Haber’de konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları kaydetti;

5 milyona yakın emeklinin maaşı hali hazırda 7 bin 500 lira civarında. Dolayısıyla SSK ve Bağkur emeklilerinde maaşı 7 bin 500 lira olanların bunun en azından temmuz-ağustos-eylül enflasyonunun güncellenmesi söz konusu olacak. Yine temmuz-ağustos-eylül enflasyonu göz önünde bulundurulup bunun yükseltilmesi diğer emeklilerin ise yılbaşında enflasyon farkı, refah payıyla birlikte verilmesi birinci senaryo.

2. senaryo ise sadece en düşük emekli maaşları değil diğer emeklilere de en azından gerçekleşen enflasyon oranında maaşların güncellenmesi şu anda konuşulan formüller arasında. Fakat dediğim gibi bütün bu formüller kamuoyunda beklentiler ve konuşulan senaryolardan ibaret.

Yasal düzenlemenin ekim ayında Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.