enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 Terör ve İstihbarat!…
00:54 Türkiye-İtalya arasında, ticaret, sanayi yatırımları, uzay, kültür, spor, sosyal hizmetler, arşiv, ulaştırma ve savunma sanayi alanında 11 anlaşma imzalandı….
00:49 Türkiye-İtalya 4. Hükümetlerarası Zirvesi sonrası ortak bildiri yayımlandı
00:41 Eğitim faaliyeti sırasında kaza: 1 asker şehit
00:38 Bakan Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e ‘bant’ tepkisi
00:35 Yer Bilimci Prof. Dr. Feyzi Bingöl’den Marmara Depremi Uyarısı: “Tek Parça Kırılırsa 7’nin Üzerinde Olabilir”…
00:30 Dostluk Maskesi Altında İhanet: Türkiye’ye Yönelik Planların Derin Analizi
00:25 Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Kayseri’de uçuş sayısını 20’ye kadar düşürdü!
00:25 İstanbul’da 2 bin 928 az hasarlı bina tespit edildi
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kut’ül Amare Zaferi mesajı
00:14 ROKETSAN, Türkiye’nin 2024’te savunma sanayisinde 7 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi…
00:03 Türkiye, Üç Deniz Girişimi’nin stratejik ortağı oldu
10:27 Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Mehmet Ali Şahin’den 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ‘İmamoğlu’ tepkisi…
09:31 Kocaeli’nde görev yapan futbol aday hakemleri, “İl Hakemliği”ne terfi ettiler…
08:48 Kayseri’den Şubat ayında 295 milyon 660 bin dolar ihracat gerçekleştirildi…
08:38 Dünya Asansör Endüstrisi İstanbul’da Buluşuyor!…
08:29 KalDer Ankara Şubesi’nin düzenlediği 25. Kamu Kalite Sempozyumu’nda İlham Veren Kamu Yönetimi projeleri yarışacak..
07:37 Reel Kesim Güven Endeksi Nisan Ayında 2,4 Puan Arttı
07:09 Alina Boz’la Cihangir Ceyhan’ın başrollerini paylaştıkları Bir Zamanlar İstanbul dizisinde, seyircinin olmasını heyecanla beklediği oldu…
00:49 “Yangın Güvenliği Teknik Değil, Yönetim Meselesidir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ekonominin rotası reform paketiyle yeniden çizilecek

Ekonominin rotası reform paketiyle yeniden çizilecek
8 Mart 2021
673
A+
A-

UHA HABER / Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu hafta kamuoyuyla paylaşması beklenen ekonomik reform paketi ile ekonominin rotası yeniden çizilecek. Makroekonomi, yapısal politikalar, enflasyon, cari açık ve kamu maliyesi paketteki bazı başlıklar arasında.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta İnsan Hakları Eylem Planı’nı açıklamasının ardından gözler bu hafta kamuoyuyla paylaşılacak ekonomi paketine çevrildi.

Kasım ayından bu yana değişen ve takdir toplayan ekonomi politikalarının yanı sıra reformların uygulanacağına dair kararlılığın gösterilmesi de ülke ekonomisinde not artırımlarını beraberinde getirecek bir rotanın şekilleneceğine işaret ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan öncülüğünde uzun süredir üzerinde çalışılan, makroekonomik istikrar politikaları ve yapısal politikaları içeren ekonomik paketin bu hafta açıklanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu paketi kamuoyuna açıklayarak ülkeyi istikrar ve güven temelinde büyütme kararlılığını bir kez daha ortaya koyacaklarını ifade etmişti.

Açıklanacak paketin, sürdürülebilir büyümeyi destekleyici, enflasyonist baskıları azaltıcı ve yapısal kırılganlıklara cevap veren bir dizi unsuru içinde barındırması bekleniyor. Hayata geçirilecek politikaların yabancı yatırımcıların güvenini tazeleyeceği, ülke imajı ve kredibilitesine artırıcı etki yapacağı değerlendiriliyor. Tüm bunların, not artırımlarını da beraberinde getirebileceğine işaret ediliyor.

Ekonomik Reform Paketi’ne ilişkin başlıklar belli oldu

Açıklanacak paketin merkezinde makroekonomik istikrar ve yapısal politikalar yer alacak. Enflasyon ve cari açıkla mücadele, finansal sektör ve kamu maliyesi konularına öncelik verilecek.

Kurumsal yapı güçlendirilecek

Reformlar makroekonomik istikrar ve yapısal politikalar üzerinde yoğunlaşacak. Makroekonomik istikrar kapsamında enflasyon ve cari açıkla mücadele, finansal sektör ve kamu maliyesi konularına öncelik verilecek. Yapısal politikalar tarafında ise kurumsal yapı, yatırımlar ve rekabet politikalarına yönelik adımlar yer alıyor.

Ödeneklerden tasarruf edilecek

Pakette mali disiplin ve tasarruf vurgusu ön planda. Bakanlıklar zorunlu olmadıkça ödeneğin üzerinde harcama yapmayacak, hatta ödeneklerinden tasarruf edecek. Kamu alım ihalelerinde yeni sisteme geçilecek. Kamu iktisadi teşebbüsleri yeniden yapılandırılacak.

Enflasyonla mücadeleye öncelik verilecek

Fiyat istikrarının temini için kalıcı tedbirler geliştirilecek. Sermaye piyasalarının geliştirilmesi hususunda yeni politikalar hayata geçirilecek.

[UHA Haber Ajansı, 08 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.