ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:58 TUSAŞ’a yönelik terör saldırısında 4 kişi şehit oldu, 14 yaralı var
17:41 TUSAŞ tesislerine yönelik terör saldırısıyla ilgili yayın yasağı
17:33 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TUSAŞ’ın Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen terör saldırısına ilişkin konuştu
17:25 Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, terör saldırısı sonrası İstanbul’daki SAHA EXPO’dan ayrılarak Ankara’ya doğru yola çıktı
17:14 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ’ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlattı
17:00 Bakan Yerlikaya: TUSAŞ tesislerine terör saldırısı gerçekleştirildi
00:37 TBMM Genel Kurulu Toplandı
00:28 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis’te Abgola Meclis Başkanı CerQueira ile görüştü
00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü
00:27 TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 2025 Yılı Bütçe Görüşme Takvimi
00:24 Analiz :Gürcistan’da Kritik Seçim: Yol Ayrımı mı?
00:18 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kotdivuar Savunma Bakanı ile görüştü
00:08 Meclis, bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerini araştıracak
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kazakistan Cumhuriyet Bayramı dolaysıyla düzenlenen resepsiyonda konuştu
00:06 TBMM Genel Kurulunda, partilerin grup başkanvekillerinden gündeme ilişkin değerlendirmeler
00:02 Kilis’te bin 920 konut hak sahibi depremzedelere teslim edildi
00:02 IV. Manas Forumu’nda: ”Avrasya’da Bağlantıların ve İş Birliklerin Güçlendirilmesi” tartışıldı
22:17 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi’ndeki toplantıda konuştu
12:45 Işıkhan: Tamamlayıcı emeklilik sistemiyle ilgili çalışma yok
12:33 Gazeteci Aslı SÖZBLİR’in Sabah Kahvesi’nde ‘Orada neler oluyor’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, “Kalkınma Yolu projesinde Türkiye’nin önemi büyük olacak”

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, “Kalkınma Yolu projesinde Türkiye’nin önemi büyük olacak”
7 Ocak 2024
42
A+
A-

Bismillâhirrahmanirrahîm;

 Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, 6 Şubat 2023’te yaşanan depremler sonrası yaraları sarmak ve deprem bölgesini yeniden inşa etmek için tek vücut halinde, yoğun bir çalışmanın içine girdiklerini ifade etti. 

UHA / İnternational News Agency

TMB: Afet odaklı kentsel dönüşüm acil ihtiyaç | İnşaat Dünyası

[Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren]

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiUHA Haber’in Emlakdream.com’a dayandırdığı Gazeteci Tuncay ÖZER’in haberine göre, Tüm olağanüstü koşullar altında, yurt dışına yönelik faaliyetlerine de hız kesmeden devam ettiklerini anlatan Başkan M. Erdal Eren, “Yurt içinde “ekonominin lokomotifi”, yurt dışında ise “dünyayı inşa eden” müteahhitler olarak, üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye gayret ettiklerini söyledi.

“En büyük pazarımız olan Rusya ile ilişkilerimizi muhafaza edip geliştirirken, Ukrayna’nın yeniden inşasında yer almak için çalışmalarımızı sürdürdük. Savaşın neden olduğu kaybı, farklı pazarlara açılarak telafi etmeyi hedefledik” diyen M. Erdal Eren,  bu doğrultuda dikkatlerini özellikle Körfez ülkelerine çevirdiklerini ve ilk aşamada sektörleri için yıllık 10 milyar dolarlık yeni iş potansiyeli taşıyan Suudi Arabistan’ı en önemli hedef olarak belirlediklerini kaydetti.

Suudi Arabistan’da çok daha büyük rakamlara ulaşılacak

Yıl içerisinde Ticaret Bakanlığımız öncülüğünde Suudi Arabistan’a gerçekleştirdiğimiz müteahhitlik heyeti ziyaretinin ardından; Suudlu işveren kuruluşlardan üst düzey yetkililer ile üyelerimizi bir araya getiren toplantılar düzenledik.  Bu girişimlerimizin, üstlendiğimiz yeni projeler halinde somut yansımaları olduğunu da memnuniyetle belirtmek istiyorum. Ancak, bunun daha bir başlangıç olduğunu, önümüzdeki dönemde Bakanlığımız öncülüğünde gerçekleştireceğimiz çalışmaların neticelerinin, yakın gelecekte çok daha büyük rakamlarla ifade edileceğini şimdiden söyleyebilirim” dedi.

Kalkınma Yolu projesinde Türkiye’nin önemi büyük olacak

Türk müteahhitlerin geleneksel pazarı ve yakın komşumuz olan Irak’a da özel önem atfettiklerini hatırlatan TMB Başkanı Eren, şöyle devam etti: “Bu çerçevede, Sayın Bakanımızın başkanlığında Bağdat’a geniş katılımlı bir müteahhitlik heyeti programı düzenledik. Ziyaretimiz sırasında üst düzey temaslarda bulunarak Irak’ta gerçekleştirilecek alt ve üst yapı projelerinde iş birliği hususunda mutabakat sağladık. Önümüzdeki dönemde Irak’ın kalkınmasında ve bölgenin istikrarında çok büyük rol oynayacağına inandığım Kalkınma Yolu projesinde müşavirlerimiz ve müteahhitlerimizin önemli roller üstlenmeleri gayreti içerisindeyiz. Proje tamamlandığında, ihracatçılarımız da ülkemizden Basra Körfezi’ne kadar modern kara ve demir yolu ağı ile ulaşım imkanı elde edecekler. Türk müteahhitler olarak önümüzdeki dönemde yurt dışında her yıl üstleneceğimiz yeni proje tutarı hedefimizi; kısa vadede 30 milyar dolar, orta vadede ise 50 milyar dolar olarak korumaktayız.”

‘Yurt dışında daha fazla istihdam yaratacağımıza inanıyorum’

Koşulların değişken ve rekabetin çetin olduğu günümüzde, yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinde başarı elde etmenin ancak uyumlu bir takım çalışması ile mümkün olduğunu vurgulayan Başkan Eren, “Bizler, devletimizin desteği ve takım oyuncularımızın gücü ile yolumuzda ilerlemeye ve başarılar kazanmaya devam ediyoruz. Dolayısıyla elde ettiğimiz başarılar hepimizindir. Bu kapsamda, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Ticaret Bakanımıza ve kendisinin şahsında Bakanlık mensuplarımıza, öncü kuvvetimiz olan Büyükelçilerimiz ile Ticaret Müşavirlerimize, bu mücadeleyi güç birliği içinde sürdürdüğümüz teknik müşavirlik ve mühendislik firmalarımız ile tüm meslektaşlarımıza, sektörümüze emek veren tüm çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Türkiye’nin ikinci yüzyılında, önümüze çıkacak tüm zorluk ve engellerin üstesinden kararlılıkla gelerek başka ülkelerin bütçelerinden Türk insanına daha fazla istihdam ve Türk sanayisine daha fazla ihracat imkanı yaratacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Gazeteci* Tuncay ÖZER
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.